احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان، در چهارمین دور نشست «روند وین برای افغانستان دموکراتیک» تاکید کرد که از هیچ تلاشی برای رسیدن به افغانستان آزاد دریغ نمیکند و روزی که کابل سقوط کرد و اشرف غنی از افغانستان خارج شد، او به پنجشیر رفت و قوم، پنجشیر، خانواده و خودش را فدای افغانستان کرد.
مسعود با اشاره به تلاشهایش برای مذاکره با طالبان به منظور جلوگیری از درگیری نظامی در پنجشیر گفت: «سختترین روز زندگی من روز شهادت پدرم نبود، روزی بود که در فرودگاه نظامی کابل دیدم سرمایه مردم افغانستان از جمله ارتش و پلیس که از استقلال و آزادی کشور صیانت میکردند، یک بار دیگر در حال فروپاشیاند.»
رهبر جبهه مقاومت ملی افزود که در زمان بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، روایت این بود که اشرف غنی، عبدااللهعبدالله و دیگر مقامهای دولتی مانع مذاکرات صلحاند و من برای «گشودن این گره» با همه جوانب صحبت کردم. آنها [طالبان] حاضر شدند در مورد قوم [تاجیک] و پنجشیر با ما گفتوگو کنند، اما ما قوم، پنجشیر، خانواده و خودمان را فدای یک چیز کردیم: افغانستان.»
رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان از همه شرکتکنندگان چهارمین دور نشست روند وین برای افغانستان دموکراتیک خواست از هر آنچه آنها را از جمع شدن زیر یک چتر به نام افغانستان دور میکند، عبور کنند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
احمد مسعود گفت همه مخالفان طالبان باید در یک محور و کنار هم برای آینده افغانستان کار کنند. او از سران سازمانها و احزاب سیاسی خواست که برای رسیدن به خواسته مشترک و افغانستان آزاد، اختلافهای شخصی را کنار بگذارند.
رهبر جبهه مقاومت ملی تاکید کرد: «آینده افغانستان با اراده مردم و حق انتخاب رقم خواهد خورد و اگر طالبان انتخابات را بپذیرند، همه طرفها باهم کنار میآیند. اگر مردم طالبان را انتخاب کنند، ما تسلیم اراده مردمیم، اما باور داریم که انتخاب مردم واضح است.»
احمد مسعود، رنگین دادفر سپنتا و محمد محقق در حاشیه چهارمین دور نشست وین برای افغانستان مردمسالارــ رسانههای اجتماعیدر چهارمین دور نشست روند وین برای افغانستان دموکراتیک حدود ۶۵ نفر از جمله رهبران و سران شماری از احزاب، جبهههای نظامی و شخصیتهای مستقل حضور دارند. محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان، در این نشست به طالبان هشدار داد که اگر همچنان از مذاکره خودداری کنند، همه نیروهای مخالف طالبان به صحنه خواهند رفت.
محقق خاطرنشان کرد که برخی رهبران طالبان از جمله سراجالدین حقانی، رهبر شبکه حقانی و وزیر داخله طالبان، به گفتوگو و مذاکره تمایل دارد.
داوود ناجی، رئیس کمیته سیاسی جبهه آزادی افغانستان، هم که برای نخستین بار در نشست وین شرکت کرده، گفت: «مردم در افغانستان با شدیدترین نوع بربریت، تبعیض هدفمند و آپارتاید جنسیتی مواجهاند اما کشورهای جهان و منطقه با طالبان مماشات میکنند.»
ناجی با انتقاد از سیاست برخی دولتها در قبال طالبان گفت که این دولتها با نادیده گرفتن رنج مردم افغانستان، حمایت از طالبان را به بهانه کمک اقتصادی توجیه میکنند. او تصریح کرد: «جبهه آزادی و جبهه مقاومت ملی این افتخار را دارند که در مبارزه با طالبان، به عنوان یک رسالت انسانی، وطنی و اخلاقی، منتظر هیچ امری نماندهاند و با علم به دشواری راه، بدون شک و درنگ در آن قدم گذاشتند و با تمام دشواریها ادامه و روزبهروز آن را گسترش دادهاند.»
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در گزارشی که روز پنجشنبه گذشته در مورد افغانستان منتشر کرد، حملات جبهه آزادی و جبهه مقاومت ملی به طالبان را تایید کرد و گفت این حملات بیشتر در کابل، پروان، بغلان، کاپیسا و تخار انجام شدهاند.
در این گزارش که وضعیت افغانستان را از اول فوریه تا ۱۳ مه پوشش داده، آمده است که جبهه مقاومت ملی و جبهه آزادی افغانستان با روش «حمله و فرار» به طالبان ضربه میزنند. دبیرکل سازمان ملل همچنین خاطرنشان کرد که طالبان به سیاستهای سرکوبگرانه از جمله اعدام در ملاعام، بازداشت، قتل، شکنجه و زندانی کردن نظامیان و کارکنان دولت پیشین افغانستان ادامه میدهند.
با اینکه در عملکرد طالبان در زمینه حقوق بشر و بهویژه حقوق زنان تغییری به وجود نیامده است، سازمان ملل متحد هفته آینده سومین دور نشست دوحه در مورد افغانستان را با شرکت نمایندگان طالبان برگزار میکند. نمایندگان زنان و فعالان مدنی افغانستان به این نشست دعوت نشدهاند.