در دوران نقاهت پس از کرونا، بازگرداندن قدرت سیستم ایمنی بدن بسیار مهم است. عفونت کووید فشار زیادی به بدن بیمار آورده و عملکردهای گوارشی و ایمنی را کند میکند.
کمبود پروتئین شایعترین علت اختلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن است که پس از بهبودی میتوانید با مصرف پروتئین بری بازگرداندن ایمنی و سلامت کلی خود تلاش کنید.
چند غذای پر پروتئین که برای دوران نقاهت کووید مناسب است را به شما معرفی میکنیم:
جوانه
جوانهها راهی عالی برای تأمین پروتئین بیشتر در رژیم غذایی روزانه شما هستند.
بذرهایی که جوانهزده و به گیاهچههای کوچک تبدیل شدهاند منبع پروتئین، منیزیم، فسفر، منگنز و ویتامین C و K هستند. فرایند جوانهزنی سطوح تغذیهای را افزایش میدهد و بیماران مبتلا به کووید میتوانند جوانه ماش، یونجه، نخود و حتی کتان یا چیا در برنامه غذایی خود بگنجانند. این جوانهها مقادیر بیشتری از آمینواسیدها دارند که هضم آنها را آسانتر میکند و بهسرعت نیاز پروتئین بدن را برآورده میکند. به نظر میرسد فرایند جوانهزنی ضمن کاهش آنتیاکسیدانها، مواد مغذی را افزایش داده و به بدن کمک میکند تا سریعتر بهبود یابد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
گوشت قرمز و سفید
گوشت در اغلب اوقات انتخاب اول افراد برای تأمین نیازهای پروتئینی است؛ اما باید به خاطر داشته باشید در دوران بهبودی کرونا که سیستم گوارش آسیب فراوانی دیده است، مصرف گوشتهای غیر ارگانیک میتواند مضر باشد. موادی که در دامداریها یا پرورشگاههای صنعتی گوشت قرمز و ماهی برای پروار شدن حیوانات استفاده میشود، میزان اثربخشی آن را کم میکند.
حبوبات
این خانواده غذایی، سرشار از پروتئین، آهن، روی، ویتامینها، سلنیوم و اسیدآمینههای حیاتی مانند لیزین هستند که به جذب کلسیم کمک کرده، بهراحتی هضم شده و بهویژه در ارتقا سیستم ایمنی مفید هستند.
در هر وعده یک کاسه عدس، لوبیا یا نخود بخورید تا روند بهبودی کووید شما تسریع شود. برای به دست آوردن طیف وسیعی از آمینواسیدها، حبوبات را تا آنجا که ممکن است با هم مخلوط کنید.
تخممرغ
تخممرغ سرشار از آنتیاکسیدان است که میتواند به بهبود آسیبهایی که به بدن در طول بیماری کووید ۱۹ وارد شده است کمک کند. میزان بالای ویتامین D در تخممرغ برای یک سیستم ایمنی سالم ضروری است. تخممرغ به تنظیم قند خون کمک میکند که برای ترمیم عملکرد آدرنال و تعادل هورمونی ضروری است. گذشته از ویتامینهای اصلی حیاتی مانند سلنیوم ، ویتامین A، B و K، هر تخممرغ دارای مقدار زیادی پروتئین است.
دو تخم در روز میتواند بهطور قابلتوجهی در مبارزه با عفونتها کمک کرده و سلامت کلی بدن را بازسازی کند.
اگر بیماری زمینهای دارید یا در طول زمان ابتلا به کووید ۱۹ بدن شما آسیبهای دیگری دیده است، برای مصرف این رژیم غذایی از پزشک خود نظر بخواهید و به یاد داشته باشید که مصرف بیشازاندازه این غذاها هم میتواند تعادل پروتئین در بدن شما را به هم بزند. مخصوصاً از مصرف زیاد گوشت قرمز یا تخممرغ خودداری کنید.