ونزوئلا در تلاش است تا یکبار دیگر صفرها را از واحد پول ملی حذف کند. این کار در راستای ساده کردن معاملات روزانه صورت میگیرد. در حال حاضر محاسبه برخی معاملات بهسختی در یک ماشین حساب جای میگیرد و یا برای پرداخت یک خرید ساده، به چندین بار کارت کشیدن نیاز است.
به نوشته بلومبرگ، بانک مرکزی ونزوئلا در حال برنامهریزی برای کاهش شش صفر از بولیوار (واحد پول ملی ونزوئلا) در اوایل ماه اوت است. زیرا تلاشهای قبلی برای انتشار اسکناسهای بزرگتر به منظور حل مشکلات ایجاد شده ناشی از تورم، ناکام مانده است. این بدان معناست که یک دلار به جای ۳،۲۱۹،۰۰۰ با ۳.۲ بولیوار معامله خواهد شد.
ونزوئلا آخرین بار در سال ۲۰۱۸ "تغییر نام مجدد" بولیوار را انجام داد و در ماه مارس چاپ اسکناس ۱ میلیون بولیواری را آغاز کرد که بزرگترین اسکناس در تاریخ این کشور بوده است. اما این اسکناس اکنون هماکنون فقط ۰.۳۲ دلار ارزش دارد و برای خرید یک فنجان قهوه هم کافی نیست. از سال ۲۰۰۸ ، دولت در دوره هوگو چاوز و سپس تحت ریاست جمهوری نیکولاس مادورو، مجموعاً ۸ صفر را از واحد پول حذف کرد.
اگرچه در حال حاضر استفاده از دلار آمریکا بهعنوان واحد اصلی پول در برخی از معاملات استفاده میشود، اما همچنان برای پرداخت کرایه اتوبوس یا هزینه پارکینگ باید بولیوار پرداخت کنید.
ونزوئلا از زمان تحریمهای اقتصادی ایالات متحده و کاهش متقاضی در بازار نفت، فشار اقتصادی بیسابقهای را تجربه میکند. به طوری که دولت ناچار شده تا یارانه بنزین و برخی دیگر از اقلام غذایی را کاهش دهد. اقدامی که باعث افزایش قیمت این اجناس شده است.
البته ونزوئلا تنها کشوری نیست که طی سالهای اخیر این کار را انجام داده است. بحث حذف صفر از پول ملی ایران نیز مدتهاست که مورد توجه مسئولان ایرانی قرار دارد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در مرداد سال ۹۸ و پس از سقوط شدید ارزش پول ملی ایران در برابر دلار آمریکا، دولت اعلام کرد که در نظر دارد تا چهار صفر از ریال خود را حذف کند تا شاید از این طریق مانع سقوط بیشتر پول ملی و آشفتگی در بازار ارز شود. در پی این ماجرا اعلام شد که برای عادیسازی پول جدید، صفرهای پول همچنان باقی خواهد ماند اما کمرنگ منتشر میشود تا پس از آشنایی مردم، طرح نهایی اجرایی شود.
ارزش پول ملی هر کشور تابع کیفیت شاخصهای حکمرانی در آن کشور است. شاخصهایی چون وضعیت کسبوکار در کشور، اثربخشی دولت، وضعیت قانونگذاری و تسهیل سازی جذب سرمایهگذاری خارجی، کیفیت مقررات، ثبات سیاسی و پایبندی کشورها به قوانین بینالمللی را میتوان از عوامل اصلی در ثبات ارزش پولی به شمار آورد.
کاهش ارزش پول ملی در یک کشور میتواند تأثیرات اجتماعی و روانی بسیاری را برای شهروندان به همراه داشته باشد. کاهش ارزش پول ملی کشور نسبت به سایر ارزها در کنار تغییر در ارزش و حجم پولی کشور نوعی ناامنی روانی برای شهروندان ایجاد میکند که پدیده «جایگزینی ارز» را به همراه خواهد داشت. بهطوریکه در کنار کاهش ارزش پول ملی، مردم تمایل به استفاده از ارزهای خارجی برای مبادله روزانه خود نشان میدهند.