دولت عراق: جامعه جهانی مانع ادامه حملات و تجاوز اسرائیل به خاک عراق شود

اسرائیل می‌گوید جمهوری اسلامی ایران برای حملات موشکی و پهپادی به این کشور بارها از خاک عراق استفاده کرده است

دولت عراق از جامعه بین‌المللی درخواست کرد تا اسرائیل را برای توقف تهدیدات علیه این کشور و مقابله با کشیده شدن جنگ اسرائیل و جمهوری اسلامی به خاک عراق تحت فشار قرار دهد.

وزارت خارجه عراق هشدار داد ادامه حملات هوایی ارتش اسرائیل، خطر گسترش خشونت‌های منطقه‌ای و نقض احتمالی قوانین بین‌المللی را به همراه دارد و به همین دلیل نامه‌هایی را به شورای امنیت سازمان ملل متحد، دبیرکل سازمان ملل، اتحادیه عرب و سازمان همکاری‌های اسلامی ارسال کرده است.

در بحبوحه افزایش تهدیدهای سران نظام جمهوری اسلامی علیه اسرائیل، اکنون عراق از سازمان‌ها و چهره‌های منطقه‌ای و جهانی برای اعمال فشار بر اسرائیل درخواست کمک کرده است و خواهان توقف حملات اسرائیل است که به‌زعم او «منطقه را در آستانه بزرگ‌ترین درگیری‌های چند دهه اخیر قرار داده است».

این درحالی است که ۲۰ روز قبل، اکسیوس، به نقل از دو مقام آمریکایی و با اشاره به انتقال موشک‌های بالستیک و پهپادهای سپاه پاسداران به گروه‌های شبه‌نظامی شیعه مورد حمایت تهران در عراق، نوشت که دولت بایدن به دولت عراق هشدار داده است که به ایران اجازه ندهد از خاک آن کشور برای حمله‌ به اسرائیل استفاده کند، در غیر این صورت با حمله اسرائیل مواجه خواهد شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

طی ۱۳ ماه گذشته و هم‌زمان با جنگ غزه، عراق در میانه حملات گروه‌های «مقاومت اسلامی» هم‌سو با جمهوری اسلامی، به پایگاه‌های نظامی اسرائیل و ایالات متحده قرار گرفته است. آمریکا هم در پاسخ به این حملات، به منافع نظامی سپاه پاسداران و گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی در عراق حمله کرده است. این اقدام وزارت خارجه عراق در پی مجموعه‌ای از اقدامات قبلی دولت عراق، به ریاست محمد شیاع السودانی، صورت گرفت.

وزارت خارجه این کشور نوشت: «عراق پایگاهی مستحکم در سیاست منطقه‌ای و بین‌المللی محسوب می‌شود و جزو کشورهایی است که بیشترین تعهد را به اصول منشور سازمان ملل متحد دارد. اما نامه رژیم اسرائیل به شورای امنیت، بخشی از یک سیاست نظام‌مند برای تکرار ادعاها و بهانه‌های این نظام جهت گسترش دامنه درگیری‌ها در منطقه است.»

اسرائیل در دو حمله تلافی‌جویانه به خاک ایران، که در واکنش به حملات موشکی سپاه پاسداران انجام داد، به نقض حریم هوایی عراق متهم شد. عراق به‌تازگی نیز شکایتی را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه کرده است که نشان می‌دهد دولت السودانی درمورد نفوذ جنگنده‌های اسرائیلی به حریم هوایی این کشور در اواخر اکتبر معترض شده است.

اوایل هفته گذشته، گیدئون ساعر، وزیر خارجه اسرائیل، نیز از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست تا در برابر آنچه او «حملات گروه‌های شبه‌نظامی تحت حمایت ایران از خاک عراق به اسرائیل» توصیف کرد، اقدام کنند.
ساعر در نامه‌ای خطاب به رئیس شورای امنیت نوشت: «من خواستار مداخله فوری در خصوص فعالیت‌های شبه‌نظامیان طرفدار ایران در عراقم که از خاک این کشور برای انجام حملات علیه اسرائیل استفاده می‌کنند.»

این اظهارات از سوی بغداد رد شد و عراق اسرائیل را به زمینه‌سازی برای انجام حملات بیشتر به این کشور متهم کرد. عامر الفایز، عضو کمیته روابط خارجی در پارلمان عراق، به سایت نیوعرب گفت: «عراق می‌کوشد از گسترش جنگ در خاورمیانه جلوگیری کند، اما در عین حال کشور ما به هرگونه تجاوز رژیم صهیونیستی بی‌اعتنا نخواهد ماند، زیرا آن‌ها از ابتدا تلاش کرده‌اند تا دامنه جنگ غزه را گسترش دهند و عراق، سوریه و ایران را وارد جنگ مستقیم کنند.»

حمله ۷ اکتبر نیروهای حماس به خاک اسرائیل و سپس آغاز جنگ گسترده در غزه، سبب شده است که چندین کشور منطقه، به‌ویژه گروه حزب‌الله لبنان، وارد این درگیری شوند و همچنین گروه‌های دیگر موسوم‌به «محور مقاومت»، هم‌سو با جمهوری اسلامی ایران در عراق، سوریه و یمن نیز در حملاتی به پایگاه‌های نظامی اسرائیل و آمریکا مشارکت داشته‌اند.

بیشتر از جهان