ناترازی تولید و مصرف برق ۱۳ استان ایران را تعطیل کرد

شهروندان مناطقی در تهران روزانه بین دو تا چهار ساعت با قطعی برق مواجه‌اند

عکس تزیینی-تصویری از کابل‌های توزیع برق-فرارو

ناترازی تولید و مصرف برق به تعطیلی ۱۳ استان ایران در  پنج‌شنبه منجر شد. طی روزهای اخیر، گزارش‌های متعددی از نقاط مختلف ایران از جمله مناطقی در تهران منتشر شد که از قطعی برق در ساعت‌های متوالی حکایت داشت.

بر اساس اعلام وزارت نیرو، روز سه‌شنبه تقاضای مصرف برق در کل کشور به بیش از ۷۷ هزار مگاوات رسید و پیش‌بینی می‌شود که این روند صعودی نیز هم‌زمان با افزایش دما در فصل تابستان ادامه پیدا کند.

در آخرین واکنش به ناترازی تولید و مصرف برق، روز پنج‌شنبه استان‌های سمنان، زنجان، خوزستان، قم، بوشهر، مرکزی، اصفهان، یزد، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، کرمان، خراسان جنوبی و لرستان تعطیل شد تا طبق گزارش خبرگزاری ایسنا از طریق تعطیلی اداره‌ها امکان مدیریت شبکه و دور زدن خاموشی‌ها وجود داشته باشد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در برخی از استان‌ها نیز تعطیلی‌ها تا اواخر مرداد یا اواسط شهریور ادامه می‌یابد. در استان سیستان و بلوچستان نیز روزهای پنج‌شنبه و چهارشنبه تا پایان مرداد تعطیل خواهد بود.  

مقام‌های دولتی ایران، در مواردی مانند کمبود آب و ناترازی مصرف برق، همواره انگشت اتهام را به سمت شهروندان می‌گیرند و آنان را به «زیاده‌روی در مصرف» متهم می‌کنند.

روز سه‌شنبه نیز شرکت توانیر در پیامکی به شهروندان سراسر کشور هشدار داد در مصرف برق صرفه‌جویی کنند.

گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد طی روزهای اخیر ساکنان برخی مناطق تهران در ساعت‌های طولانی با قطعی برق مواجه بوده‌اند.

بر اساس گزارش روزنامه دنیای اقتصاد، برق محله‌هایی از جمله منطقه شش تهران از روز جمعه هر روز راس ساعت ۱۲ ظهر به مدت حداقل دو ساعت قطع می‌شود. ساکنان مناطق دو و پنج تهران نیز همین وضعیت را دارند.

خاموشی‌های پیاپی روزهای اخیر در کنار پیامک‌های هشدارآمیز شرکت توانیر آشکار می‌کند که «خاموشی منظم اما بدون اعلام قبلی» در تهران شکل گرفته است.

در این گزارش که روز چهارشنبه ۲۰ تیر منتشر شده، آمده است که قطعی برق صنایع آسیب‌های جدی به آن‌ها وارد می‌کند و هر بار روشن و خاموش کردن صنایع حدود ۲۴ساعت طول می‌‌‌کشد و هر خاموشی برق ۲۴ساعته موجب افزایش خسارات می‌شود.

دنیای اقتصاد همچنین افشا کرد که وزارت نیرو در پاسخ به صاحبان صنایع که درخواست کرده‌اند قطعی برق آن‌ها به روز جمعه موکول شود، گفته است که «حل این مساله در حوزه اختیار وزارت نیرو نیست و نهادهای امنیتی کنترل این بخش را برعهده دارند».

در گزارش دیگری نیز خبرگزاری خبرآنلاین نوشت که قطعی برق در برخی از مناطق مرکزی تهران به چهار ساعت می‌رسد. حال‌آنکه مدت زمان قطع برق در دوره‌های پیشین حداکتثر دو ساعت بود ولی حالا شهروندان با قطع چهارساعته برق روبه‌رو می‌شوند.

خبرگزاری ایلنا نیز به نقل از عباس جبالبارزی، نایب رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران نوشت که قطعی یک روز در هفته برق شهرک‌های صنعتی سراسر کشور به روز دوم هم کشیده می‌شود.

عباس جبالبارزی گفت روز دوم قابل پیش‌بینی نیست و در این شرایط برخی تولیدکننده‌ها که برای روشن نگه داشتن ژنراتورها نیاز به گازوئیل دارند به قاچاق سوخت متهم می‌شوند.