سلاح لیزری «پیشرفته‌» جدید ارتش بریتانیا می‌تواند پهپادها را در آسمان منفجر کند

وزارت دفاع بریتانیا می‌گوید دقت این سلاح معادل «هدف قرار دادن سکه یک پوندی از یک کیلومتری» است

گرنت شاپس، وزیر دفاع بریتانیاـ Ben Stansall/AFP

ارتش بریتانیا سلاح لیزری جدید «پیشرفته‌ای» را که ادعا می‌کند قادر است پهپادها را با دقت بسیار بالا در آسمان منفجر کند، به نمایش گذاشت.

وزارت دفاع بریتانیا (ام‌اودی) روز جمعه طی بیانیه‌ای اعلام کرد نخستین آزمایش میدانی این سلاح که «آتش اژدها» [دراگون فایر] نام دارد هفته گذشته انجام شد و اهداف هوایی خود را منهدم کرد.

وزارت دفاع گفت دراگون فایر یک سامانه تسلیحاتی انرژی هدایت‌شده لیزری (ال‌دی‌ئی‌دبلیو) با «دقت نقطه‌ای»‌ است که می‌تواند لیزری پرقدرت را در بردهای طولانی با دقتی معادل «هدف قراردادن سکه یک پوندی از یک کیلومتری» ارسال کند.  

گرنت شاپس، وزیر دفاع بریتانیا، گفت: «این نوع تسلیحات پیشرفته با کاهش وابستگی به مهمات گرانقیمت، قادر است فضای نبرد را دگرگون کند، و در عین حال خطر آسیب‌های جانبی را نیز کاهش می‌دهد.»

دولت بریتانیا گفت هزینه شلیک این لیزر به مدت ۱۰ ثانیه معادل تنها یک ساعت استفاده از بخاری بوده و «برای هر شلیک معمولا کمتر از ۱۰ پوند» است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

با اینکه بیشینه برد این سلاح هنوز محرمانه است، اما ارتش گفت می‌تواند به «هر هدف قابل‌مشاهده‌ای حمله کند».

پل هولینز هد، رئیس آزمایشگاه علوم و فناوری دفاعی بریتانیا، گفت: «در این آزمایش‌ها برای دستیابی به فرصت‌های احتمالی و درک تهدیدهای ناشی از سلاح‌های انرژی هدایت‌شده گام بزرگی برداشته‌ایم.»

تعدادی از کشورها، ازجمله ایالات متحده آمریکا، آلمان، و اسرائیل درحال بررسی استفاده از تسلیحات لیزری برای از بین بردن پهپاد و موشک در آسمان‌اند.

توسعه این تسلیحات همچنین همزمان با افزایش روزافزون استفاده از پهپاد در جنگ، به‌ویژه پس از تهاجم روسیه به اوکراین رخ داده است.  

نیروهای پوتین برای حمله به شهرهای اوکراین به‌طورفزاینده‌ای از پهپادهای انتحاری «کامیکازه» ساخت ایران استفاده می‌کنند، درحالی‌که اوکراین نیز برای حمله به نیروهای متجاوز روسیه و نیز اهدافی در داخل روسیه به ناوگان پهپادهای مشابه ساخت مهندسان تازه‌کار متکی است.

به گفته کارشناسان، تسلیحات لیزری می‌تواند جایگزین طولانی‌مدت و کم‌هزینه‌ برای موشک‌هایی باشد که اکنون برای از بین بردن اهداف در آسمان استفاده می‌شود و به‌دلیل دقت‌ بالا، خطر آسیب‌های جانبی کمتری دارد.

وزارت دفاع بریتانیا گفت این‌گونه سامانه‌های تسلیحاتی انرژی هدایت‌شده‌ می‌توانند با سرعت نور به این اهداف اصابت کنند، و در صورت هدف‌گیری کلاهک با استفاده از پرتو شدید نور، از داخل هدف عبور کنند که به تخریب ساختاری یا نتایجی تاثیرگذارتر منجر می‌شود.

© The Independent

بیشتر از تکنولوژی