جبهه مقاومت ملی به قرارگاه طالبان در نورستان حمله کرد

طالبان شماری از جوانان پنجشیر را به اتهام همکاری و عضویت با جبهه مقاومت ملی بازداشت کرده‌اند

جبهه مقاومت ملی افغانستان اعلام کرد که در نتیجه حمله شنبه‌شب، ۳۰ دی‌ (۲۰ ژانویه)، به نیروهای طالبان در شهرستان نورگرام استان نورستان، دو عضو این گروه کشته و هفت تن دیگر زخمی شده‌اند.  

در بیانیه این جبهه آمده است که هدف حمله مزبور، قرارگاه طالبان در منطقه گندلبوک بوده و وضعیت سه تن از زخمیان این رویداد وخیم است.  

بنا به این بیانیه، درگیری سه ساعت ادامه داشته است و به نیروهای این جبهه هیچ آسیبی نرسیده است.  

در بخش دیگری از بیانیه جبهه مقاومت ملی آمده است: «نیروهای جبهه مقاومت ملی با هدف آزادی مردم و کشور از سلطه گروه تروریستی و مزدور [طالبان]، عملیات‌های خود را در نقاط مختلف کشور طراحی و اجرا می‌کنند.» 

جبهه مقاومت ملی هیچ عکس و ویدیویی از حمله نورستان منتشر نکرده است.  

با سرنگونی حکومت پیشین افغانستان در اوت ۲۰۲۱ که به باور برخی از شهروندان این کشور، تسلیم‌ کردن افغانستان به ‌طالبان بود، احمد مسعود، فرزند احمد شاه مسعود، قهرمان ملی افغانستان، به استان پنجشیر رفت و «مقاومت دوم» را علیه طالبان اعلام کرد. شماری از مقام‌های حکومت پیشین و شخصیت‌های سیاسی در جبهه مقاومت ملی عضویت دارند. این جبهه  اخیرا از جنگ رودررو و میدانی به جنگ چریکی علیه طالبان روی آورده است.  

طالبان تاکنون شماری از جوانان پنجشیر را به اتهام همکاری و عضویت با جبهه مقاومت ملی بازداشت کرده‌اند و برخی از این افراد هدف ضرب‌وشتم و شکنجه نیروهای طالبان قرار گرفته‌اند.  

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

جبهه مقاومت ملی و جبهه آزادی افغانستان به فعالیت نظامی علیه طالبان مشغول‌اند و برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان، بر انجام حمله‌های شبانه به طالبان تاکید دارند.  

رژیم طالبان می‌گوید که هرگونه فعالیت نظامی جبهه‌های مخالف این گروه در افغانستان سرکوب می‌شود، و به نیروهای خود دستور داده‌اند که پاسخ قاطعی به حمله‌های چریکی جبهه آزادی و جبهه مقاومت ملی بدهند.   

جبهه‌ آزادی و جبهه مقاومت ملی در حالی بر افزایش حمله‌هایشان علیه طالبان تاکید دارند که طالبان نیز در پایگاه‌ها و قرارگاه‌های خود، به آموزش نیروهای تازه مشغول‌اند و برای کمک به حفظ و تداوم رژیم خود، تصمیم دارند شمار این نیروها را افزایش دهند.  

طالبان در افغانستان به نقض شدید حقوق‌بشر و حقوق زنان متهم‌اند و با گذشت هر روز، میزان نارضایتی مردم از حکومت طالبان افزایش می‌یابد. در چنین شرایطی، احتمال می‌رود که شمار بیشتری از شهروندان به مقاومت مسلحانه و چریکی علیه طالبان بپیوندند.