رهبر جمهوری اسلامی خواستار «تعامل سازنده» مجلس و دولت جدید شد

خامنه‌ای در دیدار با نمایندگان مجلس و مسعود پزشکیان، «تا بن دندان به‌ نظام اسلامی معتقد بودن» را از مهم‌ترین ملاک‌های انتخاب وزرا اعلام کرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در پایان جلسه علنی روز یکشنبه ۳۱ تیر به همراه رئیس دولت چهاردهم با علی خامنه‌ای دیدار کردند.

در این نشست، رهبر جمهوری اسلامی ضمن اعلام ملاک‌های انتخاب وزرا از جمله «تا بن دندان به‌ نظام اسلامی معتقد بودن»، خواستار تعامل سازنده نمایندگان با دولت مسعود پزشکیان شد و گفت: «توصیه موکد من تعامل سازنده مجلس با دولت جدید است.»

علی خامنه‌ای در این جلسه یادآور شد که «باید از بن دندان باور کرد که پیروزی و موفقیت رئیس‌جمهوری منتخب در اداره کشور، پیروزی همه است». او همچنین با انتقاد از برخی نمایندگان مجلس هشدار داد که مجلس نباید منشا تشنج در افکار عمومی باشد.

رهبر جمهوری اسلامی از نمایندگان مجلس درخواست کرد امنیت روانی مردم حفظ شود و نمایندگان در صحن مجلس، مجامع عمومی، فضای رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی حضوری آرامش‌بخش برای جامعه باشد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

دستور دیگر خامنه‌ای به نمایندگان «شنیده‌ شدن یک‌ صدای واحد از ارکان حاکمیت» بود. او تصریح کرد که در «مسائل مهم کشور»، نباید جز یک‌ صدای واحد از مجلس و دولت شنیده شود.

خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنانش به‌ ضرورت رسیدگی فوری به کابینه پیشنهادی پزشکیان اشاره کرد و وظیفه دولت و مجلس را انتخاب وزرایی دانست که به طور کامل به حکومت باور داشته باشند. او در تشریح ملاک‌های مهم در انتخاب وزرا گفت: «چه کسی می‌خواهد میدان‌دار این میدان باشد؟ میدان اقتصاد، میدان فرهنگ، میدان فعالیت‌های سازندگی، میدان تولید، چه کسی می‌خواهد میدان‌دار باشد؟ آن کسی را باید میدان‌دار کرد که امین باشد، صادق باشد، متدین باشد و از بُن دندان به جمهوری اسلامی به‌ نظام اسلامی معتقد باشد.»

او در این جلسه تاکید کرد که کارآمدی وزرا در درجه بعدی اهمیت قرار دارد؛ زیرا تا شخصی روی کار نیامده باشد، کارآمدی او مشخص نخواهد شد. در محافل سیاسی، این موضوع اشاره‌ای تلویحی به در اولویت نبودن تخصص در مرحله نخست انتخاب وزرا برای معرفی به مجلس تفسیر شده است.

خامنه‌ای ایمان، امید به آینده و نگاه مثبت به افق، متشرع بودن، اشتهار به پاکدستی، داشتن بودن نگرش ملی و پرهیز از نگاه‌ و تمایلات جناحی را دیگر ملاک‌های انتخاب وزرا اعلام کرد.

خامنه‌ای سپس به اهمیت نقش مجلس در مسائل کلان سیاسی پرداخت و قانون راهبردی مجلس را مستقیما اقدام مثبت اعلام کرد و بدون نام‌ بردن از محمدجواد ظریف که از منتقدان این قانون به‌حساب می‌آید، گفت: «یک نمونه خوب از حضور مجلس قانون اقدام راهبردی است. یکی از کارهای بسیار خوب البته بعضی‌ها اعتراض کردند که این عیب‌جویی مطلقا وارد نیست؛ کار بسیار درستی بود.»

تلاش برای خنثی‌ کردن تحریم‌ها و توجه به حوادث غزه دیگر توصیه‌های رهبر جمهوری اسلامی به نمایندگان بود.

علی خامنه‌ای در سخنانش به حضور مسعود پزشکیان در این دیدار هم اشاره کرد و گفت: «نمی‌دانم آقای پزشکیان هنوز از نظر قانونی نماینده محسوب می‌شوند یا نه؟»

مسعود پزشکیان پس از این دیدار در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «از لطف حضرت آقا ‎صمیمانه سپاسگزارم. اکنون اعتماد مردم و حمایت شما بزرگ‌ترین سرمایه همه ما برای رسیدن به موفقیت‌های پیش رو است.»

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، نیز در پستی وظیفه خود و مجلس را «لبیک به سخنان رهبر جمهوری اسلامی» اعلام کرد و نوشت: «رهبر معظم انقلاب در دیدار با نمایندگان بر لزوم تعامل سازنده مجلس با دولت جدید تاکید کردند. در لبیک به فرمایش ایشان ما نیز در مجلس اعلام می‌کنیم که موفقیت رئیس‌جمهوری منتخب و دولت جدید را موفقیت خود می‌دانیم.»

صبح روز یکشنبه پیش از دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی با علی خامنه‌ای، حضور سرزده مسعود پزشکیان در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی، تعجب نمایندگان را در پی داشت. قالیباف در واکنش به این حضور اعلام‌نشده گفت: «پزشکیان با روحیات خوبی که دارند، بدون رعایت تشریفات و پروتکل‌ها در صحن مجلس حضور پیدا کردند. این بنای خوبی است و به روحیات انقلابی نزدیک است.»

هم‌زمان با حضور پزشکیان در مجلس شورای اسلامی، مهدی کوچک‌زاده، از نمایندگان مجلس، با انتقاد از حضور محمدجواد ظریف در تیم انتخاب وزرا، او را مظهر اختلاف در کشور معرفی کرد و خطاب به پزشکیان گفت: «نمی‌شود با ظریف، وقتی در کارگروهایش آدم‌هایی حضور دارند که اصل روحانیت و جمهوری اسلامی را نفی می‌کنند، به وحدت رسید.»

تحلیلگران سیاسی عقیده دارند سخنان امروز رهبر جمهوری اسلامی با ظاهر دعوت به پرهیز از اختلاف میان دولت و مجلس، هشداری هم به مسعود پزشکیان بود تا در انتخاب وزرای کابینه از خطوط مدنظر او عدول نکند.

بسیاری عقیده دارند برخی خط قرمزهای رهبر جمهوری اسلامی با شعارها و وعده‌های مسعود پزشکیان از قبیل بهره‌گیری از همه تفکرات و گرایش‌های سیاسی و باهدف تحقق وعده‌هایی مانند مذاکره با غرب و بازگشایی فضای سیاسی-‌اجتماعی کشور در تناقض است.