منابع حقوق بشری خبر دادهاند زندانیان محبوس در ندامتگاه مرکزی کرج طی یک هفته اخیر بهرغم گرمای شدید تابستان، از دسترسی به آب آشامیدنی مناسب محروم ماندهاند.
در ندامتگاه مرکزی کرج شمار قابلتوجهی از زندانیان با جرائم و اتهامهای مختلف نگهداری میشوند که تعدادی از آنها زندانیان سیاسی، امنیتی و عقیدتیاند.
اکنون با قطع پیاپی آب، خطر ابتلا به بیماریهای محیطی و عفونی همه این زندانیان را تهدید میکند.
خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ضمن اعلام این خبر هشدار داد که در پی قطع مکرر آب در ندامتگاه مرکزی کرج، سلامتی زندانیان در معرض خطر قرار دارد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در این گزارش به نقل از خانواده یکی از زندانیان آمده است که آب زندان هر روز از ساعت ۱۰ یا ۱۱ صبح قطع میشود و زندانیان دستکم تا ساعت ۱۷ به آب دسترسی ندارند. ضمن اینکه در ساعتهای دیگر نیز فشار آب بهشدت کم است و قطرهچکانی از لولهها بیرون میآید.
بر مبنای این گزارش، افت فشار و قطع آب وضعیت نامناسبی در زندان ایجاد کرده، به طوری که لباسها و ظروف کثیف زندانیان انباشته شده و سرویسهای بهداشتی بهشدت آلودهاند و زندانیان برای حمام کردن نیز به آب دسترسی ندارند.
در این وضعیت، برخی زندانیان که بضاعت مالی بهتری دارند، با پرداخت هزینههای گزاف از فروشگاه زندان، آب میخرند اما بیشتر زندانیان به دلیل نداشتن تمکن مالی امکان خرید آب ندارند.
یکی دیگر از اعضای خانوادههای زندانیان از احتمال ابتلای زندانیها به بیماری ابراز نگرانی کرد و گفت: «این وضعیت در فصل گرما موجب گسترش بیماریهایی مانند سل، امراض پوستی و بیماریهای دیگر میشود.» او با تاکید بر اینکه مسئولان ندامتگاه مرکزی کرج از مشکلات موجود اطلاع دارند، گفت که زندانیان در یک هفته اخیر بارها به این مشکل جدی اعتراض کردند اما مسئولان اقدامی برای رفع آن انجام ندادهاند.
همزمان با انتشار این گزارش، منابع حقوق بشری بلوچستان نیز از نامناسب بودن وضعیت زندان ایرانشهر خبر دادند.
خبرگزاری حالوش که اخبار بلوچستان را پوشش میدهد، روز سهشنبه ۱۳ تیر در گزارشی نوشت، بهرغم گرمای بالای ۴۵ درجه سیستان و بلوچستان، سیستم سرمایشی بندهای زندان خراباند. بر اساس این گزارش، طی پنج روز اخیر سیستم سرمایشی بندهای ۲ و ۳ که شماری از زندانیان مرتبط با مواد مخدر و متهمان سیاسی آنجا محبوساند، خراب شده و نتیجه اعتراض زندانیان تاکنون هم این بوده است که به آنها گفتهاند: «خودتان اسپیلت بخرید!»
سازمان حقوق بشری کارون در جنوب ایران هم روز دوشنبه خبر داد که چهار زندانی در بند ۳ زندان شیبان اهواز فوت کرده و شماری دیگر «به دلایل نامشخص» به بیمارستان منتقل شدهاند.
این سازمان حقوق بشری ادعا کرد زندانیان به دلیل مصرف «داروهای اشتباهی» مسموم شدهاند. ایندیپندنت فارسی به طور مستقل امکان تایید این خبر را ندارد.
پیشتر نیز منابع حقوق بشری خبر دادند که در پی ادغام زندانیان دو زندان رجاییشهر و قزلحصار، جمعیت در زندانها افزایش یافته اما بهرغم ازدحام موجود، امکانات اولیه از جمله میزان توزیع غذا تغییری نکرده است.
شهروندان محبوس در زندانهای جمهوری اسلامی با طیفهای متنوعی از آزارها و شکنجهها مواجهاند. از محروم کردن از امکانات رفاهی و آب آشامیدنی مناسب گرفته تا فشار و شکنجه برای گرفتن اعتراف اجباری. حال آنکه طبق با قوانین بینالمللی و حتی مقررات داخلی جمهوری اسلامی، زندانیان حقوقی دارند و دولتها موظفاند این حقوق را رعایت کنند.
در جمهوری اسلامی، اداره زندانها به عهده سازمان زندانها است که رئیس آن را رئیس قوه قضاییه منصوب میکند.