مشت‌های عربی روی رینگ؛ سعودی‌ها بوکس جهان را متحول کردند

رئیس وزارت سرگرمی عمومی عربستان سعودی موفق شد ادی هرن و فرانک وارن، دو تن از کارگزاران نامدار تورهای جهانی بوکس را با هم آشتی دهد

ترکی سعودی آل شیخ (وسط)، الکساندر اوسیک و تایسون فیوری‌- تصاویر از رسانه‌های اجتماعی

افول چندین ساله کیفیت مسابقات بوکس جهانی و کاهش مخاطبان آن، به لطف عربستان سعودی و ورود ثروت نفتی به پایان رسیده و به گزارش سرویس ورزشی بی‌بی‌سی جهانی، با ورود عربستان سعودی به این حوزه، چهره بوکس جهانی ظرف یک سال گذشته، تقریبا به‌طور کامل کامل عوض شده است.

بر اساس این گزارش، در سال ۲۰۱۸، پول بزرگ‌ترین مانع برای توافق قهرمانان جهانی بوکس مانند آنتونی جاشوا و دئونتی وایلدر بود و باعث شد مذاکرات سال ۲۰۲۳ فیوری و اوسیک در لندن نیز به بن‌بست برسد، اما حالا همین پول به چاره تمام مشکلات تبدیل شده است، زیرا عربستان سعودی به اندازه و کافی برای راضی کردن همه پول خرج می‌کند و مسابقه قهرمانی سنگین‌وزن جهان بین تایسون فیوری و الکساندر اوسیک در ریاض هم جدیدترین مبارزه مهمی است که ظرف ماه‌های آینده در پایتخت عربستان سعودی برگزار خواهد شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بر اساس گزارش‌ها، فیوری بابت رویارویی با اوسیک ۷۸ میلیون پوند و جاشوا پس از مبارزه با فرانسیس انگانو ۳۹ میلیون پوند دریافت خواهند کرد. البته فقط هم سنگین‌وزن‌ها از ورود عربستان سعودی به بوکس سود نمی‌برند و قرار است مسابقه قهرمانی به تعویق‌افتاده میان آرتور بی‌تربیف و دیمیتری بیوول که هواداران حرفه‌ای این ورزش را هیجان‌زده می‌کند، هم در عربستان سعودی برگزار شود.

با توجه به تنها دو ساعت اختلاف زمانی در تابستان، زمان پخش مسابقاتی که در عربستان سعودی برگزار می‌شوند، برای مخاطبان بریتانیایی ایدئال است. فرانک وارن، از کارگزاران نامدار بوکس، دراین‌باره به بی‌بی‌سی گفت: «قسمت جذاب ماجرا این است که دیگر مجبور نیستیم تا ۴ و ۵ صبح بیدار بنشینیم تا مسابقات در لاس‌وگاس را ببینیم.»

ترکی بن عبدالمحسن آل شیخ، رئیس اداره سرگرمی عربستان سعودی، مرد پشت پرده برگزاری رویدادهای اخیر ورزشی در عربستان سعودی است. او موفق شد ادی هرن و فرانک وارن را که جزو شرکای بزرگ برگزاری رویدادهای شش ماه اخیرند و گفته می‌شود تا پیش از آن حتی حاضر نبودند با هم حرف بزنند، آشتی دهد. هرن می‌گوید: «همه ما و به‌خصوص خود من دیدیم که به دلیل مسائلی مانند کمبود پول یا دغدغه‌های سیاسی، فرصت‌های زیادی برای یک کاسه کردن قهرمانی از دست رفت.»

در «هفته مبارزه» عربستان سعودی در ریاض، تماشاگران به سوی جاشوا هجوم نبردند و وارن می‌گوید که این نشانه‌ای از فرهنگ «احترام» است؛ «دلیلی برای اینکه چرا بوکسورها به مسابقه دادن در این شهرعلاقه‌مندند». در هفته منتهی به این مبارزه‌ها، ستاره‌های موسیقی جهان مانند امینم و کانیه وست و همچنین اسطوره‌های بوکس مانند لنوکس لوییس و مایک تایسون نیز به عربستان سعودی سفر کردند تا تنور مسابقات را گرم‌تر کنند.

زیاد معیوف، تنها بوکسور سعودی که توانست در این رویداد حرفه‌ای در ریاض شرکت کند، به بی‌بی‌سی گفت: «شور و شوق اینجا به اندازه آمریکا نیست، ولی باید به آن زمان داد. تماشاگران عرب دیوانه ورزش‌اند، کافی است نگاهی به فوتبال بیندازید.»

بیشتر از ورزش