خامنه‌ای: با هر رسانه‌ای که گفت جمهوری اسلامی ضعیف شده برخورد می‌کنیم

رهبر جمهوری اسلامی بدون نام بردن از ترکیه گفت که «یک دولت همسایه سوریه» در سقوط اسد نقش آشکاری ایفا کرد

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه بیست‌ویکم آذر در نخستین واکنش به وقایع اخیر سوریه، انگشت اتهام را به سوی آمریکا، اسرائیل و ترکیه گرفت و مدعی شد آنچه در این کشور اتفاق افتاد، در «اتاق فرمان» آمریکا و اسرائیل «طراحی» شده بود.

رهبر جمهوری اسلامی در اجتماع افرادی که رسانه‌های حکومتی آن‌ها را «هزاران نفر از اقشار مختلف مردم» معرفی کردند، سقوط دیکتاتوری بشار اسد در سوریه را «محصول نقشه مشترک آمریکا و اسرائیل» خواند و بدون نام بردن از ترکیه گفت: «یک دولت همسایه سوریه نقش آشکاری در این زمینه ایفا کرد. الان هم ایفا می‌کند. این را همه می‌بینند، ولی قراینی وجود دارد که جای تردید باقی نمی‌گذارد عامل اصلی توطئه آمریکا و اسرائیل‌ بودند.»

علی خامنه‌ای در نخستین سخنرانی بعد سقوط حکومت بشار اسد، به تحلیلگرانی که تضعیف جمهوری اسلامی و محور موسوم به «مقاومت» را یادآور می‌شوند، تاخت و آنان را «نادان و بی‌خبر از معنای مقاومت» خطاب کرد و گفت: «خیال می‌کنند با ضعیف شدن مقاومت، ایران اسلامی هم ضعیف خواهد شد. ایران مقتدر است و مقتدرتر هم خواهد شد».

رهبر جمهوری اسلامی در ادامه، بدون اشاره به کشته شدن اعضای ارشد حماس و حزب‌الله، تلویحا از ادامه تجهیز و تقویت محور موسوم به مقاومت خبر داد و با طرح این ادعا که «گستره آن تمام منطقه را خواهد گرفت»، گفت که «هرچه بیشتر به محور مقاومت فشار وارد شود، قوی‌تر خواهد شد».

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او با بیان اینکه «مهاجمین» در سوریه «اهداف متفاوت» دارند، افزود: «بعضی از شمال یا جنوب سوریه دنبال تصرف سرزمین‌اند و آمریکا در پی آن است که جا پای خودش را در منطقه محکم کند، اما زمان نشان می‌دهد که هیچ‌کدام به این هدف‌ها نخواهند رسید.»

رهبر جمهوری اسلامی کمتر از یک هفته پس از سقوط دیکتاتوری اسد که شادی هزاران شهروند سوریه را در پی داشت، تهدید کرد که «بدون تردید، مناطق تصرف‌شده سوریه به وسیله جوانان غیور سوری آزاد می‌شود و آمریکا هم به وسیله جبهه مقاومت از منطقه اخراج خواهد شد».

خامنه‌ای در توجیه حضور نظامی جمهوری اسلامی در سوریه و صرف بودجه‌های هنگفت با ادعای «مبارزه با داعش» گفت که «داعش در پی ناامن کردن عراق، سوریه و منطقه بود تا به نقطه و هدف اصلی یعنی جمهوری اسلامی بیاید و ایران را ناامن کند».

او مدعی شد که نیروهای نظامی جمهوری اسلامی با دو هدف دفاع از اماکن مقدس شیعیان و جلوگیری از سرایت ناامنی به ایران در سوریه بودند.

رهبر جمهوری اسلامی با طرح این ادعا که قاسم سلیمانی، فرمانده سابق سپاه قدس، و همکارانش برای «ایستادگی» مقابل داعش به سوریه و عراق رفتند، به «سازماندهی و مسلح کردن» نیروهای وابسته به جمهوری اسلامی در عراق و سوریه اذعان کرد و بدون اشاره به دخالت تهران در سرکوب مردم سوریه، مدعی شد که نیروهایش در سوریه و عراق کار «مستشاری» انجام داده‌اند.

او با تکرار این ادعا که با سقوط حکومت بشار اسد که «طرفدار مقاومت» بود، این «جبهه» ضعیف نمی‌شود، گفت که «مقاومت سخت‌افزار نیست که بشکند، بلکه یک تفکر و مکتب اعتقادی است که با فشار آوردن قوی‌تر می‌شود».

خامنه‌ای در ادامه، به کمک‌های جمهوری اسلامی به بشار اسد اشاره کرد و ضمن حمایت از دیکتاتور سابق سوریه گفت: «قبل از اینکه ما به دولت سوریه کمک کنیم، در مقطع حساس دفاع مقدس که همه برای صدام کار می‌کردند، دولت سوریه حرکت تعیین‌کننده بزرگی به نفع جمهوری اسلامی انجام داد و آن این بود که لوله‌ نفتی را که نفت آنجا را می‌برد به مدیترانه و به اروپا و پولش برمی‌گشت درکیسه‌ صدام، قطع کرد. این لوله را قطع کرد و غوغایی شد در دنیا.»

خامنه‌ای با طرح این ادعا که دولت سوریه با وجود اینکه از این مسیر ترانزیت «نفع» می‌برد، از آن صرف‌نظر کرد، تصریح کرد که «جمهوری اسلامی این خدمت را بی‌عوض نگذاشت».

رهبر جمهوری اسلامی ضمن اذعان به اینکه قاسم سلیمانی نیروهای حامی دولت بشار اسد در سوریه را مسلح و سازماندهی کرد، دخالت جمهوری اسلامی در سرکوب سوریه را تلویحا تایید کرد. او در ادامه به اختلاف نیروهای تحت حمایت سپاه قدس با نیروهای نظامی سوریه پرداخت و گفت: «بعدها مسئولان نظامی آن کشور ایراد درست کردند و از چیزی که به نفع خودشان بود، صرف‌نظر کردند و بعد از آن که فتنه‌ داعش خاموش شد، بخشی از نیروها برگشتند، بخشی ماندند در آنجا.»

خامنه‌ای سقوط دولت بشار اسد را به «ضعف ارتش» این کشور نسبت داد و مدعی شد آنچه در سوریه اتفاق افتاد، نتیجه «کم شدن روح ایستادگی و مقاومت» و «ضعف‌های ارتش» این کشور بود.

رهبر جمهوری اسلامی با طرح این ادعا که مسئولان ارشد نیروهای مسلح جمهوری اسلامی از او برای اعزام به لبنان و غزه اجازه خواسته‌اند، گفت که این را باید با ارتشی که تاب مقاومت ندارد و می‌گریزد، مقایسه کرد.

خامنه‌ای سپس ادعا کرد که جمهوری اسلامی برای کمک به سوریه آماده بود، اما همه راه‌های زمینی و هوایی بسته شدند و «چنانچه انگیزه‌ها در داخل آن کشور به حال خود باقی می‌ماند، دشمن نمی‌توانست آسمان و راه زمینی را ببندد و می‌شد به آن‌ها کمک کرد».

رهبر جمهوری اسلامی، در بخش پایانی سخنرانی روز چهارشنبه ارسانه‌های داخل و خارج از کشور را که درباره ضعف حکومت سخن می‌گویند به «برخورد» تهدید کرد و با متهم کردن آنان به «ترساندن مردم» گفت: «با آن‌ها که در خارج از کشور از طریق رسانه‌های فارسی‌زبان این کار را می‌کنند باید جور دیگری برخورد کرد اما در داخل کشور اگر کسی در تحلیل خود به‌گونه‌ای سخن بگوید که معنای آن خالی کردن دل مردم باشد، جرم است و باید با آن برخورد شود».