در پی وقوع یکسری جنایتهای خشونتآمیز در متروهای نیویورک، به دستورکتی هوکول، فرماندار این ایالت، نیروهای گارد ملی آمریکا به سیستم مترو شهر نیویورک اعزام شدند تا با کمک پلیس، کیف مسافران را برای یافتن سلاح بازرسی کنند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، هوکول اعلام کرده است که ۷۵۰ تن از نیروهای گارد ملی ایالات متحده در ورودی ایستگاههای شلوغ مترو مستقر خواهند شد. او روز هفتم مارس در یک کنفرانس خبری تاکید کرد: «چنین برخوردی ممکن است برای افرادی که به آوردن اسلحه یا چاقو به مترو فکر میکنند، اثر بازدارنده داشته باشد.»
پس از این سخنان او، مقدمات اعزام نیروهای گارد ملی به مترو فراهم شد.
فرماندار نیویورک افزون بر این تصمیم، قانونی را پیشنهاد کرده است که بر اساس آن، به افراد متعرض به مسافران مترو تا سه سال اجازه داده نشود از این وسیله حملونقل عمومی استفاده کنند. او گفت که برای محافظت از رانندگان مترو هم دوربینهایی در کابین آنها نصب خواهد شد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
کتی هوکول ضمن ابراز امیدواری از اینکه چنین تصمیمهایی بتواند امنیت شهر را تامین کند، گفته است که ۲۵۰ سرباز ایالتی و افسر پلیس نیز از اداره حملونقل متروپولیتن، بزرگترین شبکه حملونقل آمریکای شمالی، برای کمک به منظور بازرسی تصادفی کیفها اعزام میشوند.
اظهارات فرماندار نیویورک پس از آن بیان میشود که جمهوریخواهان درباره افزایش موارد جرم و جنایت در این ایالت هشدار دادند.
با این حال، این ایده با واکنشهای منفی هم مواجه شده است. دونا لیبرمن، مدیر اتحادیه آزادیهای مدنی نیویورک، در بیانیهای گفت که طرح مترو کتی هوکول «نمونه ناخوشایند دیگری از سیاستگذاری ناشی از واکنش بیشازحد» است. او تاکید کرد که اگرچه جرایم رخداده وحشتناک و غمانگیزند، نباید به عنوان «موج جنایت» معرفی شوند.
بر اساس برخی گزارشها، آمار کلی جرم و جنایت در شهر نیویورک پس از افزایش ناگهانی در طول دوران همهگیری کرونا، روندی کاهشی داشته است اما همچنان تیراندازیهای مرگبار و رفتارهای خشونتبار در مترو میتواند مردم را دچار مشکل کند.
پلیس نیویورک مدتها است که کیف مسافران را بهصورت تصادفی در ورودیهای مترو چک میکند، اما اکنون قرار است این بازرسیها با جدیت بیشتری انجام شوند.
موافقان این طرح میگویند که امنیت خاطر بیشتری فراهم خواهد شد، اما منتقدان در مورد اینکه آیا جستوجوی کیف برای تامین امنیت در سیستم مترو با بیش از سه میلیون مسافر در روز روشی کارآمد باشد، ابراز تردید کردهاند.
شهر نیویورک با مشکل افزایش شمار بیخانمانها نیز مواجه است. برخی موسسات خدماترسانی در نیویورک که با یکی از بزرگترین بحرانهای بیخانمانی پناهجویان مواجهاند، میگویند که این شهر از دهه ۱۹۳۰ تاکنون با چنین سطحی از بیخانمانی مواجه نشده بود.