دفتر رسانهای حماس روز شنبه دهم اوت (۲۰ مرداد) اعلام کرد که در حمله هوایی ارتش اسرائیل به مدرسهای در غزه بیش از یکصد فلسطینی کشته و دهها نفر زخمی شدهاند.
این مرکز با انتشار بیانیهای افزود: «حمله هوایی اسرائیل زمانی رخ داد که مردم پناهگرفته در مدرسه در حال خواندن نماز صبح بودند. این حمله منجر به تلفات بسیاری شده است و پزشکان هنوز نتوانستهاند به همه مجروحان رسیدگی کنند و شناسایی اجساد کامل نشده است.»
به گزارش رویترز، ارتش اسرائیل هم روز شنبه در بیانیهای اعلام کرد که نیروی هواییاش «یک مرکز فرماندهی و کنترل» را، که جنگجویان حماس در آن مخفی شده بودند، هدف قرار داده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
ارتش اسرائیل بدون اظهارنظر درباره تعداد تلفات ناشی از این حمله گفت که اقداماتی را برای کاهش خطر آسیب رساندن به غیرنظامیان، «ازجمله استفاده از مهمات دقیق، نظارت هوایی و جمعآوری اطلاعات»، انجام داده است.
اسرائیل میگوید که گروه شبهنظامی حماس در میان غیرنظامیان غزه مخفی میشود و از داخل مدارس، بیمارستانها و مناطق تعیینشده بشردوستانه فعالیت میکند؛ اظهاراتی که حماس آن را رد میکند.
حماس اعلام کرد که این حمله «جنایتی هولناک و تشدیدکننده تنشها» است. وزارت خارجه مصر هم این را محکوم کرد و گفت که کشتار غیرنظامیان غزه نشان میدهد اسرائیل قصد پایان دادن به جنگ را ندارد.
ادامه حملات اسرائیل در مناطق مختلف غزه در حالی است که میانجیها برای ازسرگیری مذاکرات آتشبس میان اسرائیل و حماس و آزادی گروگانها فشار میآوردند. کشورهای مصر، ایالات متحده و قطر دور جدیدی از مذاکرات آتشبس را برنامهریزی کردهاند و در عین حال نگرانیها از درگیری گستردهتر در منطقه شامل جنگ اسرائیل با ایران و متحد لبنانیاش، حزبالله، افزایش یافته است.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل که گفته است تا وقتی حماس نابود نشود به جنگ پایان نخواهد داد، موافقت کرده است که برای مذاکرات روز پنجشنبه پانزدهم اوت هیئتی اعزام کند.
در همین حال رویترز به نقل از یکی از مقامات حماس نوشت که این گروه هم در حال بررسی پیشنهاد جدید برای مذاکره است اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.
رهبران آمریکا، قطر و مصر روز پنجشنبه اعلام کردند که ممکن است هفته آینده پیشنهاد نهاییشان را ارائه کنند و از اسرائیل و حماس خواستند توافق آتشبس و تبادل گروگان را به نتیجه برسانند. مقامهای آمریکایی مدعیاند که پیش از ترور اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس، در ایران دو طرف به توافق نزدیک شده بودند. اسرائیل رسما مسئولیت داشتن در این حمله را نه رد کرده و نه تایید کرده است.
ماهها است که حماس و اسرائیل از طریق سه میانجی پیشنهادهایی را ردوبدل کردهاند، و سه کشور میانجی درنهایت اعلام کردند که آمادهاند «پیشنهاد نهایی را که مسائل اجرایی باقیمانده را حل خواهد کرد» ارائه کنند.
این بیانیه مشترک در حالی منتشر میشود که در پی ترور اسماعیل هنیه در تهران و فواد شکر، فرمانده ارشد حزبالله، در بیروت، منطقه خود را برای حمله احتمالی جمهوری اسلامی و حزبالله و سایر گروههای نیابتی جمهوری اسلامی به اسرائیل آماده میکند.
دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل روز شنبه ۲۰ مرداد اعلام کرد که آتشبس پایدار در غزه اولویت اصلی تهران است و هر توافقی که حماس بپذیرد از سوی ایران نیز مورد قبول خواهد بود. این دفتر همچنین تاکید کرد: «حق دفاع مشروع ما ارتباطی با آتشبس غزه ندارد اما امیدواریم که پاسخ ما در زمان و به گونهای صورت گیرد که لطمهای به آتشبس احتمالی نزند.»