مرکز فرهنگی پلسرخ با همکاری شماری از ناشران افغانستان، «نمایشگاه کتاب صلح» را در کابل برگزار کردند.
این نمایشگاه، برای پنج روز برنامهریزی شده است و هر روز، یک نمایشگاه در حمایت از حقوق بشر، حمایت از آزادی بیان، حمایت از حقوق زنان، حمایت از حقوق قربانیان و خانوادههای آنان و حمایت از نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان برگزار خواهد شد. درهای این نمایشگاه به روی همه شهروندان افغانستان باز است و آنان میتوانند در این مکان فرهنگی کتاب بخرند، کتاب بخوانند، دیدگاههایشان را با یکدیگر در میان بگذارند و صدای صلح طلبی افغانها باشند.
برگزارکنندگان «نمایشگاه کتاب صلح»، هدف از این برنامه را نخست، رساندن صدایهای صلحطلبانه جوانان اهل علم و دانش به گوش جهانیان و نیز نشانی از خواستههای شهروندان افغان برای پایان جنگ و تامین صلح پایدار در کشور خود عنوان کردند و تاکید دارند که از این طریق، علاوه بر این که خط قرمزشان که همانا «حفظ دستاوردهای چند دهه ملت افغان» است را اعلام میدارند، در تلاشاند فرهنگ کتابخوانی را در میان جوانان افغان جا بیندازند و کتابهای تازه چاپ شده را هم معرفی کنند.
شاهد فرهوش، مسئول برگزاری این برنامه در گفتوگو با ایندپندنت فارسی، هدف از نمایشگاه کتاب صلح را چنین بیان کرد: «همه میدانند که ملت افغانستان در حال حاضر بین جنگ و صلح قرار گرفته است و همه تشنه صلح هستند اما هر روز که میگذرد، اخبار بد و ناخوشایند بیشتر به گوش میرسد. در گوشه و کنار کشور جنگ است و از مردم ما قربانی میگیرد. در این مرحله حساس سیاسی که ملت ما صلح میخواهند، ما خاموش نمیمانیم و صدای خود را از هر راه ممکن بلند میکنیم تا بگوییم که همه خواستار صلح و پایان جنگ هستیم و صلحی میخواهیم که خواستهها و دستاوردهای ما را در خود داشته باشند و همه افغانها، زیر سایه آن با خوشی و عشق زندگی کنند.»
آقای فرهوش افزود: «بدون شک که رساندن صدای صلحطلبی ما از طریق نمایشگاه کتاب صلح، مفید و ارزشمند خواهد بود. ما به دولت خود، طالبان و جامعه جهانی میگوییم که صلح میخواهیم؛ صلحی که آزادی بیان و رسانهها و دستاوردهای چندین ساله مردم در زمینههای مختلف به ویژه زنان، حفظ حقوق آنان و نیر حمایت از حقوق خانوادههای قربانیان و حضورشان در نظام آینده را به گونهای جدی مدنظر گیرد و نظامی به وجود آید که خواست همه مردم باشد تا از آن حمایت کنند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او یاد آور شد: «نمایشگاه کتاب صلح، با شعارهای صلحطلبانه مردمی و برحق خود، تشویق شماری از مسئولان نهادهای دولتی، شاعران، نویسندگان، دانشجویان و مردم افغانستان را در پی داشته و از آن به گرمی استقبال شده است.»
سمیر نوابی، دانشجوی علوم سیاسی، میگوید: «همه میداند که ادامه جنگ و کشتار برای آوردن صلح و ثبات دائمی، بینتیجه بود و هست. ما باید با برگزاری چنین نمایشگاههای هنری، فرهنگی، ... و برنامههای دیگر، صدایهای برحق و مردمی خود را بلند کنیم که بدون شک شنیده میشود؛ چون صدای ما، صدای واقعی شهروندان افغانستان است و نشان میدهد که ما از جنگ و کشتار نفرت داریم و صلح میخواهیم.»
نوریه نادری، دانشجوی خبرنگاری، نیز میگوید: «نمایشگاه کتاب صلح، پیامهای عالی و مردمی دارد و این پیامها، خواست تکتک شهروندان افغانستان است و ما نیز از این طریق میگوییم که صلح، آرزوی همیشگی ما بوده و هست و طرفهای درگیر جنگ و جامعه جهانی، باید صدای ما را بشنوند و بیش از این از ملت ما قربانی نگیرند و افغانستان را از این که هست ویرانتر نکنند.»
افغانستان در حال حاضر در یک مرحله حساس سیاسی قرار دارد و قرار است پس از عید فطر، نشست مهم و سرنوشتسازی درباره آینده سیاسی این کشور، در استانبول ترکیه برگزار شود. هیئت دولت افغانستان و نمایندگان طالبان، در این نشست با هم دیدار و گفتوگو کنند تا به توافقی سیاسی دست یابند و به جنگ و کشتار جاری، نقطه پایان بگذارند. به همین دلیل، افغانها در گوشه و کنار این کشور، با برگزاری نمایشگاهها هنری، فرهنگی و نشستهای مردمی، فریاد صلحطلبی سر میدهند و خواستههای خود را مطرح میکنند و میکوشند تا صدایشان شنیده شود و بتوانند بساط جنگ را برای همیش از کشور خود برچینند.