تا امروز بیش از یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون نفر از جمعیت ۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون نفری جهان در ۵۰ کشور در نتیجه همهگیری کووید-۱۹ (کروناویروس) ناگزیر به خانهنشینی شدهاند. البته ایران با بیش از ۲۳ هزار مبتلا و حدود ۲ هزار جانباخته از همه الگوهایی که در جهان اجرا میشود، مستثنی است. ایران پس از چین، ایتالیا، ایالاتمتحده آمریکا، اسپانیا و آلمان بیشترین شمار مبتلایان به کروناویروس را دارد. اما از نظر تلفات در جایگاه چهارم پس از ایتالیا، چین و اسپانیا ایستاده است. همه این کشورها قوانین سفت و سختی را برای محدودیت یا ممنوعیت تردد شهروندان خود به اجرا درآوردهاند و در ایران مقامات همچنان به توصیه به شهروندان برای خانهنشینی اکتفا میکنند.
گاردین در این زمینه نوشت: ۲۰ درصد از جمعیت جهان یا از هر پنج نفر، یک نفر در قرنطینه و خانهشینی ناشی از همهگیری کووید-۱۹ به سر میبرد. تا امروز ۳۸۲ هزار و ۵۷ مورد ابتلا به کرونا در بیش از ۱۷۰ کشور جهان گزارش شده و تعداد جانباختگان به ۱۷ هزار نفر نزدیک میشود.
در حال حاضر در هند که دومین کشور پرجمعیت جهان به شمار میرود، ۷۰۰ میلیون نفر خانهنشین شدهاند. ۳۴ کشور هم قوانین الزامآور قرنطینه را اجرا میکنند که شامل ۶۵۹ میلیون نفر است. برخی کشورهای قوانین قرنطینه را با سختگیری بیشتری اجرا میکنند و برخی هنوز قرنطینه را اعمال نمیکنند، اما محدودیتهای جدی برای تردد شهروندان ایجاد کردهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
فرانسه، ایتالیا، آرژانتین، ایالت کالیفرنیا در آمریکا، عراق و رواندا هم قرنطینه اجباری اعمال میکنند. کلومبیا محدودیتهای تردد و قرنطینه را از سهشنبه اجرا کرد و نیوزیلند هم از روز چهارشنبه قرنطینه می شود. امروز بریتانیا هم به جمع کشورهایی پیوست که قوانین بسیار سختگیرانهای را برای محدودیت تردد در شهرها به اجرا گذاشتهاند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه برخی کشورها مانند ایران نیز از شهروندان خود خواستهاند در خانه بمانند اما بدون به اجرا گذاشتن قوانین قاطعانه، توصیههای غیرالزامآور کارساز نیست.
این در حالی است که بورکینافاسو، شیلی، فیلیپین و موریتانی با تعداد مبتلایان بسیار کمتر از ایران به اهمیت اجرای قوانین الزامآور برای محدودیت تردد شهروندان پیبردهاند. همسایگان ایران در خلیج فارس نیز قوانین سختی را در این زمینه به اجرا گذشتهاند.