رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان: اقدامات وزارت نیرو در زمینه انرژی خورشیدی متوقف شده است

عربستان سعودی در نظر دارد تا سال ۲۰۳۰، بیش از ۵۰ درصد برق مصرفی را از طریق نیروگاه‌های خورشیدی و بادی تأمین کند

در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری کشورها در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر افزایش یافته است- باشگاه خبرنگاران جوان

در حالی که کشورهای نفت خیز حاشیه خلیج فارس با جدیت و برنامه مدون به دنبال تغییر منبع تأمین انرژی خود هستند، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به چشم‌انداز تولید ۱۰ هزار مگاوات انرژی خورشیدی در کشور اظهار داشت متأسفانه کارهای انرژی خورشیدی در وزارت نیرو تقریباً متوقف شده است.

به گزارش ایسنا، مهدی طبیب زاده در جلسه انرژی خورشیدی استان کرمان، با بیان اینکه عدم توانایی دولت در پرداخت طلب سرمایه‌گذاران، از دلایل کاهش سرمایه‌گذاری در انرژی خورشیدی است، گفت: شرکت‌های انرژی‌های تجدیدپذیر تا پایان سال قبل حدود ۶۰۰۰ میلیارد تومان از دولت طلب دارند که ۳۰۰۰ میلیارد تومان اصل و ۳۰۰۰ میلیارد تومان تأخیرات است و در سال ۱۴۰۰ این میزان به ۶.۵ هزار میلیارد تومان رسیده که دولت تاکنون ۱۰ درصد پرداخت کرده است لذا با این بدهی سنگین دولت (وزارت نیرو) به نیروگاه‌های خورشیدی دیگر انگیزه‌ای برای سرمایه‌گذاری و توسعه این نیروگاه‌ها وجود ندارد بنابراین شرط اصلی ایجاد انگیزه و تشویق برای سرمایه‌گذاری این است که وزارت نیرو تعهدات خود را نسبت به این تولیدکنندگان است.

در سال‌های اخیر سرمایه گذاری کشورها در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر افزایش یافته است  و با نمایان‌تر شدن اثرات تغییرات زیست‌محیطی، تلاش کشورها برای تسریع روند پروسه گذار انرژی شدت گرفته است. در این بین، کشورهای عمده صادر کننده نفت در خاورمیانه نیز که اقتصادشان وابسته به صادرات منابع انرژی است، اقدام به تهیه برنامه‌های جامعی برای کاهش انتشار کربن و افزایش سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در سبد انرژی خویش کرده‌اند. بزرگ‌ترین دغدغه این کشورها، کاهش وابستگی اقتصاد به صادرات نفت است. این کشورها در نظر دارند تا با تنوع بخشی به منابع صادراتی، روش‌های  کسب درآمد ارزی را  تغییر دهند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

 امارات اولین کشوری است که در منطقه خاورمیانه توافقنامه زیست‌محیطی پاریس را امضا کرد و در ضمن محل استقرار آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر (ایرنا) است. امارات متحده عربی متعهد به مشارکت جهانی و تنظیم سیاست داخلی برای آینده‌ای کم کربن است و برای کاهش تأثیر کربن ناشی از صنایع سنگین و صادرات انرژی، هزینه احداث نیروگاه خورشیدی را حتی به میزان کمتر از نیروگاه گاز طبیعی تبدیل کرده است.

همچنین، عربستان سعودی هم در نظر دارد تا سال ۲۰۳۰ با سرمایه‌گذاری وسیع در بخش نیروگاه‌های خورشیدی و بادی، ۵۰ درصد برق مصرفی را از این طریق تأمین کند و ۵۰ درصد باقیمانده را از طریق نیروگاه‌های گازی که آلودگی کمتری نسبت به نیروگاه‌های نفتی دارند فراهم کند.

عربستان در سال ۲۰۱۸ از برنامه خود برای احداث بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان خبر داد. قرار بود این نیروگاه در صورت احداث سه برابر بیشتر از انرژی موردنیاز این کشور را تولید کند اما کاهش قیمت نفت و شروع همه‌گیری، باعث شد این پروژه پیشرفت چندانی نداشته باشد و عملاً متوقف شود. اما با افزایش تقاضا برای نفت در ماه‌های آینده، می‌توان انتظار داشت که قیمت نفت نیز افزایش یابد و این موضوع شرایط را برای سرمایه‌گذاری بیشتر در زیرساخت‌های انرژی و جبران عقب‌ماندگی از برنامه قبلی را فراهم می‌کند.

بیشتر از