یک پژوهش جدید حاکی از آن است که زنانی که در معرض فضای سبزتری قرار دارند کمتر احتمال دارد از عوارض پیش از قاعدگی (PMS) رنج ببرند.
پژوهشگران انستیتوی بارسلونا برای بهداشت جهانی در اسپانیا و دانشگاه «برگن» بلژیک تعداد ۱۰۶۹ زن اهل کشورهای اسکاندیناوی را تحت مطالعه قرار دادهاند تا ببینند آیا آنها هشت عارضه عمده پیش از قاعدگی را تجربه میکنند یا نه.
این عوارض شامل خشم یا تحریکپذیری، اضطراب، افسردگی، افزایش حساسیت، بیخوابی، درد در پستانها، سردرد و شکمدرد است.
عارضه پیش از قاعدگی بسیار معمول است. انجمن ملی عوارض پیش از قاعدگی برآورد میکند که ۳۰ درصد زنان این عوارض را در سطوح ملایم تا شدید تجربه میکنند.
اما زنانی که در فضاهای سبزتر زندگی میکنند، عوارض پیش از قاعدگی کمتری داشتهاند. این پژوهش میگوید سه عارضه از چهار عارضه کاهشیافته در میان آنها، روانی بوده است.
این گزارش میافزاید: «این [نتیجه] با قابلیت فضای سبز در کاهش استرس و بهبود سلامت روان هماهنگی دارد.»
استرس میزان هورمون کورتیزول را افزایش میدهد و موجب ترشح هورمون پروژسترون بیشتری میشود.
این گزارش میگوید: «میزان بالای پروژسترون ارتباطی مثبت با عوارض پیش از قاعدگی دارد.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
نتایج این پژوهش، موید مطالعات پیشین حاکی از آن است قرار گرفتن در فضای سبز با کاهش نارساییهای روانی مرتبط است و از احساس تنهایی میکاهد و پیوند با جامعه را تقویت میکند.
پژوهشگران میگویند این عوامل میتواند خطر بروز عوارض پیش از قاعدگی را کاهش دهد.
پیام دادوند، هماهنگکننده این پژوهش میگوید این [مطالعه] نشان میدهد قرار گرفتن در معرض فضای سبز برای مدت طولانی برای بهبود عوارض پیش از قاعدگی لازم است.
دادوند گفت: «تحلیلهای ما در مورد قرار گرفتن در فضای سبز برای مدتی معین نتیجه خاصی نداد.»
«مطالعات بسیاری نشان داده است که فضای سبز برای سلامت ما مفید است.»
«اما در بسیاری از شهرها بهاندازه کافی از آن [فضای سبز] نداریم یا [این فضاها] به محل اسکان جمعیت نزدیک نیست. بنابراین مسئولان شهرها باید به محیطهای سبز بهعنوان [عاملی] برای سلامت ما اولویت دهند.»
© The Independent