بریتانیا: اسرائیل توانایی ساخت موشک بالستیک ایران را تا یک سال آینده نابود کرد

اسرائیل در این عملیات، بیش از ۱۰۰ هواپیمای نظامی را به‌ کار گرفت که مهمات مختلفی را حمل می‌کردند

رونمایی از موشک بالیستیک خیبرشکن در مراسم حکومتی روز قدس در تهران، زمستان ۱۴۰۱‌ــ مهر

دریادار تونی راداکین، بالاترین مقام نظامی بریتانیا، می‌گوید ارتش اسرائیل در حمله ماه اکتبر به ایران، موفق شد توانایی ساخت موشک بالیستیک جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران را برای یک سال آینده نابود کند و عقب بیندازد.

رئیس ستاد دفاعی بریتانیا اعلام کرد اسرائیل در حملات تلافی‌جویانه به سامانه‌های دفاعی و تاسیسات تولید موشک جمهوری اسلامی، «قدرت جنگنده‌های رادارگریز اف‌ــ۳۵ را به نمایش گذاشت». به نظر می‌رسد این سخنان، اولین تایید رسمی یک دولت غربی درباره استفاده اسرائیل از هواپیمای نسل پنجم در عملیات ۲۶ اکتبر ۲۰۲۴ باشد.

دریادار راداکین در خلال سخنرانی خود در موسسه خدمات نظامی سلطنتی لندن توضیح داد: «اسرائیل در این عملیات، بیش از ۱۰۰ هواپیمای نظامی را به‌ کار گرفت که مهمات مختلفی را حمل می‌کردند. در نخستین موج حمله، هیچ هواپیمایی وارد شعاع ۱۶۰ کیلومتری اهدافش نشد اما تقریبا کل سامانه دفاع هوایی ایران را از کار انداخت.»

او اضافه کرد: «این عملیات توانایی جمهوری اسلامی را برای تولید موشک‌های بالیستیک به مدت یک سال نابود کرد و تهران را برای چگونگی پاسخ دادن به آن، در یک سردرگمی راهبردی قرار داد.»

به گزارش بیزینس اینسایدر، او ضمن تمجید از توانایی‌ جنگنده‌های نسل پنجم در هدف‌گیری دقیق و استفاده از اطلاعات، عملیات هوایی اسرائیل علیه ایران را نمونه کامل اثبات «برتری نامتناسب» بر دشمنان از نظر شیوه‌های جنگی مدرن دانست.

جنگنده اف-۳۵ یک هواپیمای چندمنظوره تک‌موتوره با قابلیت رادارگریزی است که اولین‌بار لاکهید مارتین، پیمانکار دفاعی آمریکایی، آن را طراحی و تولید کرد. این جنگنده انواع مختلفی دارد و اولین پرواز آن تقریبا ۲۰ سال پیش انجام شد. اکنون چندین کشور در سراسر جهان از این جنگنده‌ها استفاده می‌کنند.

اسرائیل اولین کشوری بود که در سال ۲۰۱۸ از جنگنده‌های اف‌ــ۳۵ در عملیات جنگی استفاده کرد. این کشور اکنون نزدیک به ۴۰ جنگنده اف‌ــ‌‌۳۵آی، زیرشاخه‌ای از مدل اف-۳۵ای، دارد که قرار است تعداد این ناوگان در سال‌های آینده به ۷۵ برسد.

اف‌ــ‌۳۵ تنها جنگنده نسل پنجم اسرائیل محسوب می‌شود. البته این کشور جنگنده‌های قدیمی‌تر آمریکایی اف‌ــ‌۱۶ و اف‌ــ۱۵ نیز در اختیار دارد.

تمجید اخیر راداکین از این پلتفرم نسل پنجمی، پس از آن مطرح می‌شود که ایلان ماسک در هفته‌های اخیر، از اف‌ــ‌۳۵ انتقاد کرد. در حالی که اف‌ــ‌۳۵ گران‌ترین برنامه تسلیحاتی پنتاگون است که به‌طور گسترده به‌عنوان ستون اصلی قدرت هوایی ایالات متحده در نظر گرفته می‌شود، مدیرعامل اسپیس‌اکس و مشاور رئیس‌جمهوری منتخب ایالات متحده، طی ماه گذشته در شبکه‌های اجتماعی طراحی این هواپیما را زیر سوال برد و توانایی‌های رادارگریزی آن را کم‌اهمیت جلوه داد.

آنچه موجب شد شماری از کارشناسان تسلیحات هوایی به‌سرعت به برخی از اظهارات او واکنش نشان دهند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مقام‌های دولت بنیامین نتانیاهو در اسرائیل می‌گویند بر اثر حمله تلافی‌جویانه ماه اکتبر ارتش این کشور به ایران، تعدادی از اصلی‌ترین سامانه‌های دفاعی، موشکی و هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران آسیب دیدند. حمله‌ای که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، هم به‌طور ضمنی موفقیت‌آمیز بودن آن را تایید کرد و وعده داد که تهران به‌زودی در حمله‌ای دیگر، به آن پاسخ خواهد داد.

اگرچه با انتخاب دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا، درباره جدی بودن این وعده تا حدودی تردید ایجاد شد، مقام‌های نظامی و سیاسی ارشد جمهوری اسلامی مانند حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران یا عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، همچنان در سخنرانی‌های جدیدشان عملی شدن آن را قطعی دانسته‌اند.