دکتر اُزلَم تورِچی و پروفسور اوئور شاهین، متخصصانی که واکسن ویروس کرونا را کشف و تولید کردند، در باره انواع جدید همهگیری گفتند که در وضع فعلی میتوانند در صورت لزوم، واکسن جدید کووید-۱۹ را طی ۱۰۰ روز تولید کنند.
دکتر اُزلَم تورِچی و پروفسور اوئور شاهین در گفتوگو با سایت فرانسوی «لو اکو» (Les Echos) گفتند که اگر عوارض ویروس کرونا همچنان ادامه یابد، ممکن است با گذشت زمان قدرت مقاومت بیشتری بهدست آورد.
به گفته تورچی و شاهین، با سیستمی که بنیاد گذاشتهاند، در صورت لزوم میتوانند طی ۱۰۰ روز واکسن جدید ویروس کرونا را تولید کنند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
پروفسور شاهین با ارزیابی واکسن اعمال شده شرکت بیونتک گفت: «واکسن ما دو نوع محافظت در بدن ایجاد میکند. مورد اول آنتی بادیهایی است که ویروس را خنثی میکند، و دیگری با سلولهای «تی» ایجاد میشود.»
او گفت که آزمایشهای بالینی نسخه جدید واکسن بیونتک علیه انواع سویههای مختلف کووید، ماه اوت امسال (حدود دو هفته دیگر) آغاز میشود. به گفته شاهین، این نوبت سوم تزریق واکسن ممکن است موجب شود که واکسن عملکرد بهتری نسبت به نوع دلتا داشته باشد. او افزود: «اگر واقعا به [نوبت سوم] نیازی باشد، میتوانیم مطمئن باشیم که واکسن جدید ظرف ۱۰۰ روز دستیافتنی است.»
«شاید نوبت سوم واکسن لازم باشد»
دکتر تورِچی گفت که با ظهور انواع جدیدی مانند نوع دلتا در وضعیت کنونی، ممکن است نوبت سوم واکسن لازم باشد.
او گفت: «برخی از نواحی اتصال پادتن در پروتئین سنبله جهش مییابند. آزمایشهای بالینی ما نشان داده است که نوبت سوم مفید خواهد بود، زیرا سیستم ایمنی بدن را با تعداد زیادی پادتن تقویت میکند و بنابراین از عفونت محافظت میکند.»
تورچی افزود که تصمیمگیری در مورد دوز دوم و سوم با مقامات مسئول کشورها خواهد بود، نه آزمایشگاهها.
© IndependentTurkish