قارچ خواص ضد‌سرطانی دارد؟ محققان پاسخ می‌دهند

محققان بر اهمیت مقدار بالای ارگوتیونین، آنتی‌اکسیدان بسیار قوی، در قارچ تاکید می‌کنند

عکس تزیینی‌ــ فردی در حال جمع‌آوری قارچ جنگلی است‌ــ Canva

هفته گذشته وقتی لوری شمک، مشاور تغذیه، در حساب کاربری‌‌‌اش در ایکس نوشت که «سرطان واقعا از قارچ متنفر است»، دوباره باب بحث درباره این معضل قدیمی را باز کرد که آیا خوردن قارچ واقعا خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد؟   

شمک به مطالعه دانشگاه ایالتی پن در سال ۲۰۲۱ اشاره کرد که نشان می‌داد افرادی که روزانه ۱۸ گرم، یعنی حدود ۱.۸ تا ۱.۴ فنجان از هر نوع قارچ مصرف می‌کنند، در مقایسه با افرادی که اصلا قارچ نمی‌خورند، ۴۵ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار دارند. پژوهشگران این اثر را به وجود ارگوتیونین بالا در قارچ، یک آنتی‌اکسیدان قوی که از سلول‌ها محافظت می‌کند، نسبت می‌دهند.

همچنین پژوهشی دیگر هم میان مصرف قارچ و پایین آمدن خطر ابتلا به سرطان پروستات و سرطان پستان ارتباطی پیدا کرده است. 

به گزارش مرکز سرطان اندرسون در تگزاس،‌ در ژاپن و چین عصاره قارچ معمولا به عنوان مکمل برای بیماران مبتلا به سرطان استفاده می‌شود زیرا غنی از ویتامین دی‌ است که برای سیستم ایمنی بسیار حیاتی است. 

برخی از این قارچ‌ها که برای درمان سرطان در آسیا مصرف می‌شوند، عبارت‌اند از: قارچ گانودرما یا قارچ ریشی (Ganoderma lucidum)، قارچ دم‌ بوقلمون (turkey tail) و قارچ ژاپنی شیتاکه.  

البته سازمان غذا و داروی ایالات متحده مصرف قارچ‌های درمانی به منظور درمان سرطان را تایید نکرده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

هیتر هلن آدامز، استادیار علوم غذایی و فناوری دانشگاه نبراسکا‌ــ‌لینکلن، می‌گوید ترکیبات موجود در قارچ‌های شیتاکه، دم بوقلمون و سایر قارچ‌ها در مبارزه با تومورها آثار مثبتی نشان داده‌اند اما این نتایج فعلا حاصل بررسی روی جوندگان و سلول‌های رشد‌یافته در آزمایشگاه است. 

به گزارش نیویورک‌پست، بخش اعظم تحقیقات درباره اثر قارچ‌ها مطالعات بالینی دوسو کور یا کنترل‌شده با دارونما، که روش‌هایی استاندارد در فرایند تایید دارو به شمار می‌روند، نیستند و تا زمانی که دارویی از طریق آزمایش‌های بالینی روی انسان آزمایش نشده باشد، نمی‌توان ادعا کرد که واقعا برای سلامتی مفید است. 

مرکز تحقیقات سرطان در ایالات متحده تاکید می‌کند که هیچ ماده غذایی نمی‌تواند از ابتلا به سرطان جلوگیری کند. با این حال متخصصان خاطرنشان می‌کنند که با رعایت یک رژیم غذایی غنی از سبزیجات، میوه‌، غلات کامل، حبوبات و سایر غذاهای گیاهی می‌توان خطر ابتلا به سرطان را کاهش داد.  

بیشتر از بهداشت و درمان