دانشمندان می‌گویند قطب شمال به زودی تابستان بدون یخ خواهد داشت 

این پژوهش در نشریه «جئوگرافیکال ریسرچ لترز» انتشار یافته است

میزان یخ دریایی تابستانی در قطب «گاه به گاه»‌ ناپدید می‌شود - Handout / NASA / AFP

 

دانشمندان می‌گویند اقیانوس قطب شمال قبل از سال ۲۰۵۰ تابستان عاری از یخ خواهد داشت. 

در میانه گرمایش جهانی و با افزایش دو درجه سانتیگرادی دمای میانگین قطب در مقایسه با دوران قبل از صنعتی شدن، میزان یخ دریایی سریع‌تر از همیشه در حال کاهش است. 

با تشدید بحران تغییرات آب‌وهوا، دانشمندان می‌گویند حالا تنها تمهیدات حفاظت از محیط زیست است که تعیین می‌کند چند سال دیگر طول می‌کشد تا قطب شمال در تمام طول سال یخ داشته باشد. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

یک تحقیق جدید عمده، متشکل از مشارکت ۲۱ موسسه پیشرو و با استفاده از ۴۰ مدل آب‌وهوا، نتیجه گرفته است که هر اقدامی که انجام دهیم، باز هم در مسیر تابستان‌های عاری از یخ قطب شمال در دهه‌های پیش رو قرار گرفته‌ایم. 

این پژوهش در نشریه «جئوگرافیکال ریسرچ لترز» انتشار یافته است. 

دانشمندان، آینده میزان یخ دریایی در قطب شمال را در سناریوهایی با میزان بالای گاز دی‌اکسیدکربن و حفاظت کم از محیط زیست، مورد تحقیق قرار دادند. همان طور که پیش‌بینی می‌شد، یخ دریایی قطب شمال در این شبیه‌سازی‌ها در تابستان به سرعت ناپدید شد. 

اما این تحقیق در عین حال دریافت که اگر تولید دی‌اکسید کربن به سرعت کاهش یابد، میزان یخ دریایی تابستانی در قطب «گاه به گاه»‌ ناپدید می‌شود. 

درک نوتز، سرپرست گروه تحقیقاتی یخ دریا در دانشگاه هامبورگ گفت:‌ «اگر تولید جهانی گازهای کربن را به سرعت کاهش دهیم و بتوانیم میزان گرمایش جهانی را زیر دو درجه سانتیگراد در مقایسه با سطح قبل از صنعتی شدن نگاه داریم، حتی تا قبل از سال ۲۰۵۰ نیز یخ دریایی قطب به طور گاه‌به‌گاه در طول تابستان ذوب خواهد شد. این امر ما را واقعا شگفت‌زده کرد.»

 در حال حاضر، قطب شمال در تمام طول سال پوشیده از یخ است. هر تابستان، منطقه پوشیده از یخ دریایی تقلیل می‌رود و در زمستان افزایش می‌یابد.»

منطقه کلی اقیانوس قطبی پوشیده از یخ دریایی، در واکنش به گرمایش جهانی به سرعت و طی چند دهه اخیر کاهش یافته است. 

این روند بر اکوسیستم و وضعیت زیست‌محیطی قطب تاثیر می‌‌گذارد. پوشش یخ دریایی، محل شکار و زیستگاه خرس‌های قطبی و خوک‌های آبی است و به دلیل انعکاس نور خورشید، موجب سرد ماندن قطب می‌شود. 

نویسندگان تحقیق می‌گویند، این که قطب شمال چند وقت به چند وقت پوشش یخ دریایی خود را در آینده از دست بدهد، بسته به میزان تولید گاز دی‌اکسیدکربن در آینده دارد. 

اگر تولید گازهای کربن به سرعت کاهش یابد، سال‌های بدون یخ، گاه‌ و بیگاه رخ خواهند داد. اما در صورت بالا بودن تولید گازهای کربن، اقیانوس قطب شمال در بیشتر طول سال عاری از یخ خواهد بود. 

© The Independent

بیشتر از زندگی