مرحله آزمایش انسانی واکسن ویروس کرونا در دانشگاه آکسفورد بریتانیا آغاز شده.
یکی از اعضای گروه ويژه واکسن کرونا ضمن تایید این خبر گفت این تحقیق احتمالا تا اواسط ماه اوت آینده به نتیجه می رسد.
یافتن واکسنی برای ویروس کرونا بخشی کلیدی از تلاش جهانی پژهشگران برای مهار کووید- ۱۹ از زمان ظهور آن در اواخر سال گذشته بوده. دانشمندان جهان سراسیمه می کوشند تا راهی برای مهار این ویروس پیدا کنند که دو میلیون و دویست هزار نفر را مبتلا و ۱۵۰،۰۰۰ نفر را در جهان کشته است.
اکنون سر پروفسور جان بل عضو گروه ویژه دولت بریتانیا و مشاور علوم زیستی از انجام آزمایش یک واکسن بالقوه بر روی انسان ها برای اولین بار در دانشگاه آکسفورد خبر داده است.
او با اشاره به این که مرحله آزمایشی این واکسن روی انسان احتمالا تا اواسط ماه اوت تکمیل خواهد شد، گفت گفت مدتی طول خواهد کشید تا ثابت شود این واکسن قادر به محافظت از انسان ها در مقابل ویروس است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او در گفت و گو با برنامه امروز رادیو ۴ بی بی سی گفت: « سوال مهم این است که آیا این واکسن تاثیرگذار خواهد بود؟ آیا مردم را محافظت می کند؟ نمی دانیم. هنوز آزمایش نشده و تنها در صورتی تست می شود که تعداد قابل توجهی از افراد واکسینه شوند و در معرض خطر ویروس قرار گیرند. سپس باید ببنیم که چند نفرشان به ویروس مبتلا شده اند. بنابراین تا ماه می هیچ نشانه ای نخواهیم داشت. »
او افزود: « اما گر همه چیز طبق روال پیش رود و واکسن ثمر بخش باشد، گمان می کنم منطقی باشد که مرحله آزمایشی تا اواسط ماه اوت تکمیل شود.»
این دانشمند که همراه با سایر متخصصان به دولت در زمینه بهترین راه پیشتبانی از تولید واکسن مشاوره می دهند، افزوده که بریتانیا به تنهایی قادر به تولید انبوه مورد نیاز این واکسن نخواهد بود.
آقای بل در ادمه گفت: « اگر ما تا اواسط یا اواخر می، شواهدی داشته باشیم که نشان دهد واکسن باعث مصونیت قوی در افراد می شود، آن وقت به نظرم بازی را برده ایم. البته بعد از این مرحله، مساله مهم تولید انبوه واکسن به میزان میلیاردها دوز می باشد. »
© The Independent