دیوید کامرون: تحریم سپاه پاسداران به نفع بریتانیا نیست

وزیر خارجه بریتانیا گفت باز نگه داشتن کانال‌های دیپلماتیک با تهران حیاتی است

دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا‌ــ Ahmed HASAN/AFP

دیوید کامرون گفته است تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به‌عنوان گروهی تروریستی به نفع بریتانیا نخواهد بود.

وزیر خارجه بریتانیا گفت این کشور در حال حاضر گام‌های کافی برای تحت فشار گذاشتن تهران برداشته است، و تاکید کرد که تحریم سپاه پاسداران به شکاف در روابط دیپلماتیک حیاتی با ایران منجر خواهد شد.

متحدان غربی این سازمان نیروهای مسلح ویژه را بخش کلیدی نفوذ بی‌ثبات‌کننده ایران در خاورمیانه می‌دانند، و سر ایان دانکن اسمیت، عضو بلندپایه حزب محافظه‌کار، جزو کسانی است که در راس درخواست‌ها از دولت برای تحریم سپاه قرار دارد.

وزیر خارجه که در کمیته دفاع و روابط بین‌الملل مجلس اعیان به سوال‌ها پاسخ می‌داد، گفت: «تمام کارهایی که لازم است انجام دهیم تا ایران را تحت فشار بگذاریم و اطمینان حاصل کنیم که هرجا اقدامی غیرقانونی کردند می‌توانیم علیه آن وارد عمل شویم، از طریق برنامه تحریمی‌ که تقویت کرده‌ایم صورت گرفته است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

«ما سپاه پاسداران را کلا تحریم کرده‌ایم. وقتی من از مجری قانون، پلیس، سرویس اطلاعاتی، بقیه می‌پرسم آیا این گام اضافی در تحریم لازم است تا وقتی این افراد کارهایی می‌کنند که مورد تایید ما نیست، بتوانیم اقدام بیشتری علیه آنان صورت دهیم، پاسخ خیر است.»

او در ادامه افزود: «صادقانه بگویم، ضرری که تحریم دارد این است که به‌شکلی موثر به روابط دیپلماتیک پایان می‌دهد، و در حالی که روابط دیپلماتیک ما تقریبا مختصر است، من به‌عنوان کسی که گفت‌و‌گوهای بسیار زیادی با وزیر خارجه ایران داشته است می‌گویم، ما واقعا می‌توانیم آن گفت‌و‌گو را داشته باشیم.

«وقتی مسئله تلاش برای توقف تشدید درگیری پیش می‌آید، وقتی مسئله ارسال پیامی خیلی مستقیم به ایرانی‌ها پیش می‌آید... می‌خواهم خودم آن گفت‌و‌گو را داشته باشم، نمی‌خواهم به همتای فرانسوی‌ام زنگ بزنم و بگویم می‌توانید این پیام را برای ایرانی‌ها بفرستید؟

«فکر می‌کنم به‌ نفع بریتانیا نیست، دسترسی ما را تقویت نخواهد کرد، و از جنبه‌های بسیاری آن را تضعیف خواهد کرد.»

لرد کامرون پیش‌تر به اعضای مجلس اعیان گفته بود که راه‌حل دو کشوری برای صلح در اسرائیل و فلسطین «دشوارتر شده است اما ناممکن نیست»، و هشدار داده بود که در تلاش برای دستیابی به ثبات منطقه‌ای گسترده‌تر، نمی‌توان حل «مسئله فلسطین» را نادیده گرفت.

وزیر خارجه گفت: «در عین اینکه از پیمان ابراهیم حمایت می‌کنم، که شماری از کشورهای عربی داشتند روابطشان با اسرائیل را عادی می‌کردند، و یک گام مثبت رو به جلو بود، به نظرم نگاه برخی افراد این بود که فکر می‌کردند می‌توانیم بین جهان عرب و اسرائیل به‌نوعی صلح ایجاد کنیم بدون اینکه مسئله فلسطینیان حل شود.

«فکر می‌کنم این اشتباه بود، باید مسئله فلسطین را حل کنید.»

«اکنون دشوارتر شده است اما ناممکن نیست، بنابراین باید از وحشت‌انگیزی آنچه رخ داده است استفاده کنیم تا تلاش کنیم و این برنامه را پیش ببریم. فکر می‌کنم در جریان این کار، فکر می‌کنم ممکن است گرایش به این تفکر وجود داشته باشد که به رسمیت شناختن کشور را ایجاد می‌کند، این‌طور نیست.»

«به رسمیت شناختن بخش مهمی است تا به فلسطینیان کمک کند چشم‌اندازی از کشور بودن داشته باشند اما کشور فقط با به رسمیت شناخته شدن از جانب همه تشکیل نمی‌شود. باید چیزهایی که واقعا کشور را تشکیل می‌دهند تعیین کرد: دولت، توانایی دولت در اداره کشور، به طریقی توافق با اسرائیلی‌ها در مورد امنیتشان.»

«زیرا بی‌تردید راه‌حل دو کشور نمی‌تواند محقق شود مگر اینکه اسرائیلی‌ها در کشور خودشان احساس امنیت کنند، بنابراین تمام این‌ها به هم مرتبطند، اما می‌خواهم بگویم [اکنون] پشت این مسئله عزم و اراده بیشتری نیز وجود دارد و ما نباید این فرصت را از دست بدهیم.»

PA