حسن روحانی معطل‌ میان مدیریت بحران کرونا و معیشت مردم

روحانی: پروتکل‌های بهداشتی رعایت نشود نمی‌توانیم معیشت مردم را سامان دهیم

تبعات بحران کرونا هر روز بیشتر از قبل خودنمایی می‌کند؛ از سنگین‌تر شدن فشارهای اقتصادی بر بیشتر اقشار جامعه گرفته تا دشواری‌های موجود در بازگشایی‌ کسب‌وکارها و مدارس برای ارگان‌های دولتی. 

امروز، پنج‌شنبه ۲۹ خردادماه، حسن روحانی رئیس جمهور ایران که از طریق  ویدئو کنفرانس در مراسم افتتاح طرح‌های ملی وزارت راه در سه استان ایلام، البرز و مازندران شرکت کرده بود با اشاره به اینکه امروز فعالیت اقتصادی در شرایط کرونایی اهمیت بسیار دارد، گفت: «هرچند شرایط مانند اوایل شیوع این ویروس نیست اما باید بدانیم که اگر پروتکل‌های بهداشتی رعایت نشود ما نمی‌توانیم فعالیت اقتصادی را که به معیشت مردم وابسته است ادامه دهیم».

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

حسن روحانی با بیان اینکه «مسئله حمل و نقل یکی از مهمترین حقوق مردم ماست» گفته است که «در شرایط کرونایی این ویروس بخش حمل و نقل و گردشگری ما را بسیار تحت تأثیر قرار داده و تحرک ما در این بخش مهم است. البته اصول بهداشتی را مردم ما در هر مسیری که انتخاب می‌کنند باید مورد توجه قرار دهند و این برای سلامتی خودشان است».

به نظر می‌رسد که دولت حسن روحانی در ماه‌های گذشته در تنگنای «دوگانه» معیشت و مدیریت کرونا قرار گرفته است. هرچند که حسن روحانی تاکید دارد که این مردم هستند که می‌توانند با رعایت پروتکل‌های بهداشتی وضع معیشتی خود را سامان بخشی کنند اما نمی‌توان نادیده گرفت که بحران‌های اقتصادی موجود و عدم مدیریت صحیح مشکلات و تحریم‌های گسترده علیه جمهوری اسلامی باعث شده است تا بازگشت جامعه به زندگی عادی دشوار شود. 

روز گذشته بود که معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفته بود: «اپیدمی کرونا رو به افزایش است و درخواست وزارت بهداشت این است که محدودیت‌ها و سختگیری‌های اجتماعی برای رعایت اصول بهداشتی به صورت هوشمند برگردد».

به گفته علی اکبر حق دوست نگرانی برای این است که متاسفانه وضعیت اپیدمی این بیماری برای مردم عادی شده است و بخش زیادی از مردم اصول بهداشت فردی و اجتماعی و فاصله گذاری را را رعایت نمی کنند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت هم با بیان اینکه «ایمنی اکثر نقاط کشور در برابر کرونا، هنوز زیر ۲۰ درصد است» از احتمال وقوع موج بعدی شیوع کرونا در ایران خبر داده بود.

با وجود هشدارهای مکرر مقامات بهداشتی و درمانی کشور برخی در مملکت اصرار دارند که محدودیت‌های اعمال شده و پروتکل‌های بهداشتی موجود مناسب نیست.

دیروز بود که امام جمعه مشهد در دیدار با روسای دانشکده‌های علوم پزشکی در خراسان رضوی گفته بود که «هر استان باید خودش با توجه به شرایط خودش درباره کرونا در تصمیم‌گیری مستقل باشد».

ولی فقیه در خراسان رضوی با اشاره به محدودیت‌های اجتماعی وضع شده برای مقابله با کرونا در سطح کلان کشور گفته بود: «بسیاری مسائل و مشکلات مربوط به استان‌هاست، نمی‌شود از مرکز برای همه استان‌ها تصمیم‌گیری شود، اجازه دهند خود استان مدیریت مسئله را در استان در دست بگیرد».

به‌نظر می‌رسد مقامات دولت حسن روحانی تلویحا اذعان کرده‌اند که در شرایط موجود توانایی مدیریت اقتصادی و معیشت مردم و هم‌زمان مدیریت کرونا را ندارد. در این میان مردم ایران هم ناگزیر به بازگشت تدریجی به کسب و کارهای خود هستند تا بتوانند حداقل معیشت خود را تامین کنند. 

بیشتر از