براساس یک تحقیق جدید، برگزیت باعث شده دیدگاههای افراطی راستگرایانه بر مهاجرت و هویت، به جریان اصلی وارد شود.
بنا به گزارش تحقیقاتی «امید، و نه نفرت» خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا موجب بروز مباحثی درباره وفاداری، نخبهسالاری، و میهنپرستی شده، و«افراد نزدیک به تفکر راست افراطی را به جریان اصلی راستگرایانه جذب کرده است.»
گزارش سالانه این گروه میگوید: «محو شدن این موانع باعث شده که چهرههای سیاسی و تحلیلگران ادبیات و گفتاری را به کار گیرند که پیشتر تنها در جناح راست افراطی و در تعصبهای مسلمانستیز، نظرهای ضدمهاجران و پناهجویان و در مفاهیمی چون جنگ فرهنگی علیه لیبرالیسم اجتماعی شاهد بودیم.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این گزارش میگوید: «بخشی از این وضع به دلیل رو کردن سیاستمداران به نظریههای راست افراطی برای کسب حمایت مردمی است و بخشی دیگر در نتیجه ارتباط بیشتر راست افراطی در مسائل عمده است.»
در تحقیق «امید و نه نفرت»، آمده است این تغییر موجب تضعیف جنبشهای خیابانی راست افراطی و کاهش عضویت و رویدادها در بریتانیا شده است.
گزارش این سازمان حاکی است که چندین فرد و گروه افراطی از جمله تامی رابینسون، پس از پیروزی بوریس جانسون، حامیان خود را به حمایت از او و حزب محافظهکار فراخواندهاند.
این گزارش میگوید: «رهبران گذشته و حال راست افراطی، حتی در جشنهای روز برگزیت در میدان پارلمان نیز شرکت کردند. تلاشها برای ممانعت از نظرات افراطی و خطرناک، که پیشتر گروهها و تفکرات راست افراطی را از مباحث جریان اصلی دور نگاه میداشت اکنون سقوط کرده، چه در اینجا و چه در قاره اروپا.»
«امید و نه نفرت»، هشدار داده که هرچند مناظرههای عمومی راست افراطی سنتی را «نامربوط» کرده، اما سرخوردگی از آقای جانسون یا نحوه خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا میتواند در آینده باعث محبوبیت آنها شود.
این گزارش در گرماگرم تداوم افزایش جرائم ناشی از نفرت در سرتاسر بریتانیا و هشدار درباره افزایش اسلامهراسی و یهودستیزی منتشر شده است. نیک لولس، مدیر اجرایی «امید و نه نفرت» گفت با وجود کاهش گروههای سازمانیافته، نفرت «از طریق یک فرهنگ آنلاین و مباحث راست افراطی در جریان اصلی، گستردهتر شده است.»
او افزود: «شهروندان، موسسات و نهادهای دولتی باید ابعاد این مشکل را درک کرده و ایدئولوژیهای مربوط به تفرقه و نفرت را به عقب برانند.»
بنا به این گزارش، در بیرون از بریتانیا و به دنبال حملات کرایستچرچ، الپاسو، هاله و هانائو، حملات تروریستی گروههای راست افراطی به «سطح بیسابقهای» رسیده است.
این گزارش دریافته که تهدیدها با مشارکت جوانان و افراد خشنتر و به دلیل افزایش توهم توطئه، اینسلها (مجردهای ناخواسته و محروم از رابطه) و ایدئولوژیهای زنستیز و عمدتا آنلاین، در مسیرهای ایدئولوژیک منجر به افراطیگرایی گستردهتر شده است.
«امید و نه نفرت» خواستار اقدام علیه شبکههای افراطیگرای آنلاین، از جمله نسخه کدگزاری شده اپلیکیشن تلگرام شده است.
این گروه همچنین دولت را به ممنوع کردن یک سازمان شیطانپرست نئونازی به نام «نظم ۹ فرشته» ترغیب کرده که از قتل و خشونت جنسی دفاع میکند.
آقای لولز گفت استراتژی فعلی «برای مقابله با این خطر به سرعت در حال رشد، کاملا ناکافی است.» او همچنین گفت: «در ۲۰۲۰ راست افراطی از طریق یک جامعه مجازی بدون رهبر و جهانی عملیات وحشت را در عرصه بینالمللی پیش میبرد، از کرایستچرچ در نیوزیلند تا هاله در آلمان و این کار را از طریق نسل جدیدی از جوانان و تروریستهای افراطی انجام میدهد. اما مقامات در ایجاد ارتباط میان جنایات ناشی از نفرت در فضای واقعی و اکوسیستم ایدئولوژیک ماوراء آنها، کند عمل کردهاند.»
یک سخنگوی وزارت کشور بریتانیا گفت: «دولت برای ریشهکن کردن و برچیدن گروههای حامی دیدگاههای راست افراطی اقدام میکند و ما ابزار و منابع لازم برای مقابله با این تهدید را در اختیار پلیس قرار میدهیم.»
او افزود: «همین هفته گذشته، دولت بریتانیا گروه نئونازی «سوننکریگ» را ممنوع و عضویت در آن را مستحق ده سال حبس اعلام کرد. ما فهرست سازمانهای ممنوعه را تحت نظر داریم.»