خبرگزاری رویترز با بررسی منابع اطلاعاتی و گفتوگو با مقامهای آمریکا و کره جنوبی گزارش داد که مقامهای این دو کشور هیچ نشانهای از قصد جمهوری دموکراتیک خلق کره (کره شمالی) برای دست زدن به اقدام نظامی در آینده نزدیک علیه همسایه جنوبی ندیدهاند.
این در حالی است که در ماههای گذشته، تنش بین دو کشور آمریکا و متحدش کرهجنوبی با کره شمالی افزایش یافته است.
مقامهای دولتی و تحلیلگران میگویند که دولت کیم جونگ اون پس از توسعه کمسابقه موشکهای بالستیک درماههای اخیر، تقویت همکاری با روسیه، و کنار گذاشتن هدف چند دههایاش مبنی بر اتحاد مجدد صلحآمیز با کره جنوبی، احتمالا به گامهای تحریکآمیز علیه همسایه جنوبی ادامه خواهد داد.
یکی از مقامهای آمریکایی که نخواسته است نامش فاش شود به رویترز گفت که کیم جونگ اون، مانند پدربزرگش در سال ۱۹۵۰، «تصمیم راهبردی برای رفتن به جنگ کره جنوبی گرفته است، اما قصد ندارد این تصمیم را فوری عملی کند.» این مقام آمریکایی میگوید: «در حال حاضر نشانههایی از تهدید نظامی مستقیم وجود ندارد.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
شین وون سیک، وزیر دفاع کره جنوبی، نیز هفته گذشته ادعاهای برخی از کارشناسان آمریکایی را مبنی بر این که احتمال وقوع جنگ در شبهجزیره کره افزایش یافته است، رد کرد. شین به یک ایستگاه رادیویی در کشورش گفت: «چنین استدلالهایی بهنفع جنگ روانی و پروپاگاندای کره شمالی است.»
سخنگوی وزارت خارجه ژاپن نیز از هرگونه اظهارنظر درباره حمله احتمالی کره شمالی به خاک آن کشور خودداری کرد و گفت که ژاپنیها به جنگ «فکر نمیکنند.»
سیدنی سیلر، افسر امنیتی آمریکایی، به رویترز گفت که کشورش خواهان جنگ با کره شمالی نیست.
تحلیلگران بر این باورند که تشدید تنشها بین آمریکا و کره شمالی میتواند تاثیر مستقیمی بر انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده در نوامبر آینده داشته باشد. دونالد ترامپ، که بهنظر میآید اصلیترین شانس پیروزی در این انتخابات است، در دوران ریاستجمهوریاش موفق شد برای اولین بار کره شمالی را بر سر میز مذاکره با آمریکا بیاورد. ترامپ در دوران ریاستجمهوری شخصا با رهبر کره شمالی دیدار و گفتوگو کرد.