پژوهش جدید نشان میدهد بزرگسالانی که درست پیش از خواب از تلفن همراه یا تبلت استفاده میکنند، بیشتر احتمال دارد خواب بیکیفیت داشته باشند.
این مقاله، که در «جاما نتورک اُپن» (JAMA Network Open) منتشر شده است، این باور را که اختلال خواب مرتبط با صفحهنمایش عمدتا گروههای سنی جوانتر را تحت تاثیر قرار میدهد به چالش میکشد.
پژوهشگران «انجمن سرطان آمریکا» دادههای بیش از ۱۲۲ هزار نفر از شرکتکنندگان در ایالات متحده و پورتوریکو را تحلیل کردند و بر عادتهای خواب و استفاده از صفحهنمایش (بهجز تلویزیون) طی یک ساعت پیش از خواب تمرکز داشتند.
این مقاله نشان داد که حدود ۴۱ درصد شرکتکنندگان هر روز پیش از خواب از صفحهنمایش استفاده میکردند، در حالی که ۱۷ درصد گزارش دادند که در آن بازه زمانی اصلا از صفحهنمایش استفاده نمیکردند.
یافتهها نشان دادند که بین استفاده از صفحهنمایش پیش از خواب و کاهش کیفیت خواب همبستگی قابلتوجهی وجود دارد.
افرادی که گزارش دادند هر روز از صفحهنمایش استفاده میکنند، در مقایسه با کسانی که پیش از خواب از صفحهنمایش اجتناب میکنند، ۳۳ درصد بیشتر احتمال داشت که از کیفیت پایین خواب خود گزارش دهند.
علاوه بر این، افرادی که هر روز از صفحهنمایش استفاده میکردند، زمان خوابیدنشان دیرتر بود.
این مقاله همچنین اشاره کرد که ۵۸ درصد شرکتکنندگان «سحرخیز» شناخته شدند، افرادی که بهطور طبیعی تمایل دارند در اوایل روز فعالتر باشند.
در مجموع، افرادی که هر روز پیش از خواب از صفحهنمایش استفاده میکردند، در هر هفته ۴۸ دقیقه خواب کمتری داشتند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
نویسندگان مقاله معتقدند که نور منتشرشده از صفحهنمایشها ممکن است نقشی در این موضوع داشته باشد.
آنها نوشتند: «قرار گرفتن در معرض نور در شب، با بهتاخیر انداختن شروع ترشح ملاتونین، این چرخه طبیعی را مختل میکند و باعث اختلال در خواب میشود.»
«این امر میتواند به کاهش احساس خوابآلودگی و افزایش هشیاری منجر شود.»
آنها در عین حال گفتند که اختلالات خواب ناشی از استفاده از صفحهنمایش «ممکن است محدود به تاثیرات نور صفحهنمایش نباشد» و افزودند: «فقط نوری که از این دستگاهها ساطع میشود نیست که باید در نظر گرفته شود، بلکه محتوای آنها نیز اهمیت دارد.»
آنها گفتند که شبکههای اجتماعی یکی از منابع اصلی محتوایی به شمار میروند که در دستگاههای همراه استفاده میشوند، با این حال، «تنها تعداد انگشتشماری از مطالعات به موضوع استفاده از شبکههای اجتماعی در وقت خواب پرداختهاند».
ارتباط زمان استفاده از صفحهنمایش و خواب نامناسب در میان شبزندهداران - یا افرادی که اغلب به عنوان جغد شب دستهبندی میشوند و در ساعات پایانی روز فعالترند - آشکارتر به نظر میرسید.
پژوهشگران گفتند شبزندهداران به خودی خود نیز به دلیل «جتلگ اجتماعی» یا «ناهماهنگی میان ریتم شبانهروزی و تعهدات اجتماعی» در معرض خطر خواب نامناسب قرار دارند، به این معنا که شبزندهداران ترجیح میدهند دیرتر بخوابند، اما به دلیل [اجبار برای رفتن به محل] کار یا مدرسه نمیتوانند این کار را انجام دهند.
این تیم دریافت که سحرخیزانی که پیش از خواب از صفحهنمایش استفاده میکردند، در روزهای کاری در مقایسه با افرادی که از ورود صفحهنمایش به اتاق خواب خودداری میکردند، بهطور میانگین ۹.۳۳ دقیقه دیرتر به رختخواب میرفتند.
و شبزندهداران در روزهای کاری بهطور میانگین ۱۵.۶۲ دقیقه دیرتر به رختخواب میرفتند. نتایج در روزهای غیرکاری نیز مشابه بود.
نویسندگان مقاله نتیجهگیری کردند: «یافتههای ما شواهد مربوط به این موضوع را تقویت میکند که استفاده از صفحهنمایش الکترونیکی و اختلال در مدت و کیفیت خواب، محدود به کودکان و نوجوانان نیست، بلکه جمعیت بزرگسال را نیز دربر میگیرد.»
«کاهش کیفیت و مدت خواب در میان افرادی که الگوی زمانی خواب و بیداری دیرتری دارند، شدیدتر به نظر میرسید و این ممکن است ناشی از بهتاخیر افتادن زمان خواب باشد.»
«ادامه پژوهش برای درک سازوکارهایی که از طریق آنها استفاده از صفحهنمایش باعث اختلال در خواب میشود (برای مثال، نور مصنوعی در شب در مقایسه با محتوای نمایشدادهشده) ضروری است، بهویژه در میان افرادی که الگوی زمانی زیستی خواب و بیداری دیرتری دارند و در حالت عادی نیز به دلیل تعهدات کاری و اجتماعی، که آنها را به زودتر بیدار شدن وادار میکند، در معرض خطر فزاینده خواب بیکیفیت قرار دارند.»
© The Independent