به گزارش خبرگزاری آناتولی، اکرم اماماوغلو، نامزد حزب جمهوریخواه خلق و ائتلاف ملت، پس از شمارش بیش از ۹۹ درصد آرا و به دست آوردن چهار میلیون و ۶۹۸ هزار و ۷۸۲ رأی معادل بیش از ۵۴ درصد آرای شمارش شده، پیروز انتخابات شهرداری استانبول شد.
اماماوغلو در حالی پیروز انتخابات دوم تیرماه شد که اختلاف آرای خود را با رقیب خود بنعلی ییلدیریم، نسبت به انتخاب ابطال شده ۱۱ فروردین به شکل چشمگیری افزایش داد. در آن انتخابات ابطال شده، تفاوت آرا در حدود ۱۳ هزار رأی بود در حالی که در این انتخابات تفاوت آرای بین دو رقیب به بیش از ۷۷۷ هزار رسیده است.
بنعلی ییلدیریم، نامزد حزب عدالت و توسعه و ائتلاف ملت، بلافاصله پس از اعلام اولیه آرا، در کنفرانسی خبری شکست خود در این انتخابات را پذیرفت و به رقیب خود تبریک گفت.
رجب طیب اردوغان نیز در حساب توییتری خود این انتخابات را «تجلی اراده ملی» در ترکیه نامید و با تبریک پیروزی اکرم اماماغلو، ابراز امیدواری کرد، نتایج این انتخابات «موجب خیر و نیکی» برای استانبول شود.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçimi sonuçlarının İstanbul'umuz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Milli irade bugün bir kez daha tecelli etmiştir. Gayrı resmi sonuçlara göre seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu'nu tebrik ediyorum.
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) June 23, 2019
اکرم اماماغلو نیز در حضور طرفداران خود پیروزی خود را «پیروزی دموکراسی» در ترکیه نامید و از شرکت کنندگان در این انتخابات تشکر کرد. اماماغلو در ادامه سخنان خود گفت آماده است در هماهنگی با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور، شهر استانبول را اداره کرده، این شهر را تبدیل به شهری بهتر برای شهروندانش کند.
این انتخابات را میتوان جزو عجیبترین و هیجانانگیزترین انتخابات سالهای اخیر در ترکیه نامید. عجیب از این منظر که حزب حاکم، کارزار انتخاباتی شهرداریهای ترکیه را با استراتژی بقای ترکیه شروع کرد و با ایجاد فضایی دو قطبی سعی کرد اقتدار خود در سالهای گذشته را حفظ کند. با این حال پس از ابطال انتخابات ۱۱ فروردین، سیاست خود را تغییر داد و تلاش کرد آرای اقشار وسیعتری از جامعه را به دست آورد.
در این راستا دولت پس از هشت سال اجازه داد وکلای عبدالله اوجالان، رهبر شبه نظامیان کرد «پ کا کا»، با وی دیدار کنند (این گروه در لیست گروههای تروریستی آمریکا و اتحادیه اروپا قرار دارد). انتشار نامه عبدالله اوجالان از زندان نیز که طرفداران و حزب دموکراتیک خلقها را به بیطرفی در این انتخابات دعوت میکرد، نه تنها تاثیر مثبتی بر آرای حزب حاکم نداشت، بلکه تا حدی باعث سرازیر شدن آرای ملی گرایان ترک به سمت اماماغلو نیز شد.
گفتنی است به دلیل نزدیکی آرای مهمترین نامزدهای انتخابات شهرداری استانبول، هر دو نامزد تلاش بسیاری کردند آرای شهروندان کرد استانبول را به دست آورند.
حزب دموکراتیک خلقها نیز که منتسب به کردهای ترکیه است، اعلام کرده بود که در انتخابات دوم تیرماه از اکرم اماماغلو حمایت میکند.
حال باید دید که آیا اکرم اماماغلو با پیروزی در این انتخابات میتواند همان راهی را که رجب طیب اردوغان ۲۵ سال پیش از شهرداری استانبول شروع کرد و در نهایت تبدیل به بانفوذترین سیاستمدار ترکیه پس از مصطفی کمال آتاترک شد، بپماید؟