حضور زلنسکی در سوئیس و حمله سایبری هکرهای روس به وب‌سایت‌های دولتی ‏

دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا، از قانون‌گذاران آمریکایی خواست که کمک‌های جدید به اوکراین را تایید کنند

دولت سوئیس از حمله‌ سایبری یک گروه طرفدار روسیه به شماری از وب‌سایت‌های دولت سوئیس و مختل کردن فعالیت آن‌ها خبر داد، که گویا به‌دلیل حضور ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، در اجلاس اقتصادی داووس صورت گرفته است. 

دولت سوئیس روز چهارشنبه ۱۷ ژانویه (۲۷ دی) گفت که گروه هکری «نونِیم» (NoName) مرتبط با روسیه، با استناد به حضور زلنسکی در مجمع سالانه جهانی اقتصاد در شهر کوهستانی داووس در سوئیس، مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است. 

مرکز ملی امنیت سایبری دولت سوئیس در بیانیه‌ای تاکید کرد که «حمله سایبری فوری شناسایی شد» و متخصصان «اقدام لازم را برای بازگرداندن دسترسی به پایگاه‌‌های اینترنتی در سریع‌ترین زمان ممکن انجام دادند.»

در این بیانیه آمده است که متخصصان انتظار حمله‌ای از این دست را داشتند و تدابیر امنیتی مناسبی از قبل اندیشیده شده بود.

روش موسوم به رد خدمات توزیع‌شده، که با راه انداختن موج ترافیک مخرب وب‌سایت‌ها یا منابع شبکه‌ها را از دسترس خارج می‌کند، به‌طور موقت دسترسی به وب‌سایت وزارتخانه‌های دولتی و اداره‌های فدرال سوئیس را مختل کرد. اما چنان‌که در بیانیه آمده است، درگاه (پورتال) اصلی وب‌سایت دولت سوئیس همچنان فعال است. 

گروه «نونِیم» که مسئولیت حمله روز چهارشنبه را بر عهده گرفته است پیش‌تر، در ماه ژوئن گذشته، پس از سخنرانی زلنسکی در پارلمان سوئیس، از راه دور و از طریق پیوند ویدئویی، درگاه اینترنتی دولت فدرال سوئیس را هدف قرار داده بود. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

اما این بار رئیس‌جمهوری اوکراین خودش به سوئیس رفت و روز دوشنبه با ویولا آمهرد، رئیس‌جمهوری آن کشور، در برن دیدار کرد. او سپس راهی داووس شد و روز سه‌شنبه در مجمع جهانی اقتصاد سخنرانی کرد.

زلنسکی و آمهرد پس از دیدار و گفت‌وگو با یکدیگر، در نشستی خبری شرکت کردند و گفتند که سوئیس با موضع بی‌طرف، سازمان‌دهی نشست صلح رهبران جهان برای پایان دادن به جنگ روسیه در اوکراین را پذیرفته است. تاریخ دقیق یا نحوه برگزاری این اجلاس هنوز اعلام نشده است.

موقعیت دیرینه سوئیس، در عین داشتن ارتشی پیشرفته، بی‌طرفی نظامی است. این کشور از ارسال تسلیحات به کی‌یف خودداری کرده است و به کشورهایی که تسلیحات ساخت سوئیس را دارند اجازه صادرات مجدد آن‌ها به اوکراین را نمی‌دهد. 

با این حال، سوئیس با اعمال تحریم‌های اقتصادی اتحادیه اروپا علیه روسیه پس از حمله آن کشور به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ موافقت کرد.

در جریان مذاکرات زلنسکی در سوئیس با رهبران آن کشور و سران سیاسی و اقتصادی بین‌المللی در مجمع اقتصاد جهانی در داووس، روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد گروهی از جنگنده‌های فرانسوی را در حمله‌ای دوربرد به شهر خارکیف در شرق اوکراین هدف قرار داده است. 

خبرگزاری فرانسه نوشت مقامات روس اعلام کرده‌اند در این حمله چند غیرنظامی زخمی شده‌اند.

خارکیف دومین شهر بزرگ اوکراین در نزدیکی مرز روسیه است که از زمان حمله روسیه از دو سال پیش، زیر گلوله‌باران مداوم ارتش روسیه بوده است.

وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «شامگاه ۱۶ ژانویه، نیروهای مسلح فدراسیون روسیه حمله دقیقی به یک نقطه استقرار موقت شبه‌نظامیان خارجی در شهر خارکیف کردند که هسته اصلی آن‌ها نیروهای فرانسوی بودند.»

این وزارتخانه مدعی شد که ده‌ها نیروی خارجی را در این حمله کشته و تعداد زیادی را مجروح کرده است. 

فرماندار خارکیف گفت که برخی از ساختمان‌های مسکونی شهر ویران شده است. او افزود که در آن منطقه هیچ هدف نظامی وجود ندارد. 

ساعتی پیش، در روز چهارشنبه، دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا، از قانون‌گذاران آمریکایی خواست که کمک‌های جدید به اوکراین را تایید کنند. او گفت که این کمک‌ها در جهت تحقق منافع آمریکا است.

دولت جو بایدن در اواخر ۲۰۲۳ آخرین بسته کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین را مشخص کرد، زیرا دولت بایدن در تلاش است که قانون‌گذاران جمهوری‌خواه مخالف با تداوم کمک‌های بیشتر به اوکراین را به تصویب بودجه جدید حدود ۶۱ میلیارد دلاری ترغیب کند.

کامرون در مجمع جهانی اقتصاد در داووس، سوئیس، به خبرنگاران گفت: «اساسا اکثر اعضای کنگره آمریکا از کمک به اوکراین حمایت می‌کنند، فقط باید این اکثریت را پیدا کرد.»

کامرون گفت که جنگ اوکراین بر اروپا اثرگذار است، اما در عین حال موضوع «امنیت آمریکا نیز در میان است.»