عربستان سعودی، کشوری که به داشتن بیابانهای گسترده و اقلیم خشک معروف است، در حال بازتعریف رابطهاش با این محیط زیست چالشبرانگیز است.
به گزارش تایمز هند، در جریان نشست کاپ۱۶ که بر خشکسالی و بیابانزدایی متمرکز بود و به میزبانی ریاض برگزار شد، عربستان سعودی هدف بلندپروازانه احیای ۴۰ میلیون هکتار از زمینهای بیابانی تخریبشده را اعلام کرد.
در حالی که این هدف در راستای حرکت عربستان سعودی به سمت پایداری زیستمحیطی است، تاریخ و وضعیت کنونی این کشور همچنان پیوندی عمیق با تولید نفت دارد. گزارشی از پیدبلیوسی (PwC) در سال ۲۰۲۳ نشان میدهد که عربستان سعودی سهمی ۷۵ درصدی در سرمایهگذاری خاورمیانه در شرکتهای نوآفرین فناوری اقلیمی جهانی داشته است. بخش عمدهای از این تلاشهای سبز بر انرژی متمرکز و ۳۶۳ میلیون دلار به راهحلهای انرژی سازگار با محیط زیست تخصیص داده شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در این راستا، پروژهای در جده در حال اجرا است که پینگ هونگ، محقق علوم زیستمحیطی و مهندسی از دانشگاه ملک عبدالله، در تلاش است تا از میکروارگانیسمها برای تبدیل کربن به گاز متان استفاده کند، که انرژی تاسیسات تصفیه فاضلاب را تامین میکند. نتیجه این فرایند آبی غنی از مواد مغذی است که امکان حیات در بیابان، تولید خوراک دام، مبارزه با بیابانزایی را فراهم میکند.
دسترسی به منابع آب پایدار برای کشوری که با کمبود شدید آب دستوپنجه نرم میکند بسیار حیاتی است. عربستان سعودی در چارچوب «طرح ابتکاری سبز خاورمیانه» قصد دارد ۱۰ میلیارد درخت بکارد و بیش از ۷۴ میلیون هکتار زمین را احیا کند.
هیمانشو ورما، متخصص علوم زیستمحیطی و مهندسی، اطمینان دارد که آنها راهحلی یافتهاند که میتواند ماسههای بیابانی عربستان سعودی را به زمین حاصلخیز تبدیل کند. کلید موفقیت آنها در پسماند (کمپوست) غنی از کربنی نهفته است که از یک منبع محلی فراوان، یعنی کود مرغ، تهیه میشود. این پسماند نوآورانه نه تنها مواد مغذی و رطوبت ضروری را حفظ میکند، بلکه تنوع زیستی میکروبی را افزایش میدهد و به تبدیل خاک خشک و بایر به منظرهای سرسبز کمک میکند.