کمیته اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا حضور در پارکها و مراکز تفریحی و حاشیه شهرها در روز سیزده بهدر را ممنوع اعلام کرد. در همین حال حسن روحانی محدودیتهای تردد با هدف قطع زنجیره تردد را تا ۲۰ فروردینماه تمدید کرد و گفت با افراد متخلف برخورد میشود. روحانی از مردم خواست در روز طبیعت در خانه بمانند.
این در حالی است که ستاد مقابله با کرونا نظرسنجی منتشر کرده که نشان میدهد ۴۰ درصد تهرانیها به خانهنشینی برای قطع زنجیره شیوع کرونا اعتقادی ندارند. علیرضا زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونا در تهران اعلام کرد، بر اساس این نظرسنجی ۵۱ درصد مردم تهران گمان میکنند به کرونا مبتلا نمیشوند و ۴۰ درصد نیز اعتقادی به خانه ماندن ندارند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بنا بر اعلام وزارت بهداشت تا روز دوشنبه حدود ۴۲ هزار نفر در ایران به کووید-۱۹ مبتلا شده و ۲ هزار و ۷۵۷ نفر نیز جان باختهاند. هرچند که آمار غیررسمی بسیار فراتر است.
دولت حسن روحانی یک ماه پس از اعلام رسمی شیوع کرونا در ایران (۳۰ بهمن) که با مرگ دو نفر بر اثر ابتلا به کرونا همزمان بود، اقدامات پراکندهای را در جهت ترغیب مردم به خودقرنطینگی و محدودیت تردد شهروندان انجام میدهد. با این وجود این اقدامات از آنچه که در دیگر کشورهای صدرنشین فهرست بیشترین مبتلایان و جانباختگان کرونا انجام میشود، فاصله زیادی دارد. آمریکا، ایتالیا، اسپانیا، آلمان و بریتانیا از جمله کشورهایی هستند که قوانین قرنطینه را با سختگیری زیاد و اعمال جریمههای سنگین اجرا میکنند. حتی در کشوری مانند استرالیا با کمتر از ۵ هزار مبتلا و کمتر از ۲۰ جانباخته، جریمههایی تا ۱۰۰ هزار دلار و یک سال حبس برای افراد متخلف و ناقض قوانین قرنطینه در نظر گرفته شده است.
هرچند نیروهای امنیتی بارها در سرکوب اعتراضهای مردمی توانایی اجرای حکومت نظامی در سراسر ایران را به نمایش گذاشتهاند، از این ظرفیت خود برای حفاظت از جان شهروندان استفاده نمیکنند.
ایرنا روز سهشنبه به نقل از روحانی گزارش داد: دفاع مقدس، تحریم و کرونا، سه امتحان بزرگ الهی برای مردم ایران بود. روحانی که ادعا میکند تعداد ورودیها به بیمارستانها کمتر و تعداد خروجیها بیشتر شده، از مردم برای همکاری تشکر کرد.