شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس دولت امارات متحده عربی و حاکم ابوظبی، روز چهارشنبه، هفتم آذر، استوارنامه مولوی بدرالدین حقانی، سفیر طالبان، را دریافت کرد. دفتر رئیس امارات متحده عربی در اطلاعیهای اعلام کرد که مراسم دریافت استوارنامههای سفرای ۱۶ کشور با حضور شیخ محمد بن زاید آل نهیان و مقامهای ارشد دولت امارات در قصر الوطن ابوظبی برگزار شد. در این اطلاعیه به نقل از رئیس دولت امارات آمده است که سفرای تازه منصوبشده باید برای تقویت روابط کشورهای خود با امارات تلاش کنند. شیخ محمد بن زاید آل نهیان افزود: «این روابط بر پایه احترام متقابل و همکاری برای منافع همگان بنا شده است.»
در عکسی که دفتر رئیس دولت امارات متحده عربی منتشر کرد، مولوی بدرالدین حقانی، سفیر طالبان در ردیف دیگر سفرا و در حالی که پرچم طالبان در میان پرچمها وجود ندارد، شانه به شانه ماریا بلواس، سفیر استونی ایستاده است. در محل برگزاری این ملاقات، پرچمهای ۱۵ کشوری که سفرای آنان استوارنامههای خود را به رئیس دولت امارات تقدیم کردند مشاهده میشود، اما پرچم طالبان و پرچم ملی افغانستان غایب است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
امارات متحده عربی در اکتبر ۲۰۲۲، حدود یک سال پس از بازگشت طالبان به قدرت، سفارت افغانستان در دبی را به دیپلماتهای این گروه واگذار کرد. در ابتدا، وزارت خارجه طالبان اعلام کرد که بدرالدین حقانی به عنوان سرپرست سفارت افغانستان در امارات متحده عربی منصوب شده است، اما در اوت امسال و پس از سفر سراجالدین حقانی، وزیر داخله، و عبدالحق وثیق، رئیس اداره استخبارات طالبان، به امارات و ملاقات با شیخ محمد بن زاید آل نهیان، یک مقام وزارت خارجه امارات استوارنامه سفیر طالبان را پذیرفت.
سفر سراجالدین حقانی به امارات متحده عربی در اواسط ژوئن، نخستین سفر او به خارج از افغانستان پس از بازگشت طالبان به قدرت بود. حقانی که به دلیل کشتار غیرنظامیان در افغانستان و دست داشتن در قتل شهروندان آمریکایی، توسط پلیس فدرال آمریکا (FBI) به عنوان تروریست جهانی تحت تعقیب قرار دارد، در فهرست تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز قرار دارد.
بدرالدین حقانی، سفیر طالبان در امارات متحده عربی، از متحدان نزدیک سراجالدین حقانی و عضو باسابقه شبکه حقانی است. این شبکه که توسط جلالالدین حقانی، پدر سراجالدین حقانی، در میرانشاه پاکستان به منظور جنگ با دولت پیشین افغانستان و نیروهای ائتلاف بینالمللی مبارزه با تروریسم به رهبری آمریکا تأسیس شد، مرگبارترین حملات را در شهرهای افغانستان انجام داده است.
سراجالدین حقانی در زمستان ۲۰۲۱، در سخنرانیای در قندهار، گفت که شخصاً یکهزار و ۵۰ انتحاری را به عملیات فرستاده است. او همچنین در مراسمهای رسمی در کابل، از بازماندگان مهاجمان انتحاری قدردانی و به آنان پول نقد و زمین اهدا کرد.
هرچند امارات متحده عربی پس از بازگشت طالبان به قدرت، روابط خود را بهصورت محتاطانه با این گروه از سر گرفت، اما مقامهای این کشور از رهبران تأثیرگذار طالبان، از جمله ملا محمدحسن آخند، نخستوزیر، و ملا عبدالغنی برادر، معاون نخستوزیر طالبان، نیز در دبی پذیرایی کردهاند.
امارات متحده عربی، پس از چین، دومین کشوری است که استوارنامه سفیر طالبان را در سطح عالیترین مقام دولتی دریافت میکند. دیگر کشورها، از جمله ایران، پاکستان و قطر، که نزدیکترین روابط را با رژیم طالبان دارند، هنوز استوارنامه سفرای طالبان را دریافت نکردهاند.