این روزها بحث مکملها بسیار داغ است، به طوری که طبق یک نظرسنجی جدید شورای تغذیه مسئولانه، ۷۵ درصد بزرگسالان آمریکایی حداقل یک مکمل مصرف میکنند؛ خواه مکمل منیزیم برای خواب بهتر یا قرصهای لاغری جیالپیــ۱ که ادعا میکنند میل به غذا را کاهش میدهند و به کاهش وزن کمک میکنند. با این حال بهتر است در مصرف مکملها بیشتر احتیاط عمل کنید، زیرا برخی از آنها مانند مکمل زردچوبه، چای سبز و آشواگاندا یا گیلاس زمستانی (Ashwagandha) با آسیب کبدی مرتبط شدهاند.
علاوه بر این، از آنجا که سازمانهای غذا و دارو مکملهای غذایی را قبل از ورود به بازار از نظر ایمنی و اثربخشی بررسی نمیکند، نصب برچسبهای نادرست هم رایج است و نهتنها ممکن است آنچه را فکر میکنید، دقیقا دریافت نکنید که میتواند به کاهش اثربخشی یا حتی عوارض نامطلوبی منجر شود که به جای کمک به سلامتی، به آن آسیب میزند.
به گزارش فرچون، یک مطالعه در سال ۲۰۲۲ که در مجله پیوند کبد (Liver Transplantation) منتشر شد، نشان داد موارد نارسایی حاد کبدی ناشی از دارو که به مکملهای گیاهی و غذایی مرتبط است، از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۲۰ هشت برابر شده است. علاوه بر این، طبق تحقیقات منتشرشده در سال ۲۰۱۷ در مجله هپاتولوژی (Hepatology)، مکملهای گیاهی و غذایی تقریبا ۲۰ درصد از موارد مسمومیت کبدی در سراسر ایالات متحده را تشکیل میدهند.
این بدان معنا نیست که باید فورا پودر پروتئین یا کپسولهای ویتامین دی خود را دور بیندازید. سازمان غذا و داروی آمریکا تاکید میکند که مکملهای غذایی میتوانند به تامین مواد مغذی ضروری موردنیاز کمک کنند و سلامت کلی بدن را بهبود بخشند یا حفظ کنند، اما در کنار مزایایشان، خطراتی نیز دارند.
بررسیها نشان میدهد حدود ۱۵.۶ میلیون آمریکایی مکملهای حاوی شش گیاه دارویی مرتبط با آسیب کبدی شامل زردچوبه، چای سبز، آشواگاندا، گارسینیا کامبوجیا، برنج مخمر قرمز و کوهوش سیاه را مصرف میکنند.
این مکملها برای درمان مشکلاتی از آلرژی گرفته تا دردهای قاعدگی و کاهش وزن مصرف میشوند، اما تحقیقات تیم دانشگاه میشیگان یافتههای نگرانکنندهای نشان داده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
دکتر رابرت فونتانا، متخصص کبد و نویسنده ارشد این مطالعه، در بیانیهای گفت: «در مطالعه قبلی دریافتیم که بسیاری از این محصولات برچسبهای نادرست دارند. ما از روشهای شیمی تحلیلی استفاده کردیم و دریافتیم که حدود ۵۰ درصد این محصولات ترکیباتی متفاوت از آنچه روی برچسبشان ذکر شده بود، داشتند. این مسئله بسیار نگرانکننده است. یک مکمل میخرید که روی آن نوشته که حاوی یک ماده خاص است اما در واقع تنها ۵۰ درصد احتمال دارد که این ادعا درست باشد.»
علاوه بر این، مطالعات متعددی نشان دادهاند که برخی مکملها به فلزات سنگین سمی آلودهاند.
شاید فکر نکنید که برای مصرف برخی مکملها مثل ویتامین ث جویدنی به مشورت با پزشک نیاز نیست، در حالی که چنین نیست و مکملها ممکن است با داروهایی که مصرف میکنید، تداخل داشته باشند. با این حال پزشک میتواند تشخیص دهد که کدام مکملها با شرایط سلامتی شما سازگارند.
در مصرف مکملهایی که ادعاهایی اغراقآمیز دارند یا خیلی خوب به نظر برسند، بهویژه مکملهایی که با نامهایی مثل «اوزمپیک طبیعی» به بازار عرضه میشوند هم باید احتیاط کرد، زیرا ممکن است عوارض جانبی یا تداخلات دارویی خطرناکی داشته باشند.