نخستین دوره جوایز موسیقی بیلبورد عربی که شامگاه چهارشنبه بیستویکم آذر در مرکز فرهنگی ملک فهد ریاض، پایتخت عربستان سعودی، برگزار شد، یکی از نقاط عطف مهم در تاریخ موسیقی منطقه بود که موسیقی جهان عرب را بهعنوان واسطهای برای تعامل بینفرهنگی به جهانیان معرفی کرد.
در این مراسم، علاوه بر اهدای جایزه به برگزیدگان، کارگاهها و نشستهایی با حضور متولیان صنعت موسیقی، با موضوع توسعه موسیقی عربی و نقش آن در آینده هم برگزار شد.
به گزارش عربنیوز، در نخستین دوره اهدای جوایز بیلبورد عربی، بیش از ۴۰ جایزه در بخشهای مختلف هنرمند برتر، آهنگ سال، بهترین آهنگ جدول گویش و برترین هنرمند جدید سال به هنرمندان و آهنگهایی از گونههای مختلف اعطا شد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
برگزیدگان این رویداد با رویکردی جدید و بر اساس نظر مخاطبان و دادههای بهدستآمده از پلتفرمهای پخش دیجیتال مانند اسپاتیفای، انغامی و یوتیوب، انتخاب و معرفی شدند.
در این مراسم که ۲۱۰ نامزد و ۹۶ هنرمند در بخش انتخاب آهنگ، هنرمند، آهنگساز، ترانهسرا و تهیهکننده حضور داشتند، الیسا، خواننده پرافتخار لبنانی، به پاس سالها فعالیت حرفهای و بازتاب پیامهای الهامبخش و بشردوستانه در ترانههایش، جایزه نماد این رویداد را از آن خود کرد.
شیرین عبدالوهاب، خواننده، بازیگر و آهنگساز مصری، هم بهعنوان هنرمند سال شناخته شد و عمر دیاب، از مشهورترین خوانندگان و آهنگسازان جهان عرب که به او لقب «پدرخوانده موسیقی پاپ عربی» را دادهاند، جایزه هنرمند محبوب را دریافت کرد. نانسی عجرم، خواننده مشهور، نیز جایزه بهترین هنرمند زن منطقه شام را دریافت کرد.
در بخش هنرمندان مستقل، الیانا، خواننده فلسطینیــشیلیایی موفق شد دو جایزه کسب کند؛ بهترین هنرمند مستقل عرب و بهترین هنرمند نوظهور. او روی صحنه دو ترانه مشهورش به نامهای «الشام» و «جننی» را اجرا کرد.
در شب بیلبورد عربی، سعد لمجرد، هنرمند مراکشی، جایزه بهترین آهنگ مغربی را به خانه برد، در حالی که تامر عاشور در بخش بهترین آهنگ مصری برنده شد.
این جوایز که نشاندهنده تنوع و غنای موسیقی عربی است به ژانرهای مختلف موسیقی از جمله پاپ، هیپهاپ و موسیقی مستقل تعلق گرفت.
فرش قرمز این مراسم نیز صحنه نمایش مد و خلاقیت هنرمندان منطقه بود و چهرههای برجستهای نظیر نور استارز، امل بوشوشه، و مگی بوغصن با حضورشان به این مراسم جلوهای منحصر به فرد بخشیدند. لباسهای هنرمندان که الهامگرفته از فرهنگ و هنر منطقه بود، توجه بسیاری را به خود جلب کرد.
این مراسم علاوه بر تجلیل از موسیقی، بستری برای تعامل فرهنگی بود که هنرمندان منطقهای و بینالمللی را گرد هم آورد.
نخستین دوره جوایز موسیقی بیلبورد عربی نتیجه همکاری میان گروه پژوهش و رسانه سعودی (اسآرامجی) و بیلبورد است. بیلبورد عربی با بهرهگیری از فناوری پیشرفته، به توانمندسازی هنرمندان کمک میکند، استعدادهای محلی را پرورش میدهد و محتوایی تولید میکند که با مخاطبان در سراسر جهان ارتباط برقرار کند.
برگزاری این مراسم فرصتی برای تقویت هویت فرهنگی منطقه بود. این رویداد با تجلیل از هنرمندان و آثار برجسته توانست موسیقی عربی را به جامعه جهانی معرفی و بستری برای تعامل و همکاری هنرمندان فراهم کند.
این مراسم را میتوان در کنار دیگر فعالیتها و رویدادهای فرهنگی و هنری در عربستان سعودی، نمایانگر تلاشهای این کشور برای تبدیل شدن به یک قطب فرهنگی در جهان و بخشی از راهبرد وسیعتر این کشور برای تقویت نقش هنر و فرهنگ در اقتصاد و جامعه جهانی قلمداد کرد.
پیشبینی میشود بازار رویدادهای زنده در عربستان سعودی تا سال ۲۰۲۵ از مرز یک میلیارد دلار عبور کند و رشد سالانه پلتفرمهای پخش دیجیتال در منطقه ۱۰ تا ۱۵ درصد رشد داشته باشد.