انتخاب‌های ناامیدکننده در استقلال؛ قلعه‌نویی دلال‌ها را عضو هیئت‌مدیره کرد؟

در کارنامه مدیریتی سه عضو هیئت‌مدیره، پرونده‌های رنگارنگی از اختلاس، ضربه به استقلال و سوءاستفاده مالی وجود دارد

تصویر دو هوادار استقلال تهران و اعضای هیئت‌مدیره باشگاه استقلال‌ــ‌ امیرحسین خیرخواه

پس از انتخاب علی تاجرنیا به‌عنوان نماینده تام‌الاختیار هلدینگ خلیج‌ فارس در باشگاه استقلال تهران، او روز چهارشنبه تصمیم گرفت علی نظری جویباری، علیرضا اسدی، محمودرضا بابایی و فریده شجاعی را به عضویت هیئت‌مدیره این باشگاه درآورد و سپس نظری جویباری را مدیرعامل و جایگزین فرشید سمیعی کند؛ انتخاب‌هایی که با توجه به سوابق تاریک این افراد در فوتبال ایران، بهت و حیرت بسیاری از هواداران این باشگاه پرطرفدار را به دنبال داشت، اما به نظر می‌رسد کاملا باب میل امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، خواهد بود.

علی تاجرنیا، نماینده سابق مشهد در مجلس شورای اسلامی که حالا همه‌کاره باشگاه استقلال است، از زمان حضور در هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال و هیئت‌مدیره استقلال با قلعه‌نویی، سرمربی سابق آبی‌ها، روابطی صمیمانه و نزدیک داشت.

حالا ترکیب اعضای جدید هیئت‌مدیره که قرار است تاجرنیا خود به‌زودی در کسوت رئیس هیئت‌مدیره به آن‌ها اضافه شود، اذهان اهالی فوتبال در ایران را بیش از هر کس، به سمت قلعه‌نویی برده است، زیرا اعضای جدید که طی سال‌های اخیر انواع ناکامی‌ها، تخلفات قانونی، اختلاس و سوءاستفاده‌های مالی یا همکاری‌های گسترده با دلال‌ها را در کارنامه فوتبالی خود ثبت کرده‌اند، جزو افراد نزدیک به سرمربی فعلی تیم ملی ایران محسوب می‌شوند. چنانچه خود نظری جویباری، مدیرعامل جدید آبی‌ها، هم صبح پنجشنبه با تایید ضمنی نقش پررنگ قلعه‌نویی در انتخاب اعضای هیئت‌مدیره استقلال، گفت: «حالا اگر قلعه‌نویی در هلدینگ خلیج فارس هم نفوذ داشته، من می‌گویم دمش گرم. قلعه‌نویی همیشه دوست ما است و از ما حمایت می‌کند، چون او یک استقلالی است. همیشه گفته‌ایم آقای قلعه‌نویی دوست و رفیق ما و استقلالی است.»

نظری جویباری که دست‌کم ۱۲ سال در باشگاه استقلال معاون بخش تبلیغات، قائم‌مقام و سرپرست بود، سال ۱۳۸۵ در حذف این تیم از رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا به علت ارسال نکردن به‌موقع فهرست بازیکنان، نقش مهمی داشت. از سوی دیگر، در محاکم قضایی پرونده‌های مختلفی به اتهام اختلاس و سوءاستفاده مالی از منابع باشگاه استقلال علیه او باز شد که در یک مورد، با حکم کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال به محرومیت او از فعالیت‌های فوتبالی منتهی شد.

در نمونه‌ای دیگر، محمد قاضی، بازیکن سابق استقلال، با اشاره به دستکاری نظری جویباری در قرارداد بسیاری از بازیکنان با هدف کسب سود، گفته بود: «او از کنار اسم استقلال برای شرکتش تبلیغ می‌کند و از در که بیرونش می‌کنند، از پنجره داخل می‌شود.»

نظری جویباری روز پنجشنبه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره انتخاب محمودرضا بابایی به‌عنوان عضو هیئت‌مدیره و «بچه» بودن او از نظر پیشکسوتان باشگاه، گفت: «او یار غار ما و پا به پای ما است. همه در یک کشتی نشسته‌ایم. زمانی به او بچه می‌گفتند، ولی الان سن‌وسالی دارد و می‌تواند خیلی به ما کمک کند. ما روی کمک او حساب کرده‌ایم.»

محمودرضا بابایی یکی از دلالان معروف در فوتبال ایران و عامل انعقاد قرارداد بسیاری از بازیکنان بی‌کیفیت با استقلال در سال‌های گذشته است که مانند علی نظری جویباری، در دوران دور ماندن از استقلال، بارها تلاش کرد با خرید کانال‌ها و صفحات هواداری در شبکه‌های اجتماعی، در روند اداری و فنی باشگاه اختلال ایجاد کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

جواد نکونام، سرمربی قبلی استقلال، هم که حضور پررنگ بابایی را در نقل‌وانتقالات این تیم در زمان مدیریت خطیر شاهد بود، فصل گذشته با «بچه» خطاب کردن مجدد او، خواستار برخورد قانونی با فعالیت‌های غیرقانونی بابایی شده بود. پیش از نکونام، بازیکنان نامداری همچون پژمان منتظری و امیرحسین صادقی هم بابایی را یکی از دلایل اصلی ایجاد حواشی غیرفوتبالی و ناکامی تیمشان معرفی کرده بودند.

ورود محمودرضا بابایی به قطب آبی پایتخت هم‌زمان با حضور واعظ آشتیانی در راس این باشگاه بود، زیرا بابایی با مدیرعامل وقت استقلال از زمان حضور در وزارت صنعت آشنایی داشت. بابایی سابقه کار رسانه‌ای هم دارد و مدتی سردبیر ورزشی سایت تبیان و سازمان تبلیغات همشهری بوده است. او پس از حضور در استقلال، موفق شد با چند تن از پیشکسوت‌های معروف از جمله قلعه‌نویی، مهدی رحمتی و فرهاد مجیدی رابطه صمیمانه‌ای ایجاد کند و با اینکه لقب «بچه‌» را امیر قلعه‌نویی در سال ۱۳۸۸ به او داده بود، توانست قلعه‌نویی را پس از مدتی به یکی از اصلی‌ترین متحدانش در این باشگاه تبدیل کند؛ تا جایی که واعظ آشتیانی با کنایه به قلعه‌نویی گفته بود: «همین بچه شما را سرمربی تیم ملی کرد.»

علیرضا اسدی، نفر سوم هیئت‌مدیره انتخابی علی تاجرنیا و محمد شریعتمداری هم مانند دو عضو دیگر، کارنامه‌ای پرابهام‌ دارد. او پیش از این در سال ۱۳۹۳ دبیرکل فدراسیون فوتبال ایران شد اما با مصاحبه‌هایی دور از انتظار علیه کارلوس کی‌روش، سرمربی وقت تیم ملی ایران، حاشیه‌های بزرگی برای این تیم ایجاد کرد.

چند سال بعد که اسدی از مقام دبیرکلی فدراسیون برکنار شد، مالک باشگاه نساجی مازندران در سال ۱۳۹۸ او را به‌عنوان مدیرعامل این باشگاه انتخاب کرد، اما به دلیل عملکرد ضعیف تنها ظرف پنج ماه برکنار شد. دقیقا مانند باشگاه هوادار که علیرضا اسدی را پس از گذشت تنها یک ماه از انتخاب به سمت مدیرعاملی در سال ۱۴۰۰، از سمتش برکنار کرد.

نفر چهارم هیئت‌مدیره نیز فریده شجاعی، همسر منصور پورحیدری، پیشکسوت فقید و محبوب این باشگاه، است که در سال‌های گذشته در سمت‌های فوتبالی که به عهده داشته، نقشی کاملا خنثی ایفا کرده است. او اکنون علاوه بر عضویت در هیئت‌مدیره استقلال، نایب‌رئیس امور بانوان فدراسیون فوتبال است و گفته می‌شود به دلیل غیرقانونی بودن حضور هم‌زمان در فدراسیون و باشگاه‌ها، به‌زودی از عضویت در هیئت‌مدیره استقلال انصراف خواهد داد.

بیشتر از فوتبال