به گفته یک ویروسشناس که روی نحوه واکنش بدن به ویروس کرونا تحقیق کرده است، هیچ گونه مدرکی وجود ندارد که (ثابت کند) افرادی که یک بار به کووید۱۹ مبتلا شدهاند، همچنان مستعد ابتلا به این بیماری باشند.
در هفتهای که گذشت، برخی رسانهها روایتهایی در مورد گروهی در کره جنوبی و چین منتشر کردند که پس از بهبودی از کووید۱۹، برای بار دوم به آن مبتلا شدهاند.
روز پنجشنبه، مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها در کره جنوبی گفت که آزمایش کرونای ۱۴۱ بیمار پیشین کووید۱۹ برای بار دوم مثبت بوده است. موارد محدود اما مشابهی نیز از شهر ووهان چین، مبداء شیوع کرونا، گزارش شده است.
اگر واقعا مردم بار دیگر به ویروس کرونا مبتلا میشوند، دولتها در سراسر جهان باید راهبردهای خود را برای شکست دادن ویروس، مورد تجدید نظر قرار دهند. بسیاری از کشورهای جهان سیاستهای خود را بر مصونیت جمعی یا «مصونیت گلهای» قرار دادهاند که در جریان آن، جامعه بهطور کلی با در معرض قرار گرفتن و ابتلای گروههای کثیر مردم، در مقابل بیماری مصونیت پیدا میکند.
اما دکتر آنجلا رسموسن، ویروسشناس و پژوهشگر در دانشکده بهداشت عمومی میلمَن وابسته به دانشگاه کلمبیا، به ایندیپندنت میگوید که مردم گزارشهای مربوط به ابتلای مجدد به ویروس را سوءتعبیر میکنند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
خانم رسموسن میگوید:«آزمایش تنها عنصر «آر ان اِی» (رایبو نیوکلئیک) ویروس را ردیابی میکند که ماده ژنتیک ویروس است و لزوما به مقدار ویروس عفونتزای مسری مرتبط نیست. میدانیم که بسیاری از عفونتهای ویروسی میتوانند مدتها پس از بهبود بیمار و بدون آن که خاصیت سرایت در آنها باقی مانده باشد، ماده آر ان اِی ترشح کنند.»
به عبارت دیگر، ممکن است بیمار پس از بهبودی همچنان باقیماندهای از ویروس را بدون عوارض عفونت یا خطر سرایت، در بدنش داشته باشد.
تخصص دکتر رسموسن مطالعه روی واکنش بدن به عفونتهای جاری ویروسی، از جمله ابولا و کووید ۱۹ و ارتباط آن با شدت بیماری است.
دکتر رسموسن میافزاید: «ما هیچ گونه اطلاعاتی مشاهده نکردهایم که نشان دهد عفونت بار دیگر در بیمار فعال شده است یا بیمار برای بار دوم به آن مبتلا شده، یا حامل ویروس مسری است، یا عوارض بیماری را دارد. این گزارشها با دادههای متقنی که آنها را تایید کند، همراه نیست.»
مقامات بهداشتی کره جنوبی گفتهاند که هنوز دلیل این موارد روشن نیست و تحقیقات در زمینه شناسایی این پدیده اپیدمیک ادامه دارد. جون اون-کیونگ، رئیس مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها در کره جنوبی، میگوید که احتمالا بیمار برای بار دوم به ویروس مبتلا نشده است، بلکه ویروس احتمالا در بدن باقی بوده و بار دیگر فعال شده است.
برخی از کارشناسان همچنین میگویند که گزارشهای مربوط به فعالیت مجدد ویروس در بدن بیمار، ممکن است حاصل از نتایج نادرست آزمایشهای کرونا باشد.
پژوهشگران در سراسر جهان در تلاش مطالعه به روی نحوه عملکرد ویروس کرونا هستند تا مقامات مسئول بتوانند در مورد روش مبارزه با آن تصمیمگیری کنند. اما به رغم تلاش آنها، پدیده کرونا همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد. دانشمندان هنوز از میزان مصونیت یا تداوم آن در افرادی که از عفونت کرونا بهبود یافتهاند، بی اطلاعند.
هدف یک پژوهش عمده که هفته گذشته آغاز شد، مطالعه بر روی تاثیر تزریق پلاسمای خون افراد بهبود یافته از کرونا به بیماران مبتلا به کووید ۱۹، برای افزایش میزان مصونیت آنهاست.
هدف این آزمایش که میزان پادتن فرد در مقابل ویروس کرونا را اندازهگیری میکند، تعیین مثبت بودن ابتلای شخص به کووید ۱۹ نیست، بلکه این است که آیا فرد مورد آزمایش – با عوارض یا بدون عوارض – به ویروس کرونا آلوده شده بوده است، یا نه. فرض بر این است که فردی که دارای پادتن ویروس کروناست، در مقابل آن مصون است.
دکتر الیتزا تیل، رئیس آزمایشگاه مِیو کلینیک که مسئول آزمایش پادتن کرونا در افراد است، میگوید:«میزان و مدت مصونیت از این آزمایشها مشخص نمیشود. این آزمایش تنها به ما میگوید که آیا به ویروس کرونا آلوده شدهاید یا نه. اما صریح بگویم، هنوز نمیدانیم که نتیجه مثبت آزمایش، معرف مصونیت یا دائمی بودن آن هست، یا نه.»
او میافزاید: «اما فکر میکنم میتوان گفت که خطر ابتلای این افراد به کووید ۱۹ نسبت به کسانی که پادتن آن را ندارند، احتمالا کمتر است.»
دکتر تیل در ادامه گفت که این پژوهش میتواند به عنوان «ابزاری برای کمک به مردم به بازگشتن به شغل و فعالیتهاشان کمک کند».
وی افزود: «تردید دارم این (پژوهش) معجزه کند یا تنها عامل این تصمیمگیری باشد، اما احتمالا در این میان نقش خواهد داشت.»
© The Independent