طوفان مرگبار در ننگرهار؛ ۴۰ نفر کشته و بیش از ۳۰۰ تن زخمی شدند

شمار قربانیان و خسارات ناشی از باران و طوفان احتمالا افزایش خواهد یافت

شماری از قربانیان بارش و طوفان در شهر جلال‌آباد‌ــ آریانا نیوز

باران و طوفان شدید در استان ننگرهار واقع در شرق افغانستان تاکنون بیش از ۴۰ کشته و ۳۵۰ مجروح به جا گذاشته که وزارت صحت عامه (بهداشت) رژیم طالبان وضعیت شماری از مجروحان را وخیم اعلام کرده است.

باران شدید و طوفان از شهر جلال‌آباد، مرکز ننگرهار، و شهرستان‌های بتی‌کوت، بهسود و سرخ‌رود گزارش شده است و احتمال افزایش تلفات انسانی و خسارات وجود دارد.

ویدیوهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که شماری از درخت‌ها در اثر باد شدید و طوفان سرنگون شده و خیابان‌ها در برخی مناطق کاملا زیر آب رفته‌اند.

بارش باران هم‌زمان با باد شدید بعدازظهر دوشنبه ۲۵ تیر در ننگرهار آغاز شد و به‌سرعت به مناطق دیگر گسترش یافت.

شماری از ساکنان ننگرهار به رسانه‌ها گفتند که صدها جریب زمین کشاورزی، باغ‌ها و مزارع هم تخریب شده و شماری از خانه‌ها آسیب دیده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

تا پیش‌ازظهر سه‌شنبه، هیچ نیروی کمکی از نهادهای رژیم طالبان یا سازمان‌های امدادرسان داخلی و بین‌المللی فعال در افغانستان به روستاها و مناطقی  آسیب‌دیده از طوفان دیدند، اعزام نشده بود، با این حال وزارت صحت عامه طالبان ادعا می‌کند تلاش‌ها برای امدادرسانی ادامه دارد.

شرافت زمان عمار، سخنگوی وزارت صحت عامه طالبان، در مطلبی که در مورد آسیب‌های واردشده به مردم در جریان طوفان در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد، بدون ارائه اطلاعات دقیق تنها نوشت که «بسیاری از خانه‌ها ویران شده‌اند» و به دستور رهبری طالبان، تلاش برای رسیدگی به آسیب‌دیدگان ادامه دارد.

پیش از این در زلزله‌های مرگبار پکتیا، هرات و وقوع سیل در بسیاری از شهرهای افغانستان هم مردم به عملکرد ضعیف نهادهای امدادرسان رژیم طالبان در کمک‌رسانی به‌شدت انتقاد داشتند. آژانس‌های امدادرسان سازمان ملل متحد مانند صندوق کودکان، برنامه جهانی غذا، اداره هماهنگ‌کننده امور بشردوستانه و سازمان بهداشت جهانی هم در افغانستان فعال‌اند، اما محدودیت‌هایی که طالبان برای فعالیت زنان وضع کرده‌اند، روند کمک‌رسانی این سازمان‌ها در حوادث طبیعی را هم مختل کرده است.

به فرمان رهبر طالبان، زنان افغان حق ندارند در دفاتر سازمان ملل متحد کار کنند و پزشک‌های زن نیز اجازه ندارند بیماران مرد را معاینه یا درمان کنند.

هربار پس از وقوع حوادث طبیعی مرگبار، سازمان‌های امدادرسان بین‌المللی از این فرمان رهبر طالبان انتقاد می‌کنند و از این گروه می‌خواهند به دلایل بشردوستانه، محدودیت‌ها را لغو کنند اما تاکنون هیچ یک از فرمان‌های ملا هبت‌الله آخندزاده لغو نشد‌ه‌اند.