سازمان مدیریت بحران: گرمای طاقت‌فرسای این روزها تقصیر آمریکا است

بر مبنای گزارش‌های سازمان هواشناسی، گرمای شدید در بسیاری نقاط ایران تا پایان هفته ادامه دارد

راننده تاکسی از شدت گرما بر سر خود آب می‌ریزد‌ــ رسانه‌های اجتماعی

آفتاب تابستان اکنون نقاط وسیعی از کره زمین را داغ کرده، به‌ طوری که میلیون‌ها نفر از اقیانوس هند گرفته تا بخش‌هایی از اروپا و کانادا تحت‌تاثیر گرمای طاقت‌فرسا قرار گرفته‌اند و کارشناسان احتمال داده‌اند که امسال از سال ۲۰۲۳ هم که گرم‌ترین سال تاریخ شناخته شد، گرم‌تر باشد. در ایران نیز طی روزهای اخیر رکوردهای جدیدی از افزایش دمای هوا ثبت شده است، با این تفاوت که بسیاری از مردم علاوه بر گرمای شدید، با قطعی‌ مکرر برق و آب هم مواجه بودند.

پس از کاهش ساعت کار و تعطیلی‌های روزهای قبل، حالا گزارش‌های هواشناسی حاکی از آن است که گرمای شدید با اندکی کاهش دست‌کم تا پایان هفته جاری ادامه دارد.

بر مبنای گزارش سازمان هواشناسی، گرمای شدید روزهای قبل در سه استان کرمان، یزد و سیستان و بلوچستان بیش از سایر نقاط ایران بود؛ به‌ طوری‌ که در برخی شهرهای این استان‌ها دما به آستانه دمای ۵۰ درجه سانتی‌گراد رسید.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در استان تهران نیز دما در برخی ساعت‌های شبانه‌روز از ۴۳ درجه سانتی‌گراد عبور کرد. البته گرمای هوا صبح دوشنبه هشتم مرداد، نسبت به روزهای قبل کاهش یافت اما بر اساس گزارش سازمان هواشناسی، در سه روز پایانی هفته جاری بار دیگر افزایش می‌یابد و این احتمال وجود دارد که طی پنج‌ روز آینده در برخی مناطق ایران، دمای هوا به ۵۰ درجه سانتی‌گراد هم برسد.

در چنین شرایطی که کارشناسان هشدار داده‌اند گرمای شدید برای سلامتی شهروندان خطرآفرین است، بسیاری از ایرانیان طی ساعت‌های طولانی با قطعی برق و آب مواجه‌اند.

خبرگزاری حال‌وش که خبرهای بلوچستان را پوشش می‌دهد، طی روزهای اخیر ویدیوهایی از قطعی آب در مناطق مختلف استان سیستان و بلوچستان منتشر کرد. منابع این رسانه روز یکشنبه خبر دادند که آب مشترکان خانگی شهرستان ایرانشهر در این استان هر روز قطع می‌شود. در بخش‌هایی از شهر زاهدان نیز وضعیت همین است.

سایت‌ تجارت نیوز نیز در گزارشی با عنوان «قطعی برق در بیمارستان‌ها از لاهیجان تا محلات ادامه دارد»، از قطعی گسترده برق بیمارستان‌ها در نقاط مختلف ایران پرده برداشت.

بر اساس این گزارش، برق بیمارستان خمینی محلات روز سوم مرداد در حالی بیش از ۱۵ دقیقه قطع شد که دست‌کم ۱۸ بیمار در این بیمارستان در حال همودیالیز بودند.

مقام‌های وزارت نیرو می‌گویند طی روزهای اخیر مصرف برق به ۸۰ هزار مگاوات نزدیک شده و نسبت به سال گذشته هشت درصد افزایش یافته است.

به‌رغم قطع گسترده برق صنایع، ادارات دولتی، کسب‌وکارها و مشترکان خانگی، باز هم مسئله ناترازی تولید و توزیع برق به عنوان چالشی جدی وجود دارد. دولتی‌ها معمولا در چنین شرایطی انگشت اتهام را به سمت مشترکان خانگی می‌گیرند و آنان را به زیاده‌روی در مصرف متهم می‌کنند. در پیوند با همین موضوع، مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق، مدعی شد که ٣۵ هزار مگاوات از مجموع برق ایران را کولر آبی‌ها مصرف می‌کنند. او در ادامه ادعایش نیز گفت: «مردم می‌گویند در این شرایط گرما، در برخی بانک‌ها احساس سرما می‌کنیم.»

حسین ظفری، سخنگوی سازمان مدیریت بحران، نیز بدون اینکه توضیح بدهد این سازمان برای کاهش پیامدهای گرمای شدید چه برنامه‌ای دارد، انگشت اتهام را به سمت آمریکا گرفت و به خبرگزاری ایسنا گفت: «منشا موج سنگین گرما آمریکا است که حجم زیادی از گازهای گلخانه‌ای را به جهان تزریق می‌کند و باعث می‌شود کشورهایی مثل ما با عوارض آن را مواجه شوند.»

در نقطه مقابل، شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی به تحریم‌های ناشی از فعالیت هسته‌ای ایران اشاره کردند و یادآور شدند که مردم ایران با ادعای دستیابی به برق هسته‌ای متحمل خسارت‌های شدید شدند و حالا در گرمای شدید تابستان حتی برق خانگی هم ندارند.