ساخت بزرگترین اتصالدهنده برق دنیا برای انتقال انرژی پاک میان بریتانیا و دانمارک آغاز شد.
این اتصال ۱.۸ میلیارد پوندی که به آن «اتصال وایکینگ» گفته میشود، جریان مستقیم با ولتاژ بالا را میان دو کشور منتقل میکند. بنابراعلام شبکه ملی بریتانیا، این اتصالدهنده نقطه عطفی در تلاش بریتانیا برای دستیابی به امکان انتقال انرژی بدون انتشار گازهای گلخانهای است.
این پروژه قرار است در سال ۲۰۱۳ با ساخت ۴۷۵ مایل (۷۶۵ کیلومتر) کابل زیر دریا در فاصله میان «بیکر فن» و «لینکلنشایر» در انگلستان و «روزینگ» در «ساوت جوت لند» دانمارک به پایان برسد. این پروژه با همکاری شبکه ملی بریتانیا و انرژی نت، صاحب و مجری سیستم الکتریکی دانمارک اجرا میشود.
دانمارک منابع انرژی قابل توجهی دارد و این طرح به معنای آن است که مزارع بادی دانمارک میتوانند بهزودی به یک و نیم میلیون خانه در بریتانیا برق برسانند. این سیستم همچنین به بریتانیا امکان میدهد که انرژی صادر کند.
شرکت «زیمنس انرژی» برای ساخت ایستگاه مبدل بریتانیا و دانمارک در هر دو انتهای این خط ارتباطی انتخاب شدهاست. اکنون کار ساخت این شبکه، با ساخت یک و نیم مایل جاده دسترسی به سایت بیکر فن آغاز شده است.
مایک المر، مدیر پروژه اتصال وایکینگ در شرکت National Grid Ventures میگوید: «ما کارهای ابتدایی زیرساختی را به پایان رساندهایم و تحقیقات باستانشناسی و زیستشناسی و مطالعات آب انجام شدهاست.»
او میافزاید: «پروژه اتصال وایکینگ نقش حیاتی در کمک به کربنزدایی و رسیدن به سیستمی دارد که بدون تولید هیچ کربنی انرژی تولید کند. ضمنا دسترسی به تامین برق سبزتر را، به معنی انرژی امن و ارزانتربرای مشتریان، فراهم میآورد.»
کواسی کوارتنگ، وزیر انرژی و رشد پاک بریتانیا، در این خصوص میگوید: «این پروژه بزرگ لینکلنشایر را در مرکز بهبود اقتصادی ما قرار میدهد. این طرح نه تنها به ایجاد مشاغل یقه سبز محلی در سراسر کشور کمک میکند، بلکه امنیت انرژی ما را افزایش میدهد، رقم قبضهای برق مشتریان را کاهش میدهد و به تولیدکنندگان انرژی تجدیدپذیر ساخت داخل شانس بیشتری میدهد تا انرژی بدون کربن را به سراسر دنیا صادر کنند.»
مت وارمن، نماینده محافظهکار مجلس برای بوستون و اسکگنس در لینکلنشایر هم معتقد است: «کاهش انتشار کربن یکی از بزرگترین چالشهایی است که ما در دنیا با آن مواجهایم. این اتصال نقش کلیدی در دستیابی بریتانیا به منابع انرژی پاک ایفا میکند. در عین حال این پروژه میتواند اشتغالزایی کند و کمپانیهای محلی امکان فروش محصولات و خدمات را پیدا خواهند کرد.»
کمپانی شبکه ملی بریتانیا در بیانیهای اعلام کردهاست که تا سال ۲۰۳۰ قرار است ۹۰ درصد انرژی که از طریق اتصالات این شبکه وارد میشود از منابع بدون کربن باشد.
© The Independent