آمریکا بنزین‌های مصادره‌شده ایران را فروخت

به گفته سخنگوی وزارت دادگستری آمریکا عواید حاصل از آن صرف پرداخت غرامت به قربانیان تروریسم می‌شود

آمریکا مردادماه گذشته محموله ۱.۲ میلیون بشکه بنزین ایران را که در چهار نفتکش به‌سوی ونزوئلا می‌رفت، توقیف کرد- US DEPARTMENT OF JUSTICE / AFP

سخنگوی وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا اعلام کرد بیش از یک میلیون بشکه بنزین جمهوری اسلامی ایران را که سال گذشته در جریان تحریم‌های آن کشور مصادره کرده بود، فروخته است و عواید آن را برای پرداخت غرامت به قربانیان تروریسم صرف خواهد کرد.

آمریکا در مردادماه گذشته محموله ۱.۲ میلیون بشکه بنزین ایران را که در چهار نفتکش به‌سوی کشور ونزوئلا می‌رفت، توقیف کرد و پس از مدتی اعلام شد که این محموله‌ها مصادره و با دو نفتکش بزرگ‌تر به آمریکا منتقل شده است و به فروش می‌رسد.

مایک ریموندی، سخنگوی وزارت دادگستری آمریکا چهارشنبه ۲۲ بهمن‌ماه، به خبرگزاری رویترز گفت که مراحل فروش محموله‌های بنزین مصادره‌شده جمهوری اسلامی ایران در هفته جاری به پایان رسیده است و پول آن اکنون در اختیار «خدمات مارشال‌های ایالات متحده» (یک نهاد انتظامی زیرمجموعه وزارت دادگستری) قرار دارد. براساس گزارش‌های قبلی، عواید حاصل از فروش این محموله‌های بنزین حدود ۴۰ میلیون دلار است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او افزود مقام‌های وزارت دادگستری منتظرند تا دادگاه منطقه واشینگتن حکم تصرف این اموال را صادر کند تا این پول‌ها به «صندوق حمایت از قربانیان آمریکایی کشورهای حامی تروریسم» (U.S. Victims of State Sponsored Terrorism Fund) منتقل شود. 

ایالات متحده آمریکا این صندوق را در سال ۲۰۱۵ تأسیس کرد تا ازطریق آن به افرادی كه در نتیجه اقدام‌های تروریستی بین‌المللی کشورهای حامی تروریسم آسیب دیده‌اند، غرامت پرداخت کند.

به گزارش رویترز، هفته گذشته نیز ایالات متحده آمریکا شکایتی را برای توقیف محموله‌ای دیگر ثبت کرده است؛ محموله این‌بار نفت خام است که به گفته آمریکا از ایران آمده، هرچند که مبدأ آن در بارنامه، عراق ذکر شده است. این محموله در یک نفتکش به نام آشیل است که با پرچم لیبریا درحال حرکت است و آخرین موقعیت اعلام‌شده آن در دریای کارائیب بود. مقصد نهایی این نفتکش بندر گالوستون ایالات متحده آمریکا در خلیج مکزیک است و براساس آخرین داده‌های شرکت ردیابی کشتی‌ها، «رفینیتیو»، ۱۵ فوریه به مقصد خواهد رسید.  

جمهوری اسلامی ایران هنوز درباره نفتکش اظهار نظری نکرده است.