احمد مسعود: طالبان با پول آمریکا مدارس جهادی می‌سازند

رهبر جبهه مقاومت ملی می‌گوید مقام‌ها و اعضای طالبان برای تصاحب کمک‌های بشردوستانه ۹۰۰ سازمان ایجاد کرده‌اند

احمد مسعود، در حال صحبت در پارلمان اتریش،آوریل ۲۰۲۳-ایندیپندنت فارسی

احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان، در مصاحبه با شان رایان، خبرنگار آمریکایی گفت که طالبان با بهره‌گیری از کمک‌های نقدی دولت آمریکا، مدارس جهادی می‌سازند.

به گفته مسعود، مقام‌ها و اعضای طالبان با ایجاد سازمان‌ها و موسساتی، کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را غارت می‌کنند و این کمک‌ها به نیازمندان نمی‌رسند. او شمار سازمان‌هایی را که اعضای طالبان برای تصاحب پروژه‌های اقتصادی و کمک‌های بشردوستانه تاسیس کرده‌اند، ۹۰۰ مورد اعلام کرد.

پیش‌تر، اداره بازرسی آمریکا در امور بازسازی افغانستان (سی‌گار) نیز موضوع ایجاد سازمان‌های مختلف در حکومت طالبان برای تصاحب کمک‌های بشردوستانه را تایید کرده بود. سی‌گار به این مورد هم اشاره کرده است که مقام‌های طالبان به سازمان‌های امدادرسان بین‌المللی که کمک‌های بشردوستانه را توزیع می‌کنند، دستور می‌دهند این کمک‌ها را میان افراد و گروه‌های مشخصی توزیع کنند.

احمد مسعود درباره پیامد‌های دسترسی طالبان به کمک‌های بشردوستانه هشدار داد و افزود پولی که آمریکا به عنوان کمک بشردوستانه به افغانستان می‌فرستد، برای ایجاد مدارس جهادی در این کشور هزینه می‌شود. ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، پس از سلطه بر افغانستان دستور داد در تمام شهرهای افغانستان مدارس جهادی بر پا شود. این مدارس بیشتر در ساختمان‌های دولتی، خانه‌ مقام‌های دولت پیشین یا مدارس دختران ایجاد شده‌اند.

مدارس جهادی طالبان در تمامی شهرها برای پذیرش حدود یک هزار دانش‌آموز ظرفیت دارند. بر اساس دستور رهبر طالبان، برای این مدارس خوابگاه‌های مجهز نیز آماده شده است و آموزگاران آن بین ۱۵ تا ۲۵ هزار افغانی حقوق ماهانه می‌گیرند. به دانش‌آموزان این مدارس نیز تا ۱۵۰ افغانی در روز کمک‌هزینه پرداخت می‌شود تا با آن نیازهای اولیه‌شان را تامین کنند.

بر اساس گزارش‌های منتشرشده، تاکنون بیش از یک هزار مدرسه جهادی در سراسر افغانستان ساخته شده است.

به گفته احمد مسعود، برخی کشورها و سازمان‌های خیریه در منطقه هم به طالبان در برپایی مدارس جهادی کمک می‌کنند. هفته گذشته، ترکیه یک مدرسه دینی را در پکتیکا، از مناطق تحت‌نفوذ شبکه حقانی، افتتاح کرد. این مدرسه با هزینه ۳۵۵ هزار دلار ساخته و به طالبان تحویل داده شد.

دولت آمریکا از زمان بازگشت طالبان به قدرت، حدود سه میلیارد دلار تحت عنوان کمک‌های بشردوستانه به افغانستان فرستاده است. این کمک‌ها به شکل بسته‌های پول نقد و از طریق دفتر هیئت معاونت سازمان ملل در امور افغانستان (یوناما) به کابل منتقل می‌شوند. بانک مرکزی افغانستان، تحت کنترل طالبان، بخشی از این پول را در بازار افغانستان به مزایده می‌گذارد تا بحران کمبود نقدینگی‌اش را جبران کند.

احمد مسعود در مورد منابع درآمد طالبان خاطرنشان کرد که این گروه جدا از درآمد هنگفت از تجارت غیرقانونی مواد مخدر، فقط از گمرک‌ها، مالیات و دیگر منابع رسمی سالی حدود ۲.۵ میلیارد دلار درآمد دارند.

او در بخشی دیگری از سخنانش، به مبارزه مسلحانه جبهه مقاومت ملی علیه طالبان اشاره کرد و گفت این جبهه در یک سال گذشته هیچ تلفاتی نداده است. مسعود توضیح داد که راهبرد نظامی جبهه مقاومت ملی بازبینی شده و طرح جدید به این جبهه کمک کرده است که ضمن ضربه زدن به طالبان، از تلفات انسانی جلوگیری کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در گزارش اخیر آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در مورد افغانستان که یک ماه پیش منتشر شد، حملات جبهه مقاومت ملی به طالبان تایید و اشاره شده بود که جبهه‌های مقاومت ملی و آزادی از روش «حمله و فرار» استفاده می‌کنند و حملاتشان بیشتر بر کابل، بغلان، پنجشیر و کاپیسا متمرکز است.

حملات جبهه مقاومت ملی به طالبان در ماه‌های اخیر به استان‌های غربی افغانستان از جمله هرات و نیمروز نیز گسترش یافته است.

هرچند طالبان در مورد حملات جبهه‌های مخالفشان سکوت می‌کنند و وجود این جبهه‌ها را تایید نمی‌کنند، در چند ماه اخیر شمار حملات به طالبان در شهرهای بزرگ افغانستان به دو تا سه حمله در روز افزایش یافته است.

جبهه مقاومت ملی که اوت ۲۰۲۱ و در آستانه فروپاشی دولت جمهوری از میان نیروهای دولت پیشین در پنجشیر و اندراب شکل گرفت، اکنون در بیش از ۲۵ استان افغانستان علیه طالبان فعالیت می‌کند.

جبهه آزادی افغانستان هم که حدود شش ماه پس از سلطه طالبان شکل گرفت، با حمله به طالبان در قندهار، هلمند، پنجشیر، کابل، تخار، بغلان و شماری دیگر از شهرها به یکی از جبهه‌های قدرتمند مخالف طالبان تبدیل شده است.

با این حال، هیچ کشوری به صورت رسمی با جبهه‌های مخالف طالبان در تماس و ارتباط نیست.