ترکیه کار ساخت ۲۰ کیلومتر از دیوار مرزی خود را با ایران به پایان رساند. دیوار ۶۴ کیلومتری مرزی ترکیه با ایران در استان وان، برای مقابله با موج جدید مهاجرت به این کشور و جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی در دست احداث است. ترکیه پیشتر گفته بود که برای ممانعت از ورود مهاجران غیرقانونی افغان، ساخت این دیوار را سرعت بخشیده است. همزمان به گزارش ایسنا در بخشنامهای که برای شرکتهای مسافرتی و گردشگری ارسال شد، آمده است که تا اطلاع بعدی، ورود اتباع افغانستانی به کشور ترکیه ممنوع است.
بسیاری از مهاجران غیرقانونی که از طریق مرزهای زمینی استان وان وارد کشور ترکیه میشوند، اتباع افغانستانند که با عبور از مرز ایران قصد دارند خود را به ترکیه برسانند و از آنجا نیز به اروپا بروند.
در ماههای اخیر همزمان با قدرت گرفتن گروه طالبان در افغانستان، موج جدید مهاجرتهای غیرقانونی به ترکیه آغاز شده است و در این مدت، این کشور بسیاری از این مهاجران را در مرزهای خود دستگیر کرده است. به گزارش روزنامه دیلیصباح، ترکیه این افراد را با کمک برجهای مراقبت و هواپیماهای بدون سرنشین شناسایی و دستگیر میکند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
استان وان در ترکیه طولانیترین مرز را با ایران دارد. مقامهای این کشور همواره گفتهاند که موقعیت استراتژیک این استان آنان را بر آن داشته است که با هدف مقابله با گروههای مخالف دولت و ممانعت از پیشروی آنان، مبارزه با قاچاق و جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی، ساخت دیوار ۶۴ کیلومتری مرزی را آغاز کردهاند.
مهمت امین بیلمز، استاندار وان با اعلام اینکه تاکنون ساخت ۲۰ کیلومتر از این دیوار به پایان رسیده است به خبرگزاری آناتولی گفت که ادامه ساخت آن نیز بدون وقفه ادامه دارد. به گفته او دیوار مرزی ۶۴ کیلومتری در سه مرحله ساخته میشود و هماکنون با تکمیل ۲۰ کیلومتر و تولید ۳۴ کیلومتر سنگ مورد نیاز، کار احداث دیوار با سرعت بیشتری ادامه مییابد.
به گفته استاندار وان با اقدامهای انجام شده در مرز، تعداد مهاجران غیرقانونی که وارد ترکیه شدهاند، به میزان «قابلتوجهی» کاهش یافته است.
ترکیه قصد دارد، علاوه بر دیوار مرزی استان وان در دیگر مرزهای مشترک خود با ایران نیز دیوارهایی احداث کند. گفته شده که طول این دیوار در نهایت بیش از ۲۰۰ کیلومتر خواهد بود. مرزهای مشترک ایران و ترکیه حدود ۵۶۰ کیلومتر است.
از زمان به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، نگرانیهای ترکیه برای ورود موج جدید مهاجران به این کشور افزایش یافته است. علاوه بر اقدامهایی که در مرزها برای ممانعت از ورود مهاجران غیرقانونی انجام میشود، این کشور در اقدامی جدید قصد دارد از ورود مهاجران و مسافران قانونی افغان به ترکیه نیز جلوگیری کند.
به گزارش ایسنا، در بخشنامهای که بهتازگی برای دفاتر مسافرتی و جهانگردی این کشور ارسال شد، آمده است: «تا اطلاع بعدی پذیرش مسافران با تابعیت افغان برای سفر به کشور ترکیه امکانپذیر نیست.»
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه پیشتر اعلام کرده بود که این کشور هیچ وظیفه و تعهدی برای تبدیل شدن به انبار پناهندگان اروپا را ندارد. او گفته بود: «ترکیه کشور بیصاحبی نیست که هرکسی بتواند به دلخواه خود وارد و خارج شود و هرطور که میخواهد عمل کند.»
آمارهای رسمی نشان میدهد که بیش از چهار میلیون مهاجر در ترکیه زندگی میکنند که اغلب آنان آوارگان سوریاند. پس از آنان مهاجران افغانستانی دومین جامعه پناهجویان در ترکیه بهشمار میروند.