پس از گذشت چند روز مبارزه با آتشسوزی گسترده لسآنجلس که هزاران خانه را ویران کرده و دستکم ۲۴ کشته به جا گذاشته، آتشنشانها از وضعیت آرام در منطقه خبر میدهند و در عین حال کارشناسان پیشبینی میکنند که وزش باد شدید ممکن است جرقه آتشسوزیهای دیگری را ایجاد کند.
به گزارش آسوشیتدپرس، هشدارها درباره وقوع بادهای شدید به این معنا است که خانهها و مناطقی که قبلا در آتش سوختهاند، میتوانند دوباره شعلهور شوند و شعلههای آتش به سمت مناطقی کشیده شود که از این اتفاق در امان بودند.
علاوه بر اینکه تعداد کشتهشدگان اواخر روز یکشنبه به ۲۴ نفر افزایش یافت، مقامهای لسآنجلس اعلام کردند که دستکم ۱۶ نفر ناپدید شدهاند و با ادامه روند کمکرسانی، احتمال افزایش تعداد قربانیان وجود دارد. با این حال، آرامش نسبی روز یکشنبه به برخی از مردم اجازه داد به مناطقی که قبلا تخلیهشده، بازگردند. بسیاری از ساکنان خانههای مجلل با ویرانههایی از محل زندگیشان مواجه شدند و انگشت انتقاد را به سوی مقامهای ایالت کالیفرنیا و شهر لسآنجلس گرفتند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
آنتونی سی مارونه، از مقامهای ارشد آتشنشانی لسآنجلس، در مواجهه با این انتقادها گفت که تجهیزات مرتبط با آب برای کمک به آتشنشانان برای جلوگیری از پراکندگی شعلههای آتش به وسیله باد فراهم شده است. او تلاش کرد به شهروندان امنیت خاطر بدهد و افزود: «ما برای وزش باد در روزهای پیش رو آمادهایم.»
بادهای شدید سانتا آنا تا حد زیادی عامل اصلی تبدیل آتشسوزیهای هفته گذشته به فاجعهای دانسته میشود که کل محلههای اطراف را با خاک یکسان کرد. افزون بر شدت بادها، عامل مهم دیگر این است که در آن منطقه بیش از هشت ماه بارندگی قابلتوجهی وجود نداشته است.
مقامهای لسآنجلس میگویند برای عملیات امدادرسانی بهتر، سگهای زندهیاب در محلههای ویرانشده شروع به جستوجو کردهاند و سامانهای هم ایجاد شده است که مردم بتوانند مفقودان را گزارش کنند. همچنین در حال ساخت یک پایگاه داده آنلایناند که به ساکنان مناطق تخلیهشده اجازه دهد ببینند آیا خانههایشان آسیب دیده و ویران شده است یا خیر. در همین حال، کریستین کراولی، رئیس آتشنشانی شهر لسآنجلس، از مردم خواست که از محلههای سوخته دوری کنند، زیرا خاکستر میتواند حاوی سرب، آرسنیک، آزبست و سایر مواد مضر باشد.
حدود ۱۵۰ هزار نفر در لسآنجلس تحت دستور تخلیه باقی ماندهاند و بیش از ۷۰۰ نفر از ساکنان در ۹ پناهگاه پناه گرفتهاند. مقامها گفتند بعید است که دستور تخلیه در منطقه پالیسیدز قبل از عصر چهارشنبه لغو شوند.
گوین نیوسام، فرماندار کالیفرنیا، آتشسوزی لسآنجلس را «احتمالا ویرانگرترین فاجعه طبیعی در تاریخ ایالات متحده» نامید. در روزهای گذشته او و کارن بس، شهردار لسآنجلس، به دلیل ضعف مدیریت در چنین رویدادی با انتقادها فزایندهای روبرو شدهاند.
پس از آغاز اولین آتشسوزی در روز سهشنبه هفته گذشته و شروع تلاشها برای مهار آن، آتشسوزیهای دوم و سوم به دلیل وزش بادهای شدید در مکانهایی دیگر با کمی فاصله آغاز شدند.
مقامهای لسآنجلس میگویند که بیش از یک هزار هکتار از منطقه پاسیفیک پالیسیدز، بین شهرهای ساحلی سانتا مونیکا و مالیبو، در آتشسوزی سوخته است. این در حالی است که پیشتر در مورد خطر آتشسوزی شدید ناشی از بادهای قوی پس از خشکسالی طولانی در این منطقه، هشدار داده شده بود.
پاسیفیک پالیسیدز یک منطقه مرفهنشین میان کوههای سانتا مونیکا و اقیانوس آرام محسوب میشود که چهرههای سرشناسی آنجا ساکناند و تصاویری از آتش را در شبکههای اجتماعی منتشر کردند.
آتشسوزی دوم حدود ۵۰ کیلومتر دورتر در پاسادنا رخ داد و وسعت آن در عرض چند ساعت، به بیش از ۱۰۰ هکتار رسید. سومین آتشسوزی به نام آتشسوزی هرست در سیلمار، واقع در شمال غربی لسآنجلس، شروع شد که آن هم باعث تخلیه بسیاری از منازل شد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری منتخب آمریکا، روز یکشنبه مقامهای کالیفرنیا را به دلیل نحوه مدیریت آتشسوزیهای مرگباری که در لسآنجلس روبهگسترش است، به بیکفایتی متهم کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ترامپ در شبکه اجتماعی تروث سوشال نوشت: «آتشسوزیها در لسآنجلس همچنان در حال گسترش است. سیاستمداران بیکفایت هیچ ایدهای ندارند که چطور آنها را خاموش کنند.»
در حالی که حدود یک هفته تا مراسم تحلیف و بازگشت ترامپ به کاخ سفید باقی مانده است، او گوین نیوسام، فرماندار دموکرات کالیفرنیا، را آماج انتقاد قرار داده و به ناتوانی در مدیریت آتشسوزی متهم کرده است.