بریتانیا برای دریافت ۹۰ میلیون دوز واکسن ویروس کرونا قرارداد امضا کرد

دولت بنا دارد تا ماه اکتبر نیم میلیون نفر را برای شرکت در تحقیقات بالینی ثبت نام کند

از آغاز همه‌گیری ویروس کووید-۱۹ محققان در کشورهای مختلف در تلاش برای تولید واکسن کرونا هستند-AFP via Getty Images

دولت بریتانیا قراردادی را امضا کرده است تا دسترسی زودهنگام به ۹۰ میلیون دوز از واکسنی «امیدبخش» برای ویروس کرونا را که در حال تولید است تضمین کند.

این توافق شامل ۳۰ میلیون دوز از واکسن در دوره دوم آزمایش‌ها است که توسط شرکت‌های بایون‌تک (BioNTech) و فایزر (Pfizer) تولید شده و ۶۰ میلیون دوزی که شرکت والنوا (Valneva) خواهد ساخت.

این قرارداد علاوه بر ۱۰۰ میلیون دوزی است که توسط دولت تضمین شده و در حال تولید در دانشگاه آکسفورد و شرکت آسترازنکا (AstraZeneca) است و در حال حاضر نیز در مقیاسی بزرگ به مرحله سوم آزمایش بر روی انسان رسیده است.

دولت گفت این همکاری‌ها می‌تواند دسترسی به میزان کافی از واکسن برای گروه‌های در اولویت را، از جمله کارمندان نظام پزشکی و کارمندان تامین اجتماعی فراهم آورد.

الوک شارما، وزیر تجارت با اعلام این خبر، روز دوشنبه گفت: «این توافق باعث می‌شود بریتانیا بتواند بهترین شانس را برای دریافت واکسن و حفاظت از کسانی که بیش از سایرین در معرض خطرند، داشته باشد.»

مت هنکاک، وزیر بهداشت گفت واکسنی ایمن و موثر «بهترین امید ما برای شکست ویروس کرونا و بازگشت به زندگی عادی است».

او از مردم خواست برای شرکت در آزمایش‌ها در بانک اطلاعاتی جدید سیستم سلامت همگانی برای تحقیقات واکسن ثبت‌نام کنند.

آقای هنکاک افزود: «هر فرد داوطلب نقش خود را در یافتن واکسنی برای کووید-۱۹ ایفا خواهد کرد که قابلیت آن را دارد تا جان میلیون‌ها نفر را در سراسر دنیا نجات داده و به این بیماری عالم‌گیر پایان دهد.»

دولت بنا دارد تا ماه اکتبر نیم میلیون نفر را برای شرکت در تحقیقات بالینی و آزمایشگاهی ثبت نام کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پروفسور کریس ویتی، مامور ارشد پزشکی کشور، گفت: «اکنون که چندین واکسن امیدبخش در افق دید ما قرار دارد باید دوباره از عموم مردم سخاوتمند و بخشنده دعوت کنیم تا در آزمایش‌ها شرکت و کمک کنند بفهمیم کدام یک از این واکسن‌های احتمالی از همه موثرترند.»

تیم‌های تحقیقاتی سراسر دنیا در حال رقابت برای کشف و تولید واکسنی موثر و ایمن برای کووید-۱۹ هستند.

به گفته سازمان جهانی بهداشت در حال حاضر ۱۴۰ واکسن احتمالی در مرحله بررسی پیش از آزمایشگاهی‌اند و ۲۳ مورد دیگر در مرحله بررسی آزمایشگاهی قرار دارند.

کیت بینگهام، دبیر کارگروه کشف واکسن بریتانیا گفت تعداد واکسن‌های احتمالی امیدبخش حاکی از سرعت سریع این تحقیقات است ولی در همین حال هشدار داد نباید از خود راضی شد یا بیش از حد خوش‌بین بود.

او گفت: «این واقعیت هنوز وجود دارد که ممکن است ما هیچ وقت به واکسنی برای این بیماری دست نیابیم و اگر هم واکسنی پیدا کنیم باید برای این آماده باشیم که ممکن است آن واکسن نتواند جلوی ابتلا به این ویروس را بگیرد و فقط علائم و نشانه‌های آن را کاهش دهد.»

علاوه بر قراردادهای تضمین دریافت واکسن، دولت قرارداد دیگری با شرکت آسترازنکا امضا کرده است تا داروهای کووید-۱۹ را دریافت کند که حاوی پادتن‌های خنثی‌ساز این بیماری‌اند تا برای افرادی استفاده شود که نمی‌توانند واکسن بزنند، مانند افرادی که تحت درمان سرطان‌اند یا بیمارانی که سیستم ایمنی بدن‌شان مشکل دارد.

© The Independent

بیشتر از جهان