رافائل گروسی بار دیگر درباره شفاف نبودن جمهوری اسلامی ایران درمورد برنامه هسته‌ای هشدار داد

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیش از این نیز گفته بود که نمی‌تواند تضمین کند برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران صلح‌آمیز است

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز سه‌شنبه سیزدهم فوریه (۲۴ بهمن) هشدار داد که جمهوری اسلامی ایران درمورد برنامه هسته‌ای‌اش «کاملا شفاف نیست».

به گزارش آسوشیتدپرس، گروسی که پیش از این نیز در مورد فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی هشدار داده،‌ بار دیگر در اجلاس سران دولت‌های جهان در دبی، به این موضوع واکنش نشان داد و شفاف نبودن تهران درمورد فعالیت‌های هسته‌ای‌اش را خطرناک ارزیابی کرد.

هشدار تازه گروسی پس از آن است که علی‌اکبر صالحی، رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی، در روزهای گذشته طی اظهاراتی گفت که ایران تمام ابزارهای لازم را برای ساخت سلاح هسته‌ای در اختیار دارد.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بدون اشاره به نام صالحی گفت: «در ایران روزبه‌روز بیشتر درباره سلاح‌های هسته‌ای اظهاراتی مطرح می‌شود. به‌عنوان مثال یک مقام بسیار عالی جمهوری اسلامی گفته است که ما همه چیز داریم. خب، لطفا به من اطلاع دهید که چه چیزی دارید.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

علی‌اکبر صالحی شامگاه یکشنبه در برنامه‌ای تلویزیونی ضمن خودداری از پاسخ مستقیم به پرسشی درباره این که آیا جمهوری اسلامی به توانایی ساخت سلاح اتمی رسیده یا خیر، اظهار کرد: «ما همه آستانه‌های علم و فناوری هسته‌ای را داریم. من یک مثال می‌زنم و برداشت را به خود شما می‌سپارم. یک خودرو چه چیزهایی می‌خواهد؟ شاسی، موتور، فرمان، جعبه دنده. شما بگو جعبه دنده ساختی می‌گویم بله. موتور ساختی؟ بله. هر کدام برای کار خودشان ساخته شده است.»

تایید تلویحی وزیر اسبق امور خارجه جمهوری اسلامی درباره توانایی توانایی ساخت بمب اتمی از طرف تهران در حالی است که مذاکرات هسته‌ای این کشور و قدرت‌های جهانی از چند ماه پیش متوقف باقی مانده است.

جمهوری اسلامی ایران، پس از فروپاشی توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵، غنی‌سازی هسته‌ای را به طور جدی‌تری دنبال کرده و گزارش‌ها حاکی از آن است که تهران به اندازه کافی اورانیوم غنی‌شده برای ساخت چندین تسلیحات انباشته کرده است. با این حال، سازمان‌های اطلاعاتی ایالات متحده و سایرین ارزیابی می‌کنند که جمهوری اسلامی ایران هنوز برنامه تسلیحاتی را آغاز نکرده است.

پیش از گفته‌های صالحی نیز اظهارات مشابهی از طرف سایر مقام‌های جمهوری اسلامی درباره توانایی ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای انجام شده بود. از جمله این موارد می‌توان به اظهارات کمال خرازی، مشاور علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، اشاره کرد که به خبرگزاری الجزیره گفت تهران توانایی ساخت تسلیحات هسته‌ای را دارد، اما قصد انجام این کار را ندارد.

خبرگزاری رویترز نیز روز سه‌شنبه بیست‌وششم دسامبر (پنجم دی)، نوشت گزارش محرمانه‌ای از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را مشاهده کرده که در آن اعلام شده ایران تولید اورانیوم بسیار غنی‌شده و نزدیک به درجه تسلیحاتی خود را افزایش داده است.

بنا بر آن گزارش، دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل با ارسال بیانیه‌ای به کشورهای عضو اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران پس از چندین ماه کاهش در سرعت غنی‌سازی اورانیوم، اکنون این روند را معکوس کرده و آن را به درجه خلوص تا ۶۰ درصد، نزدیک به درجه تسلیحاتی، رسانده است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید ایران به اندازه کافی اورانیوم غنی‌شده تا ۶۰ درصد را در اختیار دارد که در صورت غنی‌سازی بیشتر، می‌توان با آن سه بمب هسته‌ای ساخت.

در حالی که تهران تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را رد می‌کند، قدرت‌های غربی روز دوشنبه ۱۸ دسامبر (۲۷ آذر) پس از نشست شورای امنیت درباره نقض قطعنامه ۲۲۳۱ از طرف جمهوری اسلامی، ایران را به توسعه و آزمایش موشک‌های بالیستیک، انتقال صدها فروند هواپیمای بدون سرنشین به روسیه و غنی‌سازی اورانیوم تا سطح بی‌سابقه ۶۰ درصدی متهم و اعلام کردند که همه این موارد نقض قوانین است.