چهار نفر در پرونده قاچاق طلای یک دیپلمات افغان در هند بازداشت شدند

ذکیه وردک اواسط اردیبهشت پس از آنکه در فرودگاه بمبئی هنگام انتقال ۲۵ شمش طلا دستگیر شد از سمتش به‌عنوان سرکنسول افغانستان در بمبئی کناره‌گیری کرد

ذکیه وردک، سرکنسول پیشین افغانستان در بمبئی‌ــ facebook.com/zakiawardak1

روز دوشنبه اول ژوییه (۱۱ تیر)، حدود دو ماه پس از دستگیری ذکیه وردک، سرکنسول افغانستان در بمبئی هند، به اتهام قاچاق طلا از امارات متحده عربی به این کشور، پلیس هند چهار جواهرفروش را هم در پیوند با این پرونده بازداشت کرد.

روزنامه تایمز اف ایندیا به نقل از پلیس بمبئی گزارش داد که چهار جواهرفروش بازداشت‌شده به نام‌های وایبا تاکر ۳۱ ساله، ساحل شاه ۳۶ ساله، وینود شاه ۶۰ ساله، شیلیش جین ۵۵ ساله که به همدستی با ذکیه وردک متهم‌اند، در سال ۲۰۲۴ حدود ۳۰۰ کیلوگرم طلا از کشورهای مختلف از جمله امارات متحده عربی به هند قاچاق کرده‌اند. یک کارمند کنسولگری افغانستان در بمبئی به نام رفیع‌الله کلیوال هم تحت بازجویی پلیس هند قرار دارد.

پس از بازداشت ذکیه وردک در فرودگاه بمبئی و کشف ۲۵ شمش طلا، تعقیب و جست‌وجو برای ردیابی شبکه مرتبط با وردک که قرار بود این طلاها را در داخل هند به فروش برسانند، آغاز شد. پلیس هند احتمال می‌دهد ذکیه وردک در قاچاق سایر محموله‌های طلا که از ماه‌های نخست سال ۲۰۲۴ از امارات متحده عربی به هند منتقل شده‌اند، نیز دست داشته باشد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بنا بر تحقیقات پلیس هند، وردک در ماه ژانویه با یکی از جواهرفروشان بازداشت‌شده ملاقات و رفیع‌الله کلیوال کارمند را به عنوان شخص مورداعتمادش معرفی کرده بود تا پول نقد بابت فروش طلاها به او تحویل داده شد.

بر اساس اطلاعات پلیس هند که در اوایل ماه مه منتشر شد، ذکیه وردک، ۲۵ شمش طلا را لای ژاکت سفارشی ویژه، محافظ زانو، کمربند و لای لباس‌های خود پنهان کرده بود که هنگام بازرسی بدنی در فرودگاه بمبئی کشف و ضبط شد.

یک روز پس از آنکه رسانه‌های هند در این مورد گزارش دادند، ذکیه وردک در ایکس اعلام کرد که از سمتش به عنوان سرکنسول افغانستان در بمبئی استعفا کرده است. او مدعی شد که از زمان کارش به عنوان سرکنسول، بارها هدف اتهام و حمله‌ در شبکه‌های اجتماعی قرار گرفته است اما به کشف و ضبط ۲۵ شمش طلای قاچاق شده از امارات متحده عربی به بمبئی اشاره‌ای نکرد.

ذکیه وردک سال ۲۰۲۰ و در دوران اشرف غنی، سرکنسول افغانستان در بمبئی شد و به دنبال فروپاشی دولت جمهوری و بازگشت طالبان، از وزارت خارجه رژیم طالبان دستور می‌گرفت. نوامبر ۲۰۲۳، پس از آنکه فرید ماموندزی، سفیر سابق افغانستان در هند از رژیم طالبان سرپیچی کرد و گفت رژیم طالبان را به رسمیت نمی‎‌‌‌شناسد، تحت فشار دولت هند از سمتش کناره‌گیری کرد. ماموندزی در آن زمان اعلام کرد که سفارت افغانستان در هند تعطیل شده است، اما ذکیه وردک و شماری دیگر از دیپلمات‌های افغان مقیم هند در بیانیه‌ای اعلام کردند که سفارت و کنسولگری افغانستان به فعالیت ادامه می‌دهند. به دنبال آن، شیرمحمد عباس استانکزی، معاون وزارت خارجه طالبان، گفت دیپلمات‌های افغان مقیم هند از این گروه دستور می‌گیرند.