خشم دولت پاکستان از یورش پناهجویان افغان به کنسولگری این کشور در آلمان

اسحاق دار، وزیر خارجه پاکستان، از دولت آلمان خواست افراد دخیل در حادثه را تعقیب و دستگیر کند

ساختمان کنسولگری پاکستان در فرانکفورت آلمان‌ــ PakinGermany_/X@

 

یورش گروهی از افغان‌های خشمگین به ساختمان کنسولگری پاکستان در شهر فرانکفورت آلمان و پایین کشیدن پرچم این کشور، خشم دولت پاکستان را برانگیخت. اسحاق دار، وزیر خارجه پاکستان، روز یکشنبه ۳۱ تیر در پیامی که در ایکس منتشر کرد، این اقدام را کار « گروهی از افراد افراطی» خواند و گفت دولت آلمان باید بر اساس کنوانسیون وین، از دیپلمات‌ها و اماکن دیپلماتیک محافظت کند.

اسحاق دار نوشت: «گروهی از افراط‌ی‌ها به ساختمان کنسولگری پاکستان در فرانکفورت آلمان حمله کردند و جان کارکنان کنسولگری را به خطر انداختند. پاکستان اعتراض شدیدش را به دولت آلمان اعلام کرده است و ما از آلمان خواسته‌ایم تا به وظایفش در چارچوب کنوانسیون وین عمل و امنیت اماکن دیپلماتیک و دیپلمات‌های پاکستانی را تضمین کند.»

گروهی از مهاجران افغان ساکن آلمان روز شنبه ۳۰ تیر با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل کنسولگری پاکستان در فرانکفورت، از دیوارهای ساختمان بالا رفتند و پرچم پاکستان را پایین کشیدند. در ویدیوهایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، می‌بینیم که شماری از معترضان در حالی که پرچم سه‌رنگ افغانستان را در دست دارند، داخل محوطه کنسولگری پاکستان در حال شکستن در و دیوارها هستند.

پناهجویان افغان این گردهمایی اعتراضی را با هدف ابراز همدردی با «جنبش تحفظ پشتون‌ها» که یک حرکت اعتراضی پشتون‌تبارها در پاکستان است، برگزار کردند. جنبش تحفظ پشتون‌ها در چند سال اخیر به سیاست‌های دولت پاکستان در مورد قوم پشتون ساکن این کشور معترض است. 

یک هفته پیش گیله‌من وزیر، از اعضای ارشد این جنبش، در اسلام‌آباد به قتل رسید. کشته شدن گیله‌من وزیر اعتراض شدید پشتون‌های ساکن افغانستان را نیز در پی داشت و مهاجران افغان ساکن فرانکفورت در ادامه اعتراض‌هایی که در پاکستان و افغانستان به راه افتاد، مقابل کنسولگری پاکستان تجمع اعتراضی بر پا کردند.

دولت آلمان و نهادهای امنیتی این کشور هنوز در مورد هجوم معترضان خشمگین افغان به کنسولگری پاکستان در فرانکفورت هیچ واکنشی نشان نداده‌اند، اما اسحاق دار، وزیر خارجه پاکستان، می‌گوید دولت آلمان را «تحت فشار گذاشته‌ایم» تا افرادی را که از دیوار کنسولگری بالا رفتند و پرچم پاکستان را پایین کشیدند و جان دیپلمات‌ها را به خطر انداختند، تحت تعقیب قرار دهد و دستگیر کند.

وزارت خارجه پاکستان در بیانیه‌ای رسمی در سایت این وزارتخانه هم اعلام کرد: «از مقام‌های آلمان می‌خواهیم برای دستگیری و تعقیب افراد دخیل در حادثه اقدام‌های فوری انجام دهند و مسئولان نقایص امنیتی را بازخواست کنند.»

سفارت پاکستان در برلین اقدام معترضان افغان را «خرابکارانه و مذموم» خواند و از شهروندان پاکستان خواست صبور و شکیبا باشند.

به دنبال انتشار ویدیوهایی از جریان هجوم مهاجران افغان به ساختمان کنسولگری پاکستان در فرانکفورت، شماری از شهروندان پاکستان با انتشار پیام‌هایی در شبکه‌های اجتماعی، از مسئولان حکومت این کشور خواستند روند اخراج مهاجران افغان از پاکستان را تشدید کنند. در پیام‌ها همچنین آمده است که پاکستان باید با افغان‌هایی که در پاکستان زندگی و با حرکت‌های مانند جنبش تحفظ پشتون‌ها همکاری می‌کنند، به‌شدت برخورد کند.

حدود سه میلیون مهاجر افغان در پاکستان زندگی می‌کنند و با فروپاشی دولت پیشین افغانستان و بازگشت طالبان به قدرت، هزاران نفر از کارمندان دولت پیشین، فعالان مدنی، خبرنگاران و فعالان حقوق زنان هم به این کشور پناه بردند. حکومت پاکستان روند اخراج مهاجران افغان بدون اقامت قانونی را از نوامبر ۲۰۲۳ آغاز کرد و تا اوایل سال ۲۰۲۴ حدود ۵۰۰ هزار نفر را اخراج کرد اما با درخواست سازمان ملل و به دلیل وخامت اوضاع اقتصادی در افغانستان، این روند متوقف شد.

پس از هجوم مهاجران افغان به ساختمان کنسولگری پاکستان در فرانکفورت، نگرانی در مورد بدرفتاری شهروندان پاکستان با مهاجران افغان ساکن پاکستان افزایش یافت. البته هنوز گزارشی در این مورد در دست نیست، اما فعالان افغان ساکن پاکستان در شبکه‌های اجتماعی نوشته‌اند که پس از هر حادثه‌ای که به خشم عمومی پاکستان‌ها از افغانستان منجر می‌شود، بدرفتاری با مهاجران در سراسر این کشور افزایش می‌یابد.

بیشتر از جهان