مقامهای ارشد نظامی آمریکایی و عراقی برای بحث در مورد مرحله بعدی حضور نیروهای آمریکایی در عراق دیدار کردند.
به گزارش العربیه، اریک کوریلا، فرمانده ارشد نظامی آمریکا در خاورمیانه و عبدالامیر رشید یارالله، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح عراق، روز دوشنبه ریاست جلسه افتتاحیه کمیسیون عالی نظامی آمریکا و عراق را بر عهده داشتند.
به گفته یک مقام پنتاگون، کوریلا از طریق تماس ویدئویی در این کنفرانس بغداد شرکت کرد.
در بیانیهای که در این زمینه منتشر شد، آمده است: «هر دو طرف، تعهدشان را درباره روند انتقال ماموریت ائتلاف بینالمللی شکست داعش در عراق به سوی مشارکت امنیتی دوجانبه میان عراق و ایالات متحده و سایر کشورهای ائتلاف تایید کردند».
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این سومین دیدار مقامهای بغداد و واشینگتن برای بحث درباره آینده حضور نیروهای آمریکایی در عراق است. پیش از این، کمیتههای فرعی تشکیل جلسه داده بودند و نشست روز دوشنبه میان مقامات ارشد نظامی برگزار شد.
مقامات پنتاگون تاکید کردند که مرحله کنونی مذاکرات بین واشینگتن و بغداد، حول محور ارزیابی وضعیت عراق از جمله وضعیت داعش، نیروهای امنیتی عراق و همچنین توانایی عملیاتی این کشور است.
منابع آمریکایی مطلع از نشست روز دوشنبه گفتند که توافق گستردهای در مورد هر سه موضوع میان طرفین وجود دارد و اقدام بعدی طرفین، بررسی توصیههایی درباره چگونگی روابط دو کشور در آینده و سطح حضور نیروهای آمریکایی در عراق خواهد بود.
پیش از این، ایالات متحده نقش خود را از فعالیتهای رزمی به کمک و مشاوره تغییر داده بود. تغییرات احتمالی در آینده میتواند شامل کاهش تعداد نیروهای آمریکا یا تغییر در نوع نیروهای ایالات متحده یا ائتلاف حاضر در عراق باشد.
یک مقام پنتاگون با تاکید بر این که نشست روز دوشنبه «بسیار دوستانه و سازنده» بود، به العربیه انگلیسی گفت که نقطه عطف بزرگ تصمیمگیری درباره حضور نیروهای آمریکایی در عراق، تابستان امسال خواهد بود. به گفته او، انتظار میرود در آن زمان، تصمیمات مهمی در این مورد اعلام شود، هرچند که عراقیها هیچ تمایلی برای خروج نیروهای آمریکایی در جلسات اخیر ابراز نکردهاند.
این در حالی است که محمد شیاع سودانی، نخستوزیر عراق، روز دهم ژانویه (۲۰ دی) در گفتوگو با خبرگزاری رویترز خواستار خروج سریع و منظم نیروهای نظامی تحت رهبری آمریکا شد و حضور آنها را عاملی «بیثباتکننده» در بحبوحه تنشهای منطقهای پس از جنگ غزه توصیف کرد.
سودانی در بخش دیگری از گفتوگویش، ضمن اشاره به روابط عراق با آمریکا و کشورهای خارجی، افزود: «روابط ما باید دوباره ساماندهی شود تا هیچ توجیهی برای هیچ طرف داخلی یا خارجی برای بازیچه قرار دادن ثبات عراق و منطقه وجود نداشته باشد.»
مقامهای آمریکایی و عراقی سال گذشته توافق کردند که مذاکرات را در مورد شکل و نقش آینده ائتلاف بینالمللی شکست داعش که به دعوت دولت عراق در این کشور حضور دارد، آغاز کنند.
دور اول گفتگوها در ژانویه برگزار شد اما به دلیل حمله مرگبار به نیروهای آمریکایی در اردن که مقامات ایالات متحده گفتند کتائب حزبالله در آن نقش داشته است، به سرعت متوقف شد.
پس از آن، کمتر از ۲۴ ساعت بعد از کشته شدن یک فرمانده ارشد کتائب حزبالله از سوی ایالات متحده، عراق اعلام کرد که دور دوم مذاکرات با آمریکا در روز یازدهم فوریه برگزار خواهد شد. ایالات متحده نیز به سرعت بیانیهای را در تایید این مذاکرات منتشر کرد.