حسام ابوسفیه، مدیر بیمارستان کمال عدوان واقع در بیت لاهیه، در اظهاراتی گفت که تهاجم اسرائیل به این مرکز با مجموعهای از حملات هوایی به سمت غرب و شمال و سپس با تیراندازی شدید انجام شده است.
به گزارش گاردین، ابوسفیه افزود: «نیروهایی که به داخل بیمارستان رفتند به تمامی کارکنان، بیماران و افراد آواره دستور دادند چندین ساعت آن محل را ترک کنند، اگرچه به برخی از کارکنان ازجمله تیم جراحی اورژانس که اندونزیایی بودند و برخی از آوارگان دستور داده شد برای همیشه آنجا را ترک کنند.»
این سخنان پس از آن اظهار میشود که آژانس دفاع مدنی غزه اعلام کرد روز جمعه براثر گلولهباران اسرائیل در شمال غزه، بهویژه در اطراف بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه، ۲۹ نفر کشته و دهها نفر زخمی شدهاند. خبرگزاری فرانسه گزارش داد که چهار کارمند بیمارستان در میان کشتهشدگاناند. شبکه تلویزیونی الجزیره هم گفت که فیلم شلیک نیروهای اسرائیلی به آمبولانس جمعیت هلال احمر فلسطین را در خارج از بیمارستان تایید میکند.
ارتش اسرائیل روز جمعه ادعای حمله یا ورود به بیمارستان کمال عدوان را رد کرد و در بیانیهای مدعی شد: «برخلاف گزارشهای منتشرشده نیروهای نظامی ما به بیمارستان کمال عدوان حمله نکرده و داخل آن نرفتهاند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
با این حال ابوسفیه، مدیر بیمارستان کمال عدوان، با انتشار بیانیهای در رسانههای مجازی گفت: «پس از حملات اسرائیل، از دیدن صدها جسد و مجروح در خیابانهای اطراف بیمارستان شوکه شدیم. وضعیت داخل بیمارستان و اطراف آن فاجعهآمیز است. تعداد زیادی کشته و مجروح وجود دارد و جراحی هم باقی نمانده است.»
پسر ۱۵ ساله ابوسفیه در ماه اکتبر در حمله هواپیماهای بدون سرنشین اسرائیل به بیمارستان کشته شد و پدرش مجبور شد او را در حیاط بیمارستان دفن کند.
وزارت بهداشت غزه گفته است که سه بیمارستان اصلی این منطقه بهسختی فعالیت میکنند و از ماه اکتبر که تانکهای اسرائیل به بیتلاهیه و بیت حانون و جبالیه آمدهاند، به مراکز درمانی مکرر حمله شده است.
به گفته پزشکان، اواخر روز جمعه، براثر حمله هوایی اسرائیل به خانهای در نصیرات در مرکز نوار غزه دستکم ۱۸ نفر ازجمله سه کودک و دو زن کشته و ۳۰ نفر دیگر زخمی شدند.
این وزارتخانه ارتش اسرائیل را به ارتکاب «جنایت جنگی» در بیمارستان کمال عدوان و به اعمال «هر نوع کشتار و خشونت در داخل و اطراف آن» متهم کرد.
سازمان بهداشت جهانی (WHO) نیز روز جمعه اعلام کرد که نیروهای اسرائیلی بامداد پنجشنبه بیمارستان کمال عدوان را بدون اخطار قبلی بمباران کردند. این اتفاق تنها چند روز پس از آن رخ داد که این سازمان گفت بالاخره یک تیم فوریتهای پزشکی پس از دو ماه توانسته است به بیمارستان برسد.
ارتش اسرائیل میگوید از ماه اکتبر تا کنون صدها شبهنظامی را در شمال غزه کشته است، منطقهای که در اوایل سال جاری به کنترل آنان درآمده است.
روز جمعه نیز ارتش اسرائيل اعلام کرد که طی هفته گذشته چند تن از عوامل ارشد حماس را که در حمله برونمرزی هفتم اکتبر ۲۰۲۳ نقش داشتند کشته است.
مرحله نهایی مذاکره برای آزادی گروگانها
در همین حال، روز شنبه گزارشهایی منتشر شد مبنی بر اینکه منابع فلسطینی به شبکه خبری سعودی الشرقالاوسط گفتند که حماس در تلاش است تعداد گروگانهای اسرائیلی زنده را، که در اختیار او و سایر گروههای متحدش در نوار غزه قرار دارند، تعیین کند.
این منابع به الشرقالاوسط گفتند که رهبری حماس برای ارزیابی تعداد گروگانهای زنده با گروههای دیگر تماس گرفته است.
این گزارش در حالی منتشر میشود که برخی منابع نیز به روزنامه لبنانی الاخبار وابسته به حزبالله گفتهاند که مذاکرات آزادی گروگانهای اسرائیلی وارد مرحله جدید و «نهایی» شده است.
در همین حال یک منبع مصری به این روزنامه لبنانی گفت: «درمورد طرح غزه پس از پایان جنگ، بهویژه مدیریت و بازسازی نوار غزه، چندین نکته هنوز بلاتکلیف باقی مانده است.»
الاخبار افزود که تماس مستمر با قطریها در دو روز گذشته روند مثبتی داشته است.
ازجمله موضوعهای دیگری که در مذاکرات درمورد آنها بحث خواهد شد حضور ارتش اسرائیل در نوار غزه و آزادی اسرای فلسطینی از زندانهای اسرائیل است.
درخواست تیم دونالد ترامپ
تایمز اسرائیل نیز روز جمعه ۱۶ آذر به نقل از دو منبع آگاه گزارش داد که قطر به درخواست تیم انتقالی دونالد ترامپ، برای احیای مذاکره درمورد آزادی گروگانهای اسرائیلی رهبران حماس را به قطر فراخوانده است.
دوحه در اواخر ماه اکتبر، در واکنش به امتناع مقامهای حماس از مذاکره برای آتشبس، اعضای دفتر حماس را از قطر اخراج کرد.
به گزارش تایمز اسرائيل، با اینکه درخواست اخراج مقامهای حماس خواسته دولت بایدن بود، قطر مدعی است که این تصمیم را بهتنهایی اتخاذ کرده است. رهبران حماس پس از اخراج از قطر اکنون در ترکیه ساکناند.