رئیس یوناما خطاب به زنان و دختران افغانستان: سازمان ملل از آینده شما دفاع می‌کند

رزا اوتنبایوا گفت طالبان باید اهمیت حیاتی حق آموزش را در افغانستان درک کنند

رزا اوتنبایوا، رئیس هیئت معاونت سازمان ملل متحد در امور افغانستان‌ــ UNAMAnews/X@

رزا اوتنبایوا، رئیس هیئت معاونت سازمان ملل متحد در امور افغانستان (یوناما)، روز چهارشنبه ۴ بهمن، در پیامی ویدیویی به مناسبت روز جهانی آموزش، بر دسترسی زنان و دختران افغانستان به حق تحصیل به عنوان حیاتی‌ترین نیاز یک جامعه تاکید کرد و خطاب به آنان گفت سازمان ملل متحد کنار آنان ایستاده است.

اوتنبایوا فراهم شدن زمینه تحصیل برای همه در افغانستان را نیاز اساسی برای رسیدن به صلح پایدار دانست و تاکید کرد که این مسئله «اساس آینده افغانستان» است.

طالبان با بازگشت به قدرت در افغانستان، تحصیل دختران را تا کلاس ششم محدود کردند و زنان را از رفتن به دانشگاه و محل کار بازداشتند. ملا هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، یک هفته پیش در پیام صوتی گفت که «حق و حقوق زنان در افغانستان تامین شده است» و ادعا کرد که هیچ یک از دولت‌‎های افغانستان مانند رژیم این گروه در زمینه تامین حقوق زنان خوب عمل نکرده‌اند.

رئیس یوناما با اشاره به ممنوعیت تحصیل و اشتغال زنان در افغانستان، هشدار داد: «با گذشت هر روز، جامعه ضعیف‌تر می‌شود.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

اوتنبایوا خطاب به دختران و زنان افغانستان گفت: «بدانید که شما تنها نیستید. سازمان ملل کنار شما ایستاده است و برای آینده شما دادخواهی می‌کند.»

رئیس یوناما دسترسی زنان و دختران افغانستان به حق آموزش و اشتغال را خواست همه ملت‌های جهان و نه‌تنها خواست دولت‌های غربی دانست و خاطرنشان کرد که در نشست اخیر سازمان همکاری اسلامی در عربستان سعودی نیز همه کشورهای عضو بر این امر تاکید کردند.

اوتنبایوا تصریح کرد که مقام‌های طالبان باید اهمیت تحصیل را درک و از این حق اساسی زنان و دختران حمایت کنند.

رئیس یوناما در حالی از مقام‌های طالبان خواست که از حق تحصیل حمایت کنند که طالبان در دو سال گذشته، بر گسترش مدارس جهادی و محدود کردن آموزش مدرن اهتمام ورزیده‌اند. بر اساس دستور رهبر طالبان، در بیشتر شهرها و شهرستان‌های افغانستان مدارس جهادی بر پا شده‌ و این روند قرار است تا دوردست‌ترین روستاها نیز ادامه داشته باشد.

اوتنبایوا اواخر آذرماه در نشستی در شورای امنیت سازمان ملل گفت طالبان امکان حضور دختران در مدارس دینی، در هر سن، را فراهم کرده‌اند اما درهای مدارس رسمی همچنان به روی دختران بسته است. او اضافه کرد که سازمان ملل از محتوای کتاب‌هایی که در مدارس دینی طالبان تدریس می‌شود، اطلاعی ندارد.

برخی کارشناسان معتقدند که در مدارس دینی و جهادی، طالبان به دانش‌آموزان عقاید افراطی از جمله ضرورت ادامه جهاد و شیوه استفاده از اسلحه را آموزش می‌دهند.

اوتنبایوا از طالبان خواست که با تامین حق تحصیل برای زنان و دختران در افغانستان، از انزوای این کشور در میان کشورهای اسلامی و در سطح جهان جلوگیری کنند.

رهبران طالبان از جمله ملا هبت‌الله آخوندزاده، در بیش از دو سال سلطه بر افغانستان، بارها از دولت‌های جهان به‌ویژه از دولت‌های اسلامی خواسته‌اند که رژیم این گروه را به عنوان دولت قانونی افغانستان به رسمیت بشناسند، اما تاکنون هیچ یک از دولت‌های جهان در این زمینه اقدام نکرده‌اند. نقض گسترده حقوق بشر، محرومیت زنان و دختران از حق آموزش و اشتغال، صدور فرمان‌های متعدد با هدف محدود کردن زنان در خانه‌ها، شکنجه، بازداشت و قتل مخالفان و منتقدان طالبان و انحصاری بودن ساختار حکومت در دست یک گروه و قوم، از عواملی دانسته می‌شوند که مانع از به رسمیت شناخته شدن رژیم طالبان شده‌اند.